Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Historický

Obsahy (4)

Mircea

Mircea (1989)

Historický film o vzdorování Valašského knížectví pod vedením Mircei Starého (Mircea cel Bătrân) osmanské říši Bajezida I. a Mehmeda I. na přelomu 14. a 15. století.

Singham

Singham (2011)

Zásadový a hrdinský policista Bajirao Singham vede policejní stanici v jedné malé vesnici na předměstí Goa. V Goa však tvrdou rukou vládne místní mafiánský boss Jaykant Shikre. Singham i Shikre si zkříží cesty a není jasné, kdo se stane vítězem.

El Greco

El Greco (2007)

Řecko-španělské životopisné drama založené na příběhu zpracovaném podle románu Dimitrise Siatopoula "El Greco: o Zografos tou Theou". Jak už název snímku napovídá, příběh je o renesančním malíři Domeniku Theotokopoulovi, který do dějin malířství vstoupil pod pseudonymem El Greco (tj. Řek), jak ho nazývali ve Španělsku, kam musel během svého života emigrovat. Hudbu k filmu složil známý řecký skladatel Vangelis.

Byzantium: The Lost Empire

Byzantium: The Lost Empire (1997) (seriál)

Čtyřdílný dokument hledající zašlou slávu byzantské říše. John Romer nás provede nejen ulicemi dnešního Istanbulu, kde tu a tam mezi moderní zástavbou spočívají relikty staveb města Konstantinova, ale i do vzdálenějších oblastí: do Itálie, Německa či na Ukrajinu, kam v minulosti vliv Byzance sahal.

Seznam epizod:
1. Building the Dream
2. Heaven on Earth
3. Envy of the World
4. Forever and Ever

Reklama