Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 017)

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Zvířecí kriminálka, která funguje a baví skvěle od začátku do skorokonce.. Ten konec je samozřejmě Disneyovsky po lopatě kladný, ale celkový dojem mi to nezkazilo. Nejlepší samozřejmě lenochodi na dopravním inspektorátu a nájemní vlci.

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Jedna z nejlepších detektivek od Agathy zfilmovaná tak, jak to nejlépe šlo. Lepší než vynikající.

plakát

Paterson (2016) 

..."není dobré se věci pokoušet měnit, mohl bys je tím ještě zhoršit.." Jarmusch nikdy ve svých filmech nikam nespěchá, ale když si člověk na jeho tempo a dynamiku zvykne, vcítí se do toho, co se na plátně děje a sám též přestane spěchat, dostaví se krásný zážitek. O to víc, že v Patersonovi ani v Patersonu se za celou dobu nestane jediná špatná věc. Ačkoliv nežije v žádné luxusní čtvrti a člověk by čekal přepadení, znásilnění a nebo, že mu konečně ukradnou toho psa -("Marvine, nemám tě rád"¨). Oslava prostého života, velké lásky bez velkých gest, práce bez velkého stresu. Každý den je stejný, ale každý den je jedinečný. Už jenom vidět, jaká dvojčata zrovna potká. V tom, že vyjde slunce, že je možné psát básně a to třeba jen tak pro sebe. Vždyť každý si někdy sám pro sebe nějaké ty básně píše a vůbec nezáleží na tom, jestli je někdo čte. A na konec? Japonec.

plakát

La La Land (2016) 

Já nemůžu říct, že jazz nesnáším, jenom ho neumím poslouchat. A jakoby to předurčilo to, že jsem neuměla naslouchat ani La La Landu. Na rozdíl od většiny se mi nelíbí ani Ryan Gosling a už vůbec Emma Stone a jako postavy mi už vůbec nebyli sympatičti. Obrovské nadšení nad tímto filmem nesdílím. Místo optimistické a jásavé pocty starým muzikálům mi přišel depresivní a písničky nebyly chytlavé. Na čtyři hvězdičky to vytáhl až originální a dojemný konec.

plakát

Černý korzár (1976) 

Tak já jsem na ten film zapomněla! To snad ani není možné, bývala to moje srdcovka. Nejoblíbenější moje postava je kapitán Morgan, který se obává, že si nikdo nebude pamatovat jeho jméno. Nostalgické, ale kupodivu se mi to ani dnes nezdá špatné.

plakát

Samotář v Seattlu (1993) 

Jeden z filmů´, který viděli všichni jenom já ne. A kouzelné překvapení. Nebyla to komedie, ale bylo to krásně romantické a stálé připomínky filmů, které mám ráda mě potěšily.

plakát

Čertova nevěsta (2011) 

Není to nic hrozného. Klasická Troškovská krásná výprava. Méně uječené než jeho jiné pohádky. Ale při vší uječenosti a předvídatelnosti (ale to si přiznejme, klasické pohádky jedou pořád na stejných stereotypech a je to lepši než bůhvíjaké experimenty) Troška umí natočit pohádku pohádkově.

plakát

Království potoků (2005) (TV film) 

Byly tady pohádkové tři úkoly, ale jinak pohádkového pramálo.

plakát

Královský slib (2001) 

Tak každá trochu soudná princezna by dala přednost Maroši Kramárovi před Davidem Krausem ( i když mě teda osobně David vůbec v ničem nevadí - kromě toho, že doopravdy není herec)

plakát

Mělčiny (2016) 

Tak vám něco povím. To mě fakt tak bavilo a každá kapka vody byla tak překrásná a k tomu ten racek. Kdyby ten žralok byl normální žralok a ne monstrum z filmu Žralok v Benátkách, tak bych bez rozmýšlení dala pět hvězdiček. Škoda toho přestřelení. Díky tomu milovníci žraloků nenávidí tvůrce filmů o nich.