Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (23)

plakát

Ash vs Evil Dead - Doma (2016) (epizoda) 

Konečně se někam dostáváme a úvod druhé sezony má daleko lepší příběhový podklad. Ash se vrací do svého rodného města a lidé ho zrovna vřele nevítají. Ash potkává svého tatuldu. Pablo, díky událostem z první sezony. má problémy a děje se mu dosti nepříjemný shit a jeho medailon od Bruha má konečně nějaký význam. Navíc mi má střeva říkají, že v Elk Grove naši hrdinové ještě chvíli pobudou. Ruby se vrátila v plné parádě společně s galony červené tekutiny a usekaných končetin. Tato epizoda má skvělé tempo v protějšku Raimiho S1E1, jenž byla dost utahaná. Akce je tu od první minuty, humor též. Efekty, masky a práce se světlem o stupeň lepší než Raimiho debut před rokem. Vyšší rozpočet je neoddiskutovatelný.. Super začátek, jenž mé vnitřní fanouškovské já nutí křičet "víííííc, sakra! Víc!" Pokud nejste zdejší hororový expert, nevidím důvod, proč by jste si tuto epizodku nemohli neužít.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Arnold už umí anglicky trochu lépe, takže občas mu z jeho huby vycházejí srozumitelná slova. Svalové hmoty mu neubylo. A hereckého talentu nepřibylo. Avšak, sledovat Arnýho jak kolem sebe máchá mečem je úsměvná. Seká hlavy, klátí děvy. Putuje se svými společníky a mlátí do velbloudů. Pobaví se nad orgiemi, zabije všechny kolem. Zlodějka kterou miloval/oplodnil zabije stopořený had. To Arnolda naštve a pána zabije. Pomsta je dokonána. By the Crom! 80%

plakát

Battle Royale (2000) 

Jak jsem se k něčemu takovýmu dostal až po 15 letech??? V alternativní pseudo budoucnosti se pošahanej učitel jedný střední školy rozhodne k chytrému masakru svojí bývalé třídy. Proč? Protože tomu napomáhá námět...nějak. Školáci se vzájemně zabíjej, navzájem se zrazují, páchají sebevraždy. Těžko říct zda v tomto snímku je ukryto nějaké poselství. Cennost přátelství? Síla pudu sebezáchovy? Protest proti školním uniformám? Kdo ví. Když největší režisérský pošuk západního světa Tarantino prohlásí, že Batoru rowaiaru je jeho nejoblíbenější film za posledních 20 let, asi vám dojde, že hledat v tom nějaký vyšší odkaz nemá smysl. Jedná se zkrátka o slušně natočenou akční vyvraždovačku s originálním nápadem. Překvapivé dobré herecké výkony - Mitsuko má nejdémoničtější, nejvíce creepy úsměv jakej jsem viděl. Ta holka není člověk! Podle ní snad vznikla povídka -creepypasta - o usměvavém čoklu. Největší negativum je bezpochyby fakt, že vlastně nevíte, kdo je kdo. Všichni v té tmě vypadají stejně, jména jsou si podobná. No, prostě v tom můj pidi mozek měl guláš. A kdo byla ta vysmátá holka na začátku filmu? Eh. Upřímný komentář od člověka, který má slabost pro japonskou kůži: Pokud patříte do kategorie individuí, co milují roztomilé, něžné, měkké Asijské teenky ve školní uniformě, tak vám mohu garantovat, že Battle Royale bude pro vás nejhorší noční můrou - neuvěřitelně depresivním psycho hororem. Holčiny se vraždí a ikdyž víte, že některý z nich jsou potvory nedá vám to a máte chuť je mačkat a objímat. Najednou té holčině někdo usekne makovici. Hrůza, nejde to. Jsem práznej, nemám sílu žít. Jdu se utopit do záchodové mísy. 75%.

plakát

Doba ledová (2002) 

Vlezlý lenochod Sid, mrzutý mamut Manny, mazaný šavlozubý tygr Diego, a doslova nesmrtelný veverčák Scrat. Okamžitě jsem si je jako malý capart zamiloval. Animace je i po letech stále velice solidní. Příběh, ač je velice přímočarý, dokáže být napínavý a docela zajímavý. Humor a situace jsou spíše mířeny na mladé publikum, ale i dnes mi film dokáže roztáhnout koutky (Scratovi patálie klasika). 83%.

plakát

Elfen Lied (2004) (seriál) 

Mé první "dospělé" anime jsem viděl u svého strýce na nějakém kanále, kterej jsem chytil přes satelit v originále a Cz titulkama. Jedna z prvních scén, tedy onen masakr ve výzkumné základně se mi zaryl do makovice na dost dlouhou dobu. Nahota, krev, morbidní násilí (po pokémonech docela šok). Měl jsem z toho noční děsy, ale líbilo se mi to. Za těch 10 let jsem ale nějak mentálně vyspěl nebo co a vidím, co jsem za svých mladých a beztarostných let neviděl. Brutalita, ač velice výživná je i též velice samoúčelná a navíc těží z nelogického chování protagonistů. Citový vydírání je tu skoro každou epizodu, hlavní protagonista je nesympatickej kretýno a jeho sestřenice - která po něm mimochodem jede - se též nechová jako inteligentní osoba. Neustále se mě to snažilo spesvědčit, jak je to hrozně dospělý svýma pseudo-psychologickýma žvástama o přátelství. Přitom to mělo tak slibný start a několik fajn momentů, při kterých i zamrazilo. Nejzajímavější postava Lucy/Nyu prestuhodně využita pouze jako prostředek pro citově vetché spoluobčany světa. Přemýšlel jsem o třetí hvězdě díky nostalgii, ale díky poslední epizodě nemohu....nepomohl tomu ani ne zcela povedený anglický dabing, ve kterém jsem to nědávno viděl.

plakát

Herkules v New Yorku (1970) 

Životní role Arnoldova levého bicepsu, jemuž zdatně konkuroval hrudní koš budoucího Guvernéra. Arnold sice neumí pořádně anglicky, ale o to tu nejde. Jde o to aby lidi byli svědky spatření abnormálně svalnaté potvory. Té potvoře by se herecký talent za nehet vešel, ale což je to pokoukání. Je to tak špatně, až je do pěkné. Je to tak tragické, až je to komické. Je to geniální premiéra budoucí mega akční hvězdy. I am Hirkilees!!!

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Jednoduché, hloupoučké, předvídatelné, cíleno na publikum v rozmezí 14-17 let, ale stále docela zábavné. Atraktivní prostředí a téma zcela nevyužito. Slušné akční scény a CGI efekty jen odvrací pozornost od tupé zápletky. Nic jsem neočekával a nic jsem nedostal. Jednou jsem viděl a tím to končí. 50%

plakát

Křižovatky života (2013) (pořad) 

Toto jsou křižovatky smrti, naprosté dno takzvané filmařiny, u které se občas ze srdce zasměji. Přesvědčivější "herecké" výkony jsem viděl na besídce základní školy prvního stupně. Kdo jsou ti lidi, co tam "hrají"? Jaká osoba toto ve své chorobné palici vymyslela s domněnkou, že to je dobrý nápad? Má to nějakýho scénáristu? Pokud ano, čte ten scénář někdo? Dobrá sranda je, když jako někdo dostane po tlamě a ctěný štáb se patřišnou osobu ani neráčí patřičně nalíčit. Chudák babička se na to dívá zcela dobrovolně. Možná proto je tak odolná.

plakát

Mass Effect: Ushinawareta Paragon (2012) 

Jelikož jsem zasvěcený Biodron (neuvěřitelně zamilovaný fanoušek do studia Bioware), je nemožné abych jsi Mass Effect: Paragon Lost nechal ujít. Mé nadšení z počátku brzdila animace, jenž sama o sobě není zcela příšerná, ale esteticky mi ke světu Mass Effectu vůbec nesedí. Sem tam nesouhlasil zvuk zbraní. Ozvučení bylo správné ale bylo pomíchané ( M-22 Eviscerator střílí a zní jako M-76 Revenant). Líbila se mi hudební věrnost (ME1 styl). A úřední postava Jamese Vegy. Příběh je jednoduchý a plyne rychle, než se nadějete jsou tu titulky. Co se však filmu povedlo vyobrazit velice dobře, bylo závěrečné rozhodnutí. Toto rozhodnutí Jamese dosti změnilo, a to jak jeho osobnost, tak i jeho přístup k Shepardovi. Konec je bezpochyby nejlepší částí filmu. A někdo může uronit i slzičku. Film bych nedoporučil běžnému divákovy. A už vůbec ne odpůrci anime. Ovšem, fanoušek hry by neměl vůbec váhat a dát filmu šanci. Mass Effect: Paragon Lost není žádné umělecké dílo, a mnohé může odradit nepovedená animace. Já se však solidně bavil a díky povedenému konci dávám 75%.

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Drama, to jest žánr, jenž považuji za filmově vůbec nejobtížnější. Jelikož v těchto filmech nalezneme minimum akce (Master & Commander nevyjímaje), je nutné diváka upoutat postavami, atmosférou, scénářem a příběhem. Tyto aspekty, splňuje opravdu jen pár filmů tohoto žánru, a také jsou za to po právu považovány za vrcholy světové kinematografie. 95% stopáže tohoto filmu se odehrává na lodi, lodi kde se nachází na stovku postav což vytváří samo o sobě skvělou atmosféru. Avšak, úřední duo tu představují skvělí Russel Crowe a Paul Bettany. První zmíněný, Lucky Jack, je ukázkou skvělého kapitána. Charismatický, klidný a vzdělaný švihák. Jeho přátelství s doktorem jsem mu od začátku do konce věřil, stejně tak tomu, že samotný Russel hraje na housle. Výborný námořní film, a jelikož filmů tohoto typu je vskutku po málu, obzvláště těch kvalitních, nezbývá mi nic jiného než tento film doporučit. Skvělé herecké výkony, hudba, výprava 89%.