Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (497)

plakát

Krvavý sport (1988) 

Film mého mládí, tohle jsem na VHS viděl mockrát a chtěl být takový jako on... No nestalo se, ale nějakou dobu jsem to karate poctivě dělal. Dávám 4 hvězdy.

plakát

Křižovatka smrti (1998) 

Konečně jsem po x-letech viděl tuto kopačku ze starých časů. Jackie Chan je dobrých choreograf soubojů a Tuckerovi jede pusa jako málokomu. Začátek takový mdlý, jak se Chan a Tucker potkají, tak to dostane grády a pak už to jen dojede. Hezké, že na konci dávají ty pokažené záběry, ty pobaví vždy na sto procent. Celkově to dávám dnes tak na tři hvězdy, ale v době uvedení by to byly určitě 4.

plakát

Tenet (2020) 

Tak jako je to zajímavý, ale rád bych viděl někoho, kdo to celé napoprvé pochopil. Komu se zdá Počátek (2010) moc složitý, tak ať se na to radši ani nekouká. Určitě to bude mít své fanoušky, ale abych neustále u filmu přemýšlel, jestli to co sleduji je minulost, přítomnost nebo budoucnost a kdo běží dopředu a kdo běží dozadu - to je na mě osobně moc velké psycho. Dávám za tři hvězdy.

plakát

Divoké historky (2014) 

Jeden z "must see" filmů. Tyhle divoké historky fakt nemají chybu. Dávám 5 hvězd. I takový Tarantino by se tady mohl něco přiučit, až zase bude psát historky z podsvětí.

plakát

Duše (2020) 

Tak mělo to duši...Je to trochu jiné, než ty ostatní animáky. Šlo to hodně do hloubky, až na hranici bytí a nebytí. Filozofování o tom, co bude po tom a cestě na druhý břeh asi není pro každého. Dávám čtyři hvězdy, vede to k zamyšlení a fórky s kočkou mě vždy pobaví.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Předem se omlouvám za spoilery. Tak předně je to klasický seriál, který se snaží vykrádat snad všechno a sem tam přihodí nějaký ten nápad a k tomu spoustu klišé. První série bezva, něco neotřelého, seznámení se s postavami. Tajemno, žádné tlačení na pilu a jeden demogorgon spolu s upside down tomu úplně stačí. První série pro mě za 4 hvězdy. Druhá série na to šla jinak, je třeba přidat nové postavy (pozn. Bob byl bezva, škoda ho), víc násilí, krve a víc demogorgonů a protože to nestačí tak taky nějakého mozkožrouta. Na mě to už tak nezabralo, druhé sérii dávám 3 hvězdy. Pak přišla třetí série. Tak vidím, že je to určené pro děti, tolik líbaček a narážek o sexu jsem vážně u drama/fantasy/horor nečekal, ale musím si asi zvykat. Do toho kompozice zlých sovětů, jakýsi fake terminátor a vnitřní lokace jako z Jamese Bonda (Dr. No) a všechno postavené na akční řežbě a hororových vyvražďovačkách. A na konci jedno super klišé - tak otočíme klíčem na tři... Dávám za třetí sérii jen dvě hvězdy, tohle mne už minulo.

plakát

Nejkrásnější hádanka (2008) 

Tak (na) trošku dobrý. Dá se na to dívat. Sice příběh až tak nic moc, ale drží to pohromadě a má to hezký vizuál. Jedno se starýmu Troškovi musí nechat - krajiny, zámky, kostýmy a záběry to on umí. Dávám 3 hvězdy.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Mě se to v rámci Vánoc líbilo. Sice je to princezna a půl sranda dance, ale to mi vůbec nevadilo. Matouš Ruml je sympaťák a bezva chlap :) Marek Eben funguje jako konferenciér, ale hlášky má uhlazeně dobré. Eva Josefíková je ta nejhezčí princezna z poslední doby. Jakub Egon Prachař je pěkný záporák. Dávám tři hvězdy.

plakát

Čertí brko (2018) 

Ty jo, nápad asi dobrý, ale to provedení je hrůza. Čerti jsou tady líčeni jako ožralá hloupá hovada. Hlavní hrdina Jan Cina je přitroublý čertí vynálezce, kterému jsem palce držet nedokázal. Judit Bardos je hezká, ale dialogy nic moc. Ondřej Vetchý se měl předvést jako velký vládce pekel Lucifer, ale byl nevýrazný. Jedině snad úlisný Jan Budař, byl správně vychytralý a záporný, ale to nestačilo. A ty uřvané písničky to už jen dorazily. Tak dvě hvězdy.