Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Co by kdyby (2012) (seriál) odpad!

Alternativní historii šmahem neodsuzuju - líbil se mi mimo jiné román Otčina Roberta Harrise. ALE to, co pod rouškou alternativní historie provedli autoři seriálu Co by, kdyby....HRŮZA. Jsem Moravan, ale z dnešního dílu Co by kdyby Morava byla samostatná, je mi na blití. To je nekorektní karikatura, parodie, která se nepovedla. Krutý omyl, že se za toto vyhodily VEŘEJNOPRÁVNÍ peníze !!!! ODPAD !!!!!

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Velké haló kolem hojné účasti Hujerů na rodičovském sdružení...A NAJEDNOU : "Sedni si." "Vy jste?" "Z Kojčic. U Pejhřimova." "A na koho se jdete zeptat?" "Na syna. Plha, pane učiteli." "Tak to je dvojka." "Dvojka...dvojka." "Tak jdeme. S Pánem Bohem." To je pro mne NEJPOZORUHODNĚJŠÍ scéna v české kinematografii. A celý film? Nádhera. Čistá esence humoru, který z lidí nedělá blbce, obejde se bez vulgarismů a neuráží.

plakát

Millerova křižovatka (1990) 

No, nikdy mi nebude líto jakéhokoli gangstera nebo mafiána (možná kromě Tommyho z čs. hry Mafia /haha/). Asi ta hodnocení, která film předcházela, ve mně vzbudila velkou zvědavost a hlavně očekávání. No a to byla chyba. Tady je to označeno jako drama, krimi , thriller, ale například scéna a la Rambo nebo Terminátor, kdy Leo střílí jeden náboj za druhým ze samopalu, aniž by vyměnil zásobník....to bylo jako z Hot Shots i s těmi ochotnými statisty, co jenom čekají, aby byli trefeni. Ale co bylo nejhorší? Proslulý český dabing....né, že by byl tak špatný, ale 100postav dabuje major Zeman a 100postav dabuje plukovník Blake.......3***

plakát

Škola otců (1957) 

"My dva to nezměníme, Lojzíku." Věta, která k tomuto filmu patří. Totiž, jak níže napsal rikitiki, nejse mu k charakteru postavy učitele Pelikána to, že se vzdal. Já si dovoluji myslet opak - právě proto to vzdal. Film jsem znal jenom podle názvu a až dnes, kdy marodím, jsem jej viděl na ČSFD. A připojuji se k těm, kdo jej hodnotí kladně. A úlitba době v podobě okresního předsedy, který se učitele zastane? No, jak vidno, ani ta nakonec nepomohla a film se jaksi zatoulal, že. Karel Hoger ve velmi dobré formě, co trochu film kazí je, že Josef Mixa (asi je to dáno rolí) mu není dobrým protihráčem. Škoda, že ředitele nehrál Hrušínský, možná by to byl rovnocennější souboj. No, už dost. 4,6.

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Působivé. Aspoň pro mne. A přitom tak hrozné. Děsivé.. Emotivní, velmi emotivní. Kolik dostal Titanic Oscarů?? A za co?? Já dávám tento film před Hotel Rwanda, tím neříkám, že ten je špatný. Ale tento film je tak výborný i díky představiteli hlavní role, Royi Dupuisovi, TO měl být Oscar... No, takový film o takových hrozných věcech snad ani nemůže mít happyend...

plakát

Zásah do srdce (1998) (TV film) 

klišé klišé klišé...srb=LUMP.....chorvat=KLAĎAS.....TRAPNÉ

plakát

Americký gangster (2007) 

Jestli jsem na tom filmu našel něco špatného, pak nápad pustit si to v půl dvanácté v noci a v neděli k tomu. Pokud jste v pokušení fandit na začátku Washingtonovi, velice rychle vás to přejde. Pikantní věc je vražda přímo před bratry a bratránky. Konečně jsem našel film, ve kterém můžu naplno fandit Russellovi Croweovi. Asi jediné, co mě tak nějak nepřekvapilo, byla sebevražda zkorumpovaného Trupa. Ale i přes tu délku filmu se člověk nenudil.

plakát

Vesničko má středisková (1985) 

Cokoli už bylo k tomuto filmu řečeno, nevystihne můj vztah k němu. Je to něco, co ani nechci nazvat kultovní, neb slovo kultovní je u nás dost zprofanováno. Je to spíš srdeční záležitost. A když můžu uvést mou nejoblíbenější scénu? Když kameníka Eugena Jegorova napomínají, aby s tím ťukáním přestal, odpoví jim, že je mnoho nebožtíků a málo kameníků. Ale jakmile Labuda – Pávek zamává půllitrem piva a zahlaholí „ pojď to spláchnout, Fanouši“, sekne s kladivem i dlátkem a už je u piva. Neznám výstižnější zachycení naší národní povahy… 200% !!

plakát

Kojak (1973) (seriál) 

Dávám 5*****, i na truc všem těm, co tady místo recenze jenom urážejí ( viditelně Oskar a jeho oplzlé lízátko ). Je to stokrát lepší, než všechny CSI blbosti - s výjimkou NCIS - ve kterých to probíhá tak, že se zakopne o milimetrový vlas nebo kousililínek kůže a pachatel je bez šance. Komentář, který na 100% podepisuju : jahol. A nezapomenu ani na superhlas M. Moravce. To máte jako s Filipovským a Funesem - dabovat Kojaka někdo jiný, byl by poloviční. U mně vede Kojak nad Colombem, sorry. A Sly Stalone v jednom z dílů hrál mladého zloděje.

plakát

Them! (1954) 

Poprvé .. a naposledy.. jsem tento film viděl někdy na začátku 80.let na zrnící čb televizi, když ho dávali na ORF… Ale byl jsem nadšený! Viděl jsem sci-fi, o které jsem četl v jedné brožurce, vydané u nás v těch letech, o historii sci-fi filmů. A v rakouské tv dávali tehdy ještě další kousky. Měl jsem tehdy rád scifi a hltal, co se dalo. A mám radši tehdejší kousky, než dnešní, sice trikově propracovanější, ale bohužel stále plytší blockbustery. Třeba Armaggedon, který jsem musel protrpět… No, hodnotím filmy většinou z doby, kdy jsem je viděl poprvé a proto je tohle 5 hvězdiček.