Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (257)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Velmi podobné 1. dílu 7. Pottera. Stejně jako v první půlce knihy se ani zde v celém filmu prakticky nic nestane, pokud vás ale knižní předloha bavila, nemyslím že budete mít s absencí radikálních plot twistů problém.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Kdyby mě unesli mimozemšťani a chtěli vědět, co znamená slovo "film", popř. "kult", pustil bych jim Pulp Fiction. Jo a málem bych zapomněl na DOKONALÝ dabing.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Napoprvé jsem byl docela zklamán, protože jsem čekal další Středozem a místo toho dostal Spartaka. Hra o Trůny se rozjíždí pomalu, ale čím dýl trvá, tím víc za to stojí. Výborně napsané i zahrané postavy a spousta často nečekaných twistů dělají z téhle drsné fantasy must-see záležitost.

plakát

Teď a tady (2012) 

No teda! Čekal jsem béčkovitej slaďák, ale tohle je skoro na 5 hvězd. Skvěle zahrané (Dakota!), emoce jsou uvěřitelné a nikdy se nepřeváží do kýče, jen je škoda že gradace a tempo ve druhé polovině slábne a závěrečné poselství mohlo být podáno přesvědčivějším způsobem. Jinak ale ohromné překvapení a spokojenost.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

No, co říct.. Dvě hvězdy si film nezaslouží, tři jsou až moc, ale nakonec teda za snahu.. Jinak je to spíš remake než prequel, a to bohužel dost toporný. Postavy jsou mdlé, napětí nefunguje, ale tak jako pocta Carpenterovu dílu budiž.

plakát

Železná srdce (2014) 

Hodně těsné 4*, ale ty vymazlené bitevní scény si to zaslouží.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Duchařinu už asi líp natočit nejde. Problém je v tom, že lekačky velmi rychle ztrácejí efekt a narozdíl od třeba Těch druhých tomuhle filmu chybí hutnější atmosféra. Přesto nenudí a je o chloupek lepší než Sinister, takže nakonec těsné 4*

plakát

Svět zítřka (2004) 

Nebýt slabého příběhu a nic moc akce, byly by 4* Sympatické dobrodružství pro celou rodinu na nedělní odpoledne.

plakát

Plán útěku (2013) 

Velmi příjemné překvapení. Za málo peněz docela dost slušné muziky. Celé je to samozřejmě pitomoučké, ale, což mě dost překvapilo, má to solidní tempo, které se udrží po celý film. Jasná guilty pleasure pro příznivce Arnieho a Slye.

plakát

Interstellar (2014) 

Další film, který bych mohl zařadit do škatulky "vyhořelých supefilmů". Mediálně to měla být sci-fi bomba (minimálně) dekády, jenže už od prvního teaseru ve mně hlodala pochybnost, že tohle nablyštěné pozlátko bude prázdné jak vakuum. Obavy se začaly naplňovat už po natahovaném úvodu v kukuřičných polích, který navzdory silným hereckým výkonům prostě nedokázal strhnout natolik, aby obhájil soustavné natahování. Když už konečně došlo na vesmír, pořád jsem tak nějak doufal aspoň v nějaký wow moment, něco abych si mohl říct, že to nakonec za tu vstupenku stálo. Bohužel. Wow momenty byly dva, což je vzhledem k téměř tříhodinové stopáži zcela neuspokojivé. Interstellar se snaží být vizuálně podmanivý jak Gravitace a filozofický jak Fontána, v obou případech však zůstává na půli cesty a ve výsledku tak zmíněným dvěma snímkům sahá sotva po pás. Krásná ukázka jak se může autor utopit ve vlastním díle, když pompéznost přehluší originalitu a jednoduchost. Jednoznačně nejslabší Nolanův film a všeználkům nevěřte.