Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (8 222)

plakát

Jak jsem balil učitelku (1998) 

Tenhle humor mě moc nebere. Skoro jsem se nesmál. Tak nějak asi v půlce mě to přestalo bavit. Obsahově dobré, ale vše kolem nějak nešlo. Učitelka je pěkná. CITÁT - Promiň..... Snad to někdy přehodnotím.

plakát

Tichý zloděj (2012) 

Celkem trapný úvodní titulky a divný hudební doprovod. Lhář musí mít velmi dobrou paměť. Herecké obsazení je nepovedené a vlastně se někdy nechovají moc herecky, ale spíš zmateně. Obsahově by to šlo, ale je to nepovedeně natočené. Ani dramatizace ve své podstatě žádná není.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

CITÁT - Tu loď musíme mít. Budeme ji splácet.......... A ještě jeden citát hned z úvodu. Nakonec se každý může spolehnout jen na svoji rodinu.......... Kasandřin sen je název plachetnice a je to opravdu pěkná loď. Život je tragická událost a Woody Allen to dokáže přenést na plátno až to zamrazí. Duchaplné dialogy, životní kréda, příjemné barvy, nevtíravá hudba a zajímavé rozuzlení. Colin Farrell je čertík a nikdo nikdy netuší co vyvede. Ženy tu jsou krásné a tak je na co koukat. CITÁT - Půjč mi pět tisíc........ Pak má v rámci "rodiny" strýček Howard jedno nečekané přání a drama začíná. Dá se vytušit, jak to celé dopadne až tedy na ten samotný konec, to jsem nečekal. CITÁT - Jsme rodina a od života můžeš očekávat jen smrt........

plakát

Liga nepotřebných (2013) (amatérský film) 

CITÁT - K této události došlo teprve nedávno...... Jedna za snahu něco pro Český film udělat. Bohužel u mě se to minulo účinkem.

plakát

Iron Man (2008) 

CITÁT - Mám potíže se na vás nedívat. Jsem divnej nebo ne?............. Tvrdá rocková hudba (AC/DC Black Sabbath) a Starkovo ironické vtípky se stanou na dlouhou dobu Iron Manovou značkou. CITÁT - Dejte císařovi, co je císařovo........ Robert Downey JR. se na postavu Iron Mana velmi hodí, užívá si jí a stal se jednou z nejvýraznějších postav skupiny Avengers. Závodit s ním může snad je Loki (Tom Hiddleston), jehož charizma může s Iron Strakem soutěžit a který se na jeden čas také k Avengerům připojí - ale to je jiný příběh. CITÁT - Pití je zdarma ke každé objednávce na pětset milionů dolarů.......... Prozření Tonyho Straka v tomto příběhu mu dopomůže ke spojení, k již zmiňovaným Avengerům. CITÁT - Srdce mi říká, že je to správně....... Na konci titulků je malý dovětek.

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Edward Norton vystřídal Erica Banu, což je možná velká škoda. CITÁT - Nech toho nebo se rozčílím...... Příběh začíná v Brazílii v jedné továrně na limonády. Ale ještě v úvodních titulcích si na jenom dokumentu můžeme přečíst jméno Nick Fury. Hned od začátku je to akčnější než Neuvěřitelný Hulk, ale strašně mi vadí absence komiksového rozdělení obrazovky, tak hojně používané v Banově příběhu. To je velká škoda. CITÁT - Hodil po nás vysokozdvižný vozík, jako by to byl balónek....... Okolo 43 minuty můžeme na jednom zařízení vidět nápis Strak Industries. Už se nám to začíná pěkně prolínat s týmem Avengers. CITÁT - Kdo to sakra prozradil?!?!........ Hulk je méně zelený a v obličeji je brutálnější, možná z něho jde až zbytečně strach. CITÁT - Pan Zelený - 14,32%.......... Tenhle příběh není špatný, ale má své mouchy a možná se mi Neuvěřitelný líbil o něco víc. Vše je to, ale tak na 80% CITÁT - Dnů od posledního incidentu - 0..................

plakát

Hulk (2003) 

CITÁT - Regenerace je nesmrtelnost....... Krásný komiksový záběr už v páté minutě - paráda. Tak kamera dobrá, hudba skvělá a obsahově klasické. Táta si ze syna udělá pokusného králíka a o Bruceovi se za chvilku dozví celý svět. CITÁT - V té helmě vypadáš jako idiot i tady mezi samými vědci........ Komiksová okénka na obrazovce, kdy divák sleduje několik dějů najednou, nebo několika kamerami sleduje jeden děj z různých úhlů je velmi povedené a, tím že je to komiksová předloha, velmi chválihodné. Funguje to a divák si připadá jako v komiksové předloze. CITÁT - Bruci!!! To není legrace!!!...... Příběh trvá přes dvě hodiny a divák by možná očekával více akce, ale jako celek je to vyvážené. Až asi po hodině se Hulk pořádně nasera a začne to lítat. CITÁT - Začínáš mě už srát!!...... Bohužel jednu neřest to má, velká část soubojů je zahalena v šeru nebo tmě - což je nějaký filmový nešvar. Příkladem je Hulkův souboj okolo 60 minuty. Moc toho vidět není. Je to však velmi dovedně zpracovaný komiks a já jsem za něj rád. CITÁT - Chtěl mě proměnit na bestii!!......... Film nemá za závěrečnými titulky žádný dodatek.

plakát

Drakobijce (1981) 

CITÁT - Počkáme dokud nás nevyslyšíš...... Od prvních momentů mě to nebavilo. Tušil jsem, že to bude blbost. Podivné postavičky, dlouhé a nudné dialogy a někdy jsem si myslel, že koukám na kvalitnější telenovelu. Dramatizace nulová, ikdyž musím připustit, že drak je celkem povedený. Hudba průměr až lehce nadprůměr. Ale celé jsem to bral jako komedii, několikrát jsem se zasmál.

plakát

Sobecký obr (2013) 

Sprostý, uřvaný a nevyrovnaný. Vůbec mě to nevzalo a jen z velkým úsilím jsem to dokoukal. CITÁT - Nevděčná mrcho!!!......

plakát

Khumba (2013) 

CITÁT - Jak se říká poloviční zebře? Zeb?.......... Zebry co hrají fotbal a používají zebří roztleskávačky mě vůbec neberou. Mají až zbytečně lidské chování a zvyky. To že je africká příroda? Jo, dětem se to možná bude líbit, já to těm svým snad ani nepustím, vlastně viděly trailer a moc je to neoslovilo. Já čekal trochu něco jiného. CITÁT - Vetřelci!! Vetřelci!!...........