Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (230)

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Tvl ne….  První dva Ant-Mani celkem šli, i když to nebylo nic svetoborného. Ale tohle je fakt špatný. Příběh je úplně zprdele a zpracování taky. Ani jsem to nedokoukal. Tak moc zábavný tenhle film je.  Marvel jde bohužel čím dal víc dolů.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Jak začít? No asi prvotními pocity - čumíte na plátno a nevěříte ze se díváte na český film. Ať jde o vizuál, soundtrack, námět….  Ano, má to místy trochu jalové dialogy. Je tam dost hluchých míst ve scénáři kdy nejsou některé věci dostatečně nebo vůbec vysvětleny a akce je tam poskrovnu, ale…. Ale jako celek to působí vážně skvěle a vizuálně fantasticky.  A ne na poměry českého filmu, ale všeobecně. Samozřejmě to není Blade Runner, ale taky to stálo miniaturní zlomek jeho rozpočtu… Tohle není ,,vztahová romantická komedie” kde každý píchá s každým a je to sranda, ha ha, a kde šedesátiletý Langmajer je ultramacho po kterém každá sukeň vlhne. Tohle je vážně míněné světově působící sci-fi které mě dostalo.  Má své minusy, nepopírám to a jsou viditelné. Ale skoro cely tým jsou debutanti a to nezbývá než smeknout.  Na závěr bych rad dodal ze českými filmy až na par výjimek opovrhuji a rozhodne na ne nekoukám v kině ( a většinou ani jinde ) a na tohle jsem zašel 3x. A koupil si Blu - ray. Protože takovéhle filmy by se podporovat rozhodně měly. Takže doufám ze příště za víc peněz a s trochu lepším scénářem. Ale i tak, znovu, klobouk dolů.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Tak jako upřímně…. Ačkoliv jsem majitel PS5 a hraju Gran Turismo už od první generace konzole ( a tím nutně nemyslím že jsem hrál všechny díly, to fakt ne), tak jsem od toho nečekal…. No skoro nic. A totálně mě to dostalo. Fantasticky natočené (Blomkamp pořád umí), správně emotivní….. Woow! Pro mě překvapení roku! P.S.: Viděl jsem to v originále, takže hlášky se Schullinem mi zas tak trapně vtipné naštěstí nepřipadaly 🤣

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Tahle série má velký problém v tom, že díl od dílu je lepší a lepší. A tak logicky od každého nového snímku jsou očekávání vyšší a vyšší. A sedmý díl není lepší než ty předchozí. Je na stejné úrovni, hlavní zápletkou teda spíš i trochu slabší.  Což ale neznamená že je špatný, ani náhodou. Pořád je to AAA blockbuster s fantastickou akcí a famózní výpravou, který vás utvrdí v tom, že být Cruisův pojišťovací agent je asi ta nejhorší práce na světě.  Ale čekal jsem asi o malilinko víc.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Když jsem byl dítě, hráli jsme si s autíčkama a vymýšleli si k tomu fantasmagorické akční příběhy a jsem strašně rád, ze někdo to v dětství dělal taky a posledních deset let převádí na filmové plátno.  Kdo od téhle série ještě pořad čeká něco seriózního, je magor. Fakt. Kdo čeká totální bezmyšlenkovitou zábavu, je doma.  A jen bych rad podotknul že Momoa je totálně boží a strašně moc chci, aby DC natočilo adaptaci comicsu Lobo a aby ho hrál on.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Je to smutné, dojemné, strašidelné, strašně vtipné a s famózní akcí. Jestli vám Gunnův styl a vtípky vadí, bude vám vadit i tenhle film. Pokud to máte rádi, budete nadšeni.  Nejlepší marvelovka od posledních Avengers.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Hraju videohry. Od dětství do dnes. Ale Nintendo a jeho produkce šli vzdy tak trochu mimo mě. Samozřejmě vím kdo je Mario, znám trochu lore světa, ale nikdy jsem nehrál žádnou hru z této série. Proto jsem tak nějak čekal ze mi tenhle film nic moc neřekne a že mnou jen tak prošumí.  A ono ne. Vlastně jsem dost bavil, je to vtipné, zábavné a se super soundtrackem. Po delší době zase super animák co zabaví děti i dospělé.

plakát

65 (2023) 

Ale tak proč ne. Nebylo to zlý. Díky umírněné stopáži to příjemně odsýpá, efekty nevypadají vůbec zle a hlavně - po dlouhé době zase nějaký dino film. Jen mi tam těch dinosaurů přišlo dost málo, na to že se to odehrává v době kdy ještě chvilku vládly světu.  Příjemná jednohubka která neurazí.

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Jako milovník Gaimana a jeho comicsové předlohy, jsem měl převeliké obavy, jak tohle dopadne.  A ano, je tam pár věcí které mi trochu vadily (černoška Smrt, woke blbosti…), ale…. Je to BOMBA!!! Gaiman si to pohlídal, nenechal si své životní dílo zprznit a my dostali skvělou adaptaci skvělého comicsu.  Chci další sérii. HNED!!

plakát

Šílená noc (2022) 

Tohle je strašná pecka. Jestli jste se obávali že to nejlepší už ukázal trailer, tak jste naomylu. Je to originální, brutální a vtipný. A opravdu vánoční! Strašně milé překvapení.