Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (506)

plakát

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (2003) (seriál) 

20.let je znát, herci zestárli, tvůrci zemřeli, ale celkově to zas tak špatné nebylo, ikdyž Pěnkava syn a jeho Rómka tragédie. Naopak se mi líbili Machovcovi. Nejhorší postava Šinkorová.

plakát

Nemocnice na kraji města (1977) (seriál) 

Pokud měl Jaroslav Dietl volnou scenáristickou ruku, jako v tomto případě, tak dokázal, napsat skvost, jinak bohužel v době normalizace hlavně v 70.let s výjimkou Písařů totální paskvil viz Hamři, Okres, Muž na radnici či Odyssea. Dietlův vrchol představuje především uvolněná 60.léta, ale právě Nemocnice byla asi jeho největší tvůrčí práci, ikdyž osobně dávám přednost Sanitce. Nemohu jinak než dát čtyři hvězdičky, legendární hlášky Dr.Štrosmajera jsou už dnes zlidovělé. S panem Högerem by to asi bylo určitě jiné, stejně jako postava Karla Sovy, kterou měl, hrát Jan Tříska. Ale Ladislavové Chudík a Frej to zvládli výborně.

plakát

Kamarádi (1969) (seriál) 

První série výborná, druhá horší, chybí postava Bertíka, postava Gábina nechutně mutuje, herci jsou o čtyři roky starší..

plakát

O poklad Anežky České (1993) (pořad) 

Nejlepší soutěžní pořad po revoluci, krásná místa, spousta historie, pěkné moderátorky, i herecké výkony. Trochu prkenný Marek Eben.

plakát

Konec imperátora Tajgy (1978) 

Další z filmů o ruské občanské válce, podobně jako Šestý kdo jde na smrt. Rudí a spravedliví a v menšině bojují proti Solovjovi a jeho bandě v Tajze. Nový 18 letý velitel z Moskvy?Petrohradu? Přijede do Turkmenistánu? Tádžikistánu?zamezit vykořisťování zdejších obyvatel hordou bílých. Film samozřejmě je populistický. Narážky na vládu cara a obdivování vrahů Pugačova či Razina?. A ta závěrečná scéna?

plakát

Mezi piráty (1971) 

Velmi dobrý pirátský film a ty rybičky?a la Piraňa..

plakát

Sedm statečných žen (1966) 

Trochu naivní, trochu zvláštní, ale rozhodně dobrý western. Úvodní scéna s indiány zbytečně dlouhá, osadníci s vojáky se určitě nemohli bránit, tak dlouho obrovské přesile, učitelka kde se naučila střílet? Apači rozhodně nejsou, tak hloupí a že by se sedm žen dokázalo, tak rychle pohybovat?

plakát

Lov (2020) 

Milé překvapení, opravdu jsem se skvěle pobavil, hlavní hrdinka pořádně drsná, škoda té rychlé smrti pěkné bloncky. Po scéně s vlakem slabší a hodně slabý je závěrečný ženský souboj a nakonec rozuzlení příběhu úplně na ruby. Rasistický?asi proti bílé rase, protože žádné mrtvoly černochů či Asiatů ve filmu nejsou, jo a dvanáctý soutěžící je zabit hned v letadle.

plakát

Televarieté (1970) (pořad) 

Ein Kessel buntes po Česku, možná byl i o něco dříve. Velký soudruh Vladimír Dvořák a k němu Bohdalová schopná upsat se každému režimu. Vtipné scénky, některé dobré písničky i většina bohužel tragické. Narozdíl od dnešní doby však nejméně o třídy výše.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Skvělá pohádka asi po Pyšné princezně druhá nejlepší, ale navíc je bez těch socialistických nesmyslů. Koprodukce s tehdejší NDR, hvězda Rolf Hoppe v roli krále, poslední dokončený film Jana Libička, skvělá úvodní píseň a zároveň jeden z posledních hitů tria K. Svoboda - J.Štaidl - K. Gott. Povedená je i německá verze, inu mistr Vorlíček je král pohádek. Bez Libušky Šafránkové a Pavla Trávníčka, ikdyž s hlasem J. Svojtky si už neumíme, představit vánoce a co teprve v zahraničí!!snad nejvýdělečnější československý film. S paní Preissovou by asi tak roztomilá Popelka nebyla.