Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (38)

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Příběh, herecké obsazení, něco líbivých a přehnaně upřímně zahraných dialogů? Nekonzistentní a povětšinou nezapadající hudba? /Komedie aaa Krimi aaaa Drama/ Tématem a obsahem tolik příbuzné tomu kolikrát už zfilmované. No dojem kopírky všeho možného. Takový Béčko pro jinak dobré herce. A čím to? Scénářem, režijí, mým okamžitým rozpoložením? Lehká zábava. Filmller. Nebavilo. S nezájmem klikám dál.

plakát

Třináct životů (2022) 

Bez zbytečných skrupulí silný zážitek, bez zbytečného filleru ráz na ráz, bez nepotřebných zvláštních efektů podle skutečné události. Silný příběh s vyzdvižením lidských slabin a lidské síly.

plakát

Karel (2020) 

Tento člověk, pan Karel Gott, byl pro mě od té doby, co jsem ho začal vnímat, tzv.ikonou česk(oslovensk)ého hudebního světa. Dokument je podmanivé vykreslení svitu a vyhasnutí jedné hvězdy. Velká inspirace pro velkou spoustu lidí. Snímek zachycuje krásy a okolnosti života jako takového. Možná takového, který by chtěl leckdo žít. Hudební klenoty, které často sejdou z očí a z mysli, přeci jen hodně z nás v sobě nosí. A když tě obklopují skvělí lidé, máš o to lepší možnost dosáhnout úžasných výsledků. Obzvlášť když s úsměvem. Člověk jde za svým snem a výsledek jeho práce a životní cesty to podrthuje. Pro mě je pan Gott už navždy spojený s vyjímečnou osobností. Takhle by to mělo vypadat.

plakát

Nebe (2021) 

omfFFG

plakát

Člověk vesmírný (2018) 

Informace, které se běžný smrtelník obvykle nedozví. Některé otazníky zodpovězeny.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Bohužel velmi slabá 3/5, zdali vůbec. Čekal jsem kombinaci příběhů Let číslo 93, Kapitán Phillips a snad třeba Úhel pohledu, takže moje očekávání mířila vysoko a rychleji, než samotné letadlo, padala dolů. Celý film bych klidně shnrul do prostých okamžiků: birds, manévr do řeky, záchrana posádky, no a pak obhajoba. Mezitím (pro mě) nežádoucí filler typu: manželka volá, kdy že už příjdeš domů; kolem klasicky novinářů víc jak u papeže; nezajímavé a nicněříkající procházky po ulicích; žvanění o ničem; jakési nakousnutí příběhu cestujících; a pak to nutné americké přisolení polívečky "nesouhlasím - zvládli jsme to my všichni, my všichni jsme hrdinové i ten pán tam, tamta paní a tamti všichni. Bez nás všech bychom to nedokázali". No a pak hlavním vztyčným bodem před 150 odborníky - ono se chtělo zapomnělo započítat lidský faktor. Ahááááá! Tak co s Váma máme dělat no, Helgo natáhni to o 35... Ke smůle jednoho plešatého týpka nejste tedy nezodpovědný blázen nebo vrah, jste skutečně hrdina (...stejně to všichni už z TV víme). Neměli o tom ani točit film. Je to příběh, který se vejde (a hodí) do hlavní zpravodajské relace toho času toho roku. A tam měl taky zůstat, nic naplat, pan Eastwood, Hanks a Eckhart.

plakát

Projekt X (2012) 

Ale noták... každý z nás přeci provedl nějakou tu klukovinu.

plakát

Milosrdné lži (2010) 

Podmanivá hudba a idealizované momenty (nebo pocity soustrasti) film neudělají. Neosobní a nudné, bez pořádnýho příběhu ...anebo spíš se spoustou jakýchsi drobných otravných prostých příběhů.

Ovládací panel
7 bodů