Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (198)

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Toto je presne ten typ filmu, ktorý mám tak rád, a ktorý ma vždy vtiahne do svojej atmosféry osamelosti a bezradnosti vesmíru. Krásne "autentické" zábery planéty Europa. Jedno z najlepších sci-fi za tento rok.

plakát

Nevědomí (2013) 

Vďaka Bohu, že som pred filmom nevidel ani jeden trailer a ani nečítal obsah na ČSFD, ktorý je mimochodom jeden veľký spoiler. Všetko, čo sa vo filme udialo, bolo pre mňa nové, a o to viac to umocnilo môj zážitok. Film ako taký nemal síce prepracovaný scenár, ale tá atmosféra a prostredie mi to dostatočne vynahradilo. Škoda že som to nevidel v kine.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Naozaj kvalitný sci-fi seriál, kde každá z postáv má svoju vlastnú charizmu a nehrozí, aby pôsobila plocho. Všetkých si na palube lode Serenity zamilujete už po prvej časti. Zaujímavé prepojenie westernu so sci-fi. A zvláštne, že sa tam cestuje krížom krážom cez vesmír, ale za celý seriál ani jeden jediný mimozemšťan. Avšak v tomto kontexte je to skôr pochvala pre tvorcov, že dokázali vytvoriť takéto pútavé sci-fi len s ľudskou rasou. Pre mňa osobne najlepšia postava "Jayne" a "Kaylee" bola na zjedenie :)

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Pre mňa prekvapenie roka 2012. Úplne užasný animák plný pestrosti a skvelých nápadov, ktorý má tempo. Najlepší animák roka.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Veľmi silný a ľudský príbeh. Nádherné scény, výborné výkony dospelých aj detských hercov. Z filmu sálala ľudskosť a emócie po celý čas. 90%

plakát

Oceány (2009) 

Nezabudnuteľná cesta do podmorského sveta. Jeden záber krajší, ako druhý. Je až neuveriteľné, čo všetko ukrýva podmorský svet. Pre mňa jeden z najkrajších dokumentárnych filmov vôbec. 95%

plakát

Telefonní budka (2002) 

Joel Schumacher v tomto filme predviedol svoje umenie natočiť "Two-man show". A Colin Farrell predviedol svoj úplne najlepší herecký výkon.

plakát

Skyfall (2012) 

Od prvých záberov v kine som vedel, že táto bondovka bude tak nejako iná, ako všetky predošlé. A našťastie som sa nemýlil. Hlbšie poňatie Jamesovej osobnosti, úžasné akčné scény, prepracovaný každý jeden dialóg a samotný reštart celej série, to už je čo povedať. Sam Mendes je macher.

plakát

Medvěd (1988) 

Neveril by som, že z medveďov môžu byť takí skvelí herci, keby som to nevidel na vlastné oči. Nádherná príroda, nenútené emócie. Pastva pre oči. 90%

plakát

Yankee Zulu (1993) 

Pre mňa detská nostalgická spomienka, a stále sa k nej rád vraciam :)