Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (230)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Vy, kdo tvrdíte že jste u toho nebrečeli, tak lžete!! A nečumte! 😀

plakát

Pravdivé lži (1994) 

Bond bez Bonda? S Arnoldem?? Může to vůbec fungovat???? No to si kuř….

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Jo dobře, přiznám se. Na konci mi ukápla slza. A ne jedna.  A nesmějte se mi!! 😀

plakát

1917 (2019) 

Hodně silný zážitek. Film skvěle a neprvoplánově ukazuje hnus, špínu a zbytečnost války. Je to napínavý, skvěle natočený.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Nejlepší Spider-Man od roku 2004. Splněný vlhký sen všech milovníků celé série, ať už jste žrali původní trilogii, nebo Amazing sérii a nebo jste naskočili až s Hollandem.  Epické propojení tří vesmírů spidey univerza v naprosto skvělé formě s úžasným Dafoem z kterého vyloženě sálá, že si svoji roli vyšinutého vědce přišel totálně užít.  Skvělé dialogy mezi všemi Petry Parkery, kterým nechybí humor, nadsázka i sebeschazování. Všechno je úžasně promyšlené do posledního detailu, včetně toho že Tobeyho Spidey má pavučiny organické zatímco zbylí dva si je musí vyrábět. Nebo že Tobey jako jediný z nich chodí celou dobu v civilu, protože svůj oblek nosí v tradičním duchu starých comicsů pod normálním oblečením.  Ani původní hudební motiv nechybí.  Ano, takhle vypadá totální fanservis v té nejryzejší podobě. Odcházel jsem z kina se slzou v oku. Konečně…. :-)

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

S odstupem let musím uznat, že Raimiho trilogie je prostě úžasná. Ano, ještě pořád pokládám trojku za nejslabší díl, ale jako celek fungují všechny tři filmy naprosto skvěle. To jak nám Raimi ukazuje Peterův svět, tudíž jako svět kdy se musí rozhodnout mezi obživou, životní láskou a záchranou obyčejných lidí, to v superhrdinském žánru zvlášť tom filmovém, nemá obdoby. A hlavně ta scéna kdy Spidey zastaví jedoucí metro a je posléze nesen na rukou.... To je scéna která se nezapomíná a i po letech vyvoláemoce. Tohle je ten Spidey, přátelský hrdina ze sousedství....

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Burton natočil výbornou adaptaci temného truchlivého comicsu s těžce depresivní atmosférou. Sumacher natočil pestrobarevnou směsici něčeho, o čem dnes můžeme říct že jde o totální úlet a nebo skvělé nadčasové retro ve stylu pestrobarevných padesátých let. A pan Nolan..... To celé smazal. Udělal restart celé série, celého toho Batmana a ten kult kolem něj trochu polidštil, aby ho nám obyčejným lidem trochu víc přiblížil. A povedlo se. První díl ušel, druhý díl byl pompézní, hlavně díky totálně vyšinutému pošahanému kreténovi jménem Joker, který si, upřímně řečeno, ukradl celý film pro sebe. A závěr trilogie? Kdy Bruce Wayne přijde doslova opravdu o všechno a i tak bojuje, aby zachránil Gotham..... Nemám slov. Snad jen jediné - MASTERPIECE....

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Absolutní PECKA !!!!!!!!! Jestli jsem se jakžtakž rozplýval nad čtyřkou, z tohole jsem byl naprosto unešen. Cool hlášky, cool Diesel, úsměvná klišé a hlavně magacool The Rock a závěrečná honička s trezorem. Tomuhle se říká popcornová jízda. Jóóó!!!!!!!

plakát

Requiem za sen (2000) 

Drsnější a působivější než Trainspotting