Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (255)

plakát

Operace Fortune: Ruse de guerre (2023) 

Že se režie ujal Guy Ritchie jsem se dozvěděl až ze závěrečných titulků. Jindy jeho rukopis je znát na první dobrou, ale tohle bylo takový mdlý. Nebylo to špatný, ale taky to nebyla žádná hitparáda.

plakát

Muž taiči (2013) 

Tohle byl opravdu dost špatnej film. Od příběhu, přes střih a až po špatný herecký výkony, kterejm jednoznačně vévodí Keenu. Ale to a dobrý souboje z toho dělají slušný béčko.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Je možná zbytečné tady pořád dokola omílat, to co tu píší snad skoro všichni, takže jenom v rychlosti. Hodně povedená akce, především bitka v autobusu. Hodně mi to připomnělo mladýho Jackieho Chana, i když ten to točil trochu jiným způsobem, pěkně postaru. Druhá polovina trochu zvolnila tempo a digitálně přepálenej závěr na mě byl trochu moc. Celkově mě ale vizuální stránka hodně bavila. Ve světě Marvelu to je něco novýho a zábavnýho. A i když jsem chtěl původně tenhle film v kině vynechat, teď se těším na pokračování.

plakát

Blbec k večeři (2010) 

Znám původní divadelní hru, znám i francouzskou úžasnou konverzační komedii. A amíci to zase jako skoro vždycky, když dělají nějakej evropskej remake, absolutně nepochopili. Z nádherných naivních blbců udělali trapný exoty. A i když by se pár kladných momentů našlo, většinou je to nudná omáčka a v ní plave jen pár slušných vtipů. Radši se koukněte na francouzský originál a nebudete litovat.

plakát

Přes prsty (2019) 

Já si tak nějak myslel, že jdu na komedii a ono to bylo většinu času spíš takový nudný, smutný a zoufalý. Ženský postavy jsou celkově špatně napsaný (jako asi ve většině českejch filmů), ale na druhou stranu je na co koukat. Celkově se několik vtipů povedlo, no všechny si pro sebe ukradl Langmajer. Výsledek neurazí, ani nenadchne. Takovej českej standart posledních let.

plakát

Irčan (2019) 

Takovej trochu Scorseseho poslední výstřel. Martin je mistr filmů s podobnou tématikou. Nikdo netočí lepší gangsterky. Takže se nejspíš rozhodl, že dá dohromady starou bandu, De Nira, Pacina, Pesciho a další, aby natočili jejich možná poslední mafiánskej film a rozloučili se se vší parádou. Nebyl to určitě Scorseseho nejlepší počin, ale rozhodně se mu povedl. Úžasná muzika, výborně vykreslená atmosféra doby i dobře zvládnutý zasazení do tehdejší politiky a událostí. Jen to přehnaný omlazování mi nějak nesedělo, ale chápu, že bylo důležitý pro příběh.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Johny Rambo se konečně rozhodl vydat do filmovýho důchodu a to se vší parádou. Sice je otázka, jak dlouho to v tom důchodě vydrží, ale na tom až tak nesejde. Sly si i ve svým věku udržuje celkem slušnou formu a mlčenlivej drsňák, kterej jen sem tam něco zavrčí, mu jde taky pořád dobře. Takže po uvodních 96ti hodinách (jen s trochu jiným koncem) přichází na řadu stará dobrá pomsta ve stylu Sám doma. Jó, Kevin se má ještě hodně co učit. A takhle kulervoucí, drsnej závěr alá osmdesátky mile překvapil i mě. Pátýho Ramba tak doporučuje 9 z 10ti milovníků akčních béček.

plakát

Zombieland: Rána jistoty (2019) 

Po jedničce jsem myslel, že u mě došlo jen k dočasnýmu citovýmu vzplanutí. Jen takovej sex na jednu noc. Ale dvojka mě utvrdila v tom, že miluju Zombieland. Takhle jsem se nebavil už dlouho. Megavtipná adrenalinová jízda, který dalo korunu hlavně obsazení, včetně všech hostů. Prostě pecka.

plakát

Modelky s.r.o. (2014) odpad!

Třičtvrtě hodiny jsem na to nechápavě zíral, než mi došlo, že lepší už to asi nebude a nas.anej jsem to radsi vypnul. Nečekal jsem moc, ale říkal jsem si, že to třeba zachrání pěkný ženský...Nezachránily. Na tu hromadu nehereckejch kopyt se vážně nedá dívat. Zkrátka de.ilnější film už jsem sakra dlouho neviděl.

plakát

Špindl (2017) 

Dop.dele, to už se u nás fakt netočí ani průměrný komedie? Scénář a příběh o ničem, slušnej vtip aby jeden pohledal, postavy otravný, hlavní postavy vymaštěný. Když to říká ta malá holka (která je celou dobu fakt na ranu), není to vtipný, ale smutný. Opravdu jen těžko hledám nějaký pozitivum. Jo a nevím, jestli jsem to dostatečně zdůraznil, ale ta malá holka je FAKT na ranu. Ještě víc než Kohák.