Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Mysteriózní

Recenze (974)

plakát

Městečko Twin Peaks - Samozvaná spravedlnost (1990) (epizoda) 

Asi nejlepší a nejnadupanější díl 2. série, přesto mne to nechává podivně chladným. Vrah, respektive jeho fyzická podoba, je jasná už nějaký čas, dojde tedy jen ke konfrontaci se "spravedlností", nikoliv k vyřešení případu. Koneckonců to mnoho postav v závěrečném pokecu mezi stromy přiznává. Jen nechápu, proč tam byl přimotán major Briggs? Jasně, asi nejlepší je se neptat a brát to jako (samoúčelnou) Lynchovu hru s divákem. Ale už mi není náct, aby mne to bralo. Takže sérii dokoukám spíš s cimrmanovským zájmem, zda druhá polovina bude podobně slabá, jako první. A jsem zvědav, zda třetí bude jiná (lepší). A podobně jako Frajera42 mne vůbec nemrzí, že teen romace se vytrácí. Jen mám obavu, že sladké jiskrné pohledy a nahrávku na kazetě od těch tří ještě uvidíme a uslyšíme. Možná se bude vracet i prsten, když se James zachoval tak hanebně.

plakát

Městečko Twin Peaks - Osamělé duše (1990) (epizoda) 

Z Audrey vykolejené herákem se stává ustrašená práskačka místo aby byla sama hybatelkou. Jednoruký muž vede vyšetřování na určité místo, kde dojde k odhalení, které si ovšem Truman chybně vyloží a Cooper se zatím veze s ním. Pomalu se přiostřuje a konec tomu dává grády, ale myslím si, že ty scény se ještě daly natočit lépe. Násilí je takové jakési uhlazené. Nebolí a necítím tam opravdový strach, byť se oba herci snaží.

plakát

Městečko Twin Peaks - Projížďka s mtrvou (1990) (epizoda) 

Pete si to ve vězení s magneťákem moc užíval a Ben jen skřípal zuby. A to ještě netuší, co na něj šije showbiz boy Bobby. Do toho zmatku vpadne Normina máma a její nový kolouš, který ale není všem v Twin Peaks úplně neznámý. A do toho Bob a Leland. No tě pic. Akorát už jakoby ani nebyl prostor pro tajemství. Nebo je? ********** Jen musím říct, že po těch letech jsem tak ztvrdlý, že to, co mne dřív děsilo, znechucovalo nebo mnou zamávalo, nechává zcela chladným. Lelandův šílený pohled? Pffff. Rozřezaná mrtvola v golf bagu? Gimme a break. Lucyina ségra s EQ šumící trávy? To mne trochu dostalo, to zase jo. Ale jinak jsem prostě hrozně citově a emočně oploštělý. Jak to se mnou bude vypadat v osmdesáti? A jak se světem?

plakát

Městečko Twin Peaks - Démoni (1990) (epizoda) 

Přiostřuje se. Máme tu další mrtvolu. Bobby a Shelly se stávají pečujícími osobami s až dojemnou láskou k Leovi, který je správně creepy. Trojúhelník Maddy + Donnna + James se snad konečně dočká rozuzlení (a my přijdeme o trapnou stopáž). Jednoruký prodavač bot se dostává opět do hledáčku dění a snad jej posune směrem k temnější struně. To by bylo jen dobře, když Audrey tak moc vyměkla, chudinka jedna. Ani Josie už toho moc nezachrání, ale její scéna handrkování s Benjaminem Hornem byla sladká. A její asistent Lee? Inu, modří vědí. Velký potenciál má Nadinin návrat do teenagerských let a Lynchovo cameo. O bývalém parťákovi agenta Coopera ani nemluvě. Jak říkám, přiostřuje se.

plakát

Lidé na slunci (2011) 

Slabá černá komedie. Severský ujetý humor můžu, ale tady buď moc nebyl nebo to byla nějaká sorta, která se mnou nic nedělá. Děj je banální. Proč ne. Ale nezachrání to ani nějaké ta cingrlátka, která by na něj byla navěšena. Mohlo se např. víc porochnit v minulosti postav a jejich stavu (14, prostata, ...). Mohli jsme se dozvědět, co a proč bere Ingrid, protože něco rozhodně bere (křečovitý úsměv, nehty, stihomam s okem), ale nevíme nic. Mohli jsme se dozvědět, proč jsou skoro všichni takoví looseři a přitom sobecká a líná hovada, ale víme málo. Chudáček Siv byla taak dobrá na přijímačkách... No a? To je málo. Nezachránil to ani předvídatelný konec. Mně by se víc líbilo něco ve stylu Red Dwarf. Až se ke mně ta mrcha s kosou přiblíží, nakopnu ji koule. Tady byli všichni jako ovce. A nejhorší na tom je, že z konce filmu šlo udělat překvapení a ne to vyplácnout hned na začátku citací Zjevení a pitomou anotací. No nic, už jsem o té slabé kašičce napsal dost. Nekoukejte se na to, raději tu hodinu a čtvrt využijte lépe. Třeba si to Zjevení přečtěte.

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Krásný i drsný snímek o tom, proč je budhismus horší než křesťanství. V budhismu si všechno vyžerete sami, v křesťanství vzal tu oběť za lidi na sebe Bůh sám. ***** Je to můj první film od Kim Ki-duka a čekal jsem něco trochu jiného, ale rozhodně nejsem zklamaný. Bylo to tiché, krásné, plné emocí a, pro mne poněkud nečekaně, dost drsné. A to je super. Proto bez váhání dávám 5 aster, ale druhým dechem dodávám, že jeho filmy asi nebudou pro každého. Ale to už je asi, 4 roky po jeho smrti, dostatečně známo.

plakát

Krajní meze - Rádio mimozemšťanů (1999) (epizoda) 

Arogantní a lehce bezohledný moderátor lokálního rádia, čili dosahem asi něco jako slovenský youtuber, má skeptický pořad, kde stírá lovce UFO, alobalové čapky a další ještírky. Přinatrefí se mu prozření, po kterém dostává napapat své polívčičky. A zakusí, že odříkaného chleba si člověk často ukrojí největší krajíc. Není to blbé, ale ani vás to nevystřelí z trenek. Pokud ovšem nejste naostro.

plakát

Městečko Twin Peaks - Kletba orchideje (1990) (epizoda) 

Dobrý díl. Konečně trochu akce a hodně věcí se rozplétá. U Jednookého krále bylo rušno a Bookhouse Boys museli opět zasahovat, v některých případech za 5 minut 12.

plakát

Sám doma 3 (1997) 

Jděte do prdele. Dyk je to fajnový rodinný pokoukání. Jasně že je to dojička peněz a nejde o žádného Prousta, Platona nebo Fitzgeralda, o Bergmanovi nebo Andersonovi ani nemluvě, ale děcka se u toho spolehlivě zabaví. Dokonce i já. Och, jak hluboko jsem klesl.

plakát

Městečko Twin Peaks - Lauřin tajný deník (1990) (epizoda) 

Začíná mně to být jedno, co bude dál, postavy jsou mi u prdele, tak nevím, zda je chyba ve mně nebo kde. Vata. Ano, místy docela zábavná vata, ale pořád vata (Dickova velmi decentní a milionkrát promyšlená "správná věc"). Už je to moc dlouhé a rozmělněné do trochu lepší soap opery. I ten závěr, kdy Hank dostane lekci z toho, kdo je silnější pes a kdy dojde k novému vnímání Josie mi byl šumák. Asi se musím před koukáním něčím naboostovat nebo se na to vykašlat. PS: Neděkuji za titule "kikina". Jsem jen moc líný si stahovat něco lepšího, ale toto je slabé i na mne, který je angličtinou políben jen středně.