Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 315)

plakát

Ostrov (2005) 

Bay je v podstatě idiot, jen bohužel žijeme v době, nebo lépe řečeno ve světě, kde i idioti se stávají bohatými, slavnými a úspěšnými... Což je přesně případ Michaela Baye. Samozřejmě - neznám ho osobně, soudím jen podle toho, co natáčí a hlavně jakým způsobem to natáčí. Tenhle film, resp. moc dobrý námět, zabíjí klasický hollywoodský přístup...a provedení... Ale až trapně! Což je fakt škoda.. Jenže to je prostě Bay.. V popisu tvůrce je uveden citát, že nepřišel léčit rakovinu, ale bavit lidi. OK, proč ne, ale on zkrátka jen využívá primitivní lidské emoce a vlastnosti, a předkládá nám jen velké drahé nic a to nic je doslova nacpané stovkami nelogických blbostí a událostí nad nimiž i minimálně přemýšlející jedinec musí kroutit hlavou... A to platí v podstatě ve všech případech filmů, které natočil. Jediný koukatelný, a dá se říci kvalitní, film od Baye je Skála, ale i tu jsem už dlouho neviděl, takže nevím...třeba si na ní upravím názor až bude příležitost... Ve všech filmech, které jsem od něj viděl mi připadá, že prostě jen vzal nějaký námět nebo scénář a hrozně draze a hrozně drahou technikou natočil snůšku dějových událostí a nikdo se nezaobíral tím jestli to z dějového hlediska je uvěřitelné a reálné... A to nemluvím o sci-fi tricích, mluvím o normálním ději, o prazvláštních náhodách a dialozích, a samozřejmě neskutečném hrdinství, patriotismu a glorifikaci jednotlivých postav... Co se týče tohoto filmu - dva lidé, muž a žena, na úrovni patnáctiletých dětí se dostanou do našeho světa o kterém nevědí vůbec nic, nemají zkušenosti v podstatě s ničím, co umožňuje, nabízí a co v něm hrozí... A honí je komando nejlepších vojáků na světě, a samozřejmě se jim daří unikat. Už jen tohle je tak pitomé, že mi to hlava nebere. A to opomíjím detaily, jakým způsobem se jim to daří... No nic, ale fakt škoda, protože nápad a scénář jsou vážně parádní. Bohužel to točil Bay...

plakát

Zprávy TV Onion (2008) 

Komedie, parodie, satira plná ironie a cynismu! Nechlámal jsem se vyloženě celou dobu, fakt hodně jsem se zasmál jen párkrát, ale celý mě to hrozně bavilo, a tak jsem s úsměvem na rtu došel pomalu až na konec...což trochu zamrzelo...tedy to, že už je konec... Steven Seagal paroduje tak trochu sám sebe a to je fajn, že si ze sebe umí udělat prdel. Parodie Britney Spears byla taky hodně zábavná:-) Ale řikám, celkově to člověka se smyslem pro humor musí pobavit... Zkrátka každýho koho rozesmívá pokrytectví, protože jak je uvedeno v ´´obsahu´´ - je to zaměřeno na pokrytectví dnešního světa! Což to vážně docela dobře vystihuje...

plakát

Maniak (2012) 

Tak...je k vidění pár dobrých nápadů s maskami...ale vlastně nic víc tenhle film nenabízí. Atmosféra mdlá, nuda, šeď, bez pořádného děje, divně jednající postavy, a navíc - bylo mi úplně jedno, jak to dopadne. I když konec byl celkem stylový, víc jak jednu hvězdičku to ode mě nedostane.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Je fakt, že pokud je to opravdu podle skutečné události, tak je majitel lodi nebo nákladu vážně idiot. Na lodi není jediná zbraň!!! A pluje do nejnebezpečnějších vod na celé planetě!!! Je fakt, že nechat vylézt 4 piráty na tak velkou loď plnou lidí, po jednom žebříku, je taky srandovně směšné. Absolutně nepřipravení, necvičení nebo nevycvičení, s nějakým/nijakým plánem na obranu... Si řikám, k čemu ten plán byl, když tam nechají vklouznout 4 somálce z malého člunu? To bylo snad nejefektivnější přepadení v dějinách pirátství :-) Ale abych jen nekritiozoval... Když se od tohoto všeho oprostím, jako drama to fungovalo celkem dobře a nenudil jsem se. Vlastně se docela dobře bavil. A to nemyslím ironicky. Původně jsem nepochyboval o čtyrech hvězdách, ale tři se tomu asi hodí víc. Fakt mě to bavilo, jen nad tím nesmím moc přemýšlet, protože to vás napadne spousta nedokonalostí...zvláště v chování jednotlivých postav. Hanks ale nezklamal, naopak, podal jako vždy skvělý výkon. Co se mi ještě líbilo, tak asi to, že vojáci kolem, hlavně ti, kteří komunikovali s piráty nebo s Hanksem, nebyli, jak je americkým zvykem ´´zataženi do filmu´´, ale naprosto civilně (vojensky) se nevměšovali do děje. Prostě nezvykle uvěřitelný přístup. I když dávám jen tři hvězdice, dal bych nejradši tři a půl!

plakát

Gravitace (2013) 

Tak musím se přiznat, že se mi skoro až chtělo dát tomuto dílu výjimečných pět hvězd... Tedy výjimečných proto, že je tak často neuděluji. Ale to je samozřejmé. Ale k filmu... a teď přestaňte číst VY, KTEŘÍ JSTE GRAVITACI NEVIDĚLI !!! ...zkrátka a jednoduše, fakt skvělý filmový zážitek, i přesto, že se jedná o velkofilm (které jsou mi ve většině případech prostě nesympatické - čím dál tím více), a kdyby Sandra po tom loučení se svým životem a smíření se se vším, opravdu nepřežila, byla by to fakt hodně, hodně silná káva a od mé osoby jistých 5 hvězd, a dovolím si říct, že by to byl i jeden z nejlepších filmů, co byl kdy natočen! Ale to holyvůd neudělá, prostě musí to za každou cenu dopadnout dobře! Tedy částečně, protože ne všichni přežili... Ale vážně mě to rozložilo, musim říci, že je to fakt hezky zvládnuté, ne křečovité, ne vyloženě patetické, trikově asi dokonalé (nejsem žádný vesmírný fyzik), takže fakt po delší době jen a jen chválim a téměř vůbec nemám pocit, že bych měl něco vyloženě vyčítat a vytýkat... PS: A neviděl jsem to v kině! PS2: A abych se přiznal, fakt neřeším v tomhle případě fyziku, hodnotím filmařinu z hlediska dramatičnosti a z hlediska ´´atmosféry´´...a to se jim podařilo na jedničku!

plakát

Narušení (1999) 

Tak opět jeden z těch filmů, který kdyby nepodlehl ´´filmovosti´´, tak to mohlo být parádní drama. Jenže když...A TEĎ POZOR, SPOILER...konec je tak hezky klasicky smutně smířlivý, vyvolává to v mé mysli pocit lacinosti. Nebo ne lacinosti, ale prostě...halyvůd, nó.. Ale i přes ten konec se na to dá dívat a rozhodně se nenudit. Takové docela dobré psychologické dramíčko s Winonou Ryder a mladou Angelinou Jolie, která svou roli zvládla skvěle.

plakát

Villa paranoia (2004) 

Tak ne, že by se to nelíbilo...nicméně je to celý hrozně na palici, respektive skoro všichni jsou tam blázni a skoro nikdo se nechová normálně. Je to taková moderní hraná dánská pohádka, ale trochu přitažená za uši. Nebo za vlasy, to je fuk. Sonja Richter je i přes zvláštní herecký výkon nádherná, ale moc jsem jí tu roli nevěřil. A právě ani ostatním. Škoda. Mohlo to býti zajímavé a originální drama.

plakát

Jak básníci neztrácejí naději (2004) odpad!

Tak básníky jsem nikdy moc nežral...teda tyhle konkrétní básníky...ale tenhle díl je vážně skoro odpad. Jedna z těch naprosto zbytečných a ničím nezajímavých záležitostí, kde je trapné snad každé druhé slovo. Ale jo, dám tomu odpad, co bych se s tim páral...

plakát

LOL (2012) odpad!

Trapnost nejhrubšího zrna, kde opravdu nenarazíte na žádnou sympatickou postavu, což je v romantické komedii docela překvápko. I pro mou osobu. Tragická nesmyslnost plná hezounků a hnusných bárbínek. Neřeším nijak hluboce, když se mi někdo nebo něco nelíbí, ale pokud je něco uděláno, nebo někdo vypadá tak, aby se moc moc líbil/a, a realita se s tím záměrem tak nějak rozchází, vždy mě to ironicky rozesměje... Snad jen ta Demi... je krásná ženská, ale tuhle roli snad dostala za trest. A to nevím za jaký... Ale musela udělat něco opravdu ošklivého.

plakát

Příběh heavy metalu (2011) (seriál) 

Hezky od začátku a hezky podrobně. Ale samozřejmě pouze pro metalisty! Ale to vůůůbec nevadí... Sam Dunn to dělá opravdu s nadšením a je to znát...že pro něj muzika hodně znamená...stejně tak jako pro mě.. !!! PS: Tak pátý díl - glam metal - je opravdu komediální a komická vsuvka :-) Netvrdím, že mou osobu nezaujalo nikdy nic od těchto kapel, sem tam se nějaká ta skladba najde, ale pokud je vizuální složka (hezky upravené vlasy, make-up a ´´stylově rockové´´ oblečení v drahých a neméně stylových videoklipech) důležitější než muzika sama...no, co si budem povídat...má smysl ještě k tomuto něco dodávat??? :-) Snad jen, že když se hošani z těchhle uskupení pak rozpovídali na téma nostalgie a odklonu fanoušků, a následného prodeje svých baráků a limuzín atd.., proběhlo mi v hlavě jen jedno slovo - spravedlnost! Ona přeci jen někde existuje! :-)