Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Prvně jsem byl unešen ze Skleněného pekla cca v 10-ti letech..po dalších dvaceti mám stejné pocity. Plejáda na tu dobu vynikajicích herců dalo světové kinematografií perlu katastrofického žánru. BRAVO..u mě TOP10

plakát

Porota (2003) 

Film podle předlohy mého oblíbence Johna Grishama. V mé sbírce nemůže chybět jediná jeho kniha a tak samozřejmě jsem vždy v očekávání, jak dopadne filmové zpracování jeho románů. Ačkoliv to vůbec nedělám, ale u Grishama je to vyjímka..nejdřív kniha, pak film. Zklamán jsem nebyl, nadšení taky nebylo 100%-ní, ale zařadil bych tento snímek mezi lepší průměr a tak 4 hvězdičky jsou tu právem. Nebýt Hackmana a Hoffmana těžko říct jak bych hodnotil..

plakát

Náhradníci (2000) 

Super film na deštivé sobotní odpoledne, kdy na přemýšlení nezbývá prostor a chceme si užít chvíli u pohodového filmu. Film je křišťálově průhledný, ale to mě zdaleka nemohlo odradit. Stávkující profesionálové jsou nahrazeny "náhradníky" a tak je o zábavu postaráno. Pro mě jedna z mích oblíbených komedií.

plakát

Apollo 13 (1995) 

Hlavní role Tom Hanks, téměř 100% záruka kvality..a jaký byl film? Byl jsem nadšen. Kdo má rád filmy podle skutečné události a nevadí mu ta pro američany typická nálada vlastenectví tak jednoznačně doporučuji, protože "Houstne, máme problém"

plakát

Motýlek (1973) 

Pro mě jednoznačně filmový zážitek z vězeňského prostředí. Nebýt Shawshanku tak jasná jednička.. Herecké duo Steve McQueen a Dustin Hoffman ještě umocnili kvalitu filmu a příběhu samotného. Člověka až mrazí, když si uvědomí, že je vše dle skutečného příběhu Henri Charriéra. McQueenovi jsem věřil vše, co ve filmu zahrál..především proměna po samotce, masakr..naprostá troska. Je potřeba vyzdvihnout i hudbu samotnou. Vřele doporučuju..

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

V 8 letech mi dával dobrou noc večerníček, dnes mi ho pravidelně dávají Přátelé. Přátelé jsou jeden z mála seriálů, které si mohu pouštět dokola a pořád a pořád.. Když si pouštím poslední díl, musím navázat tím prvním, abych neměl pocit, že to skončilo..bezkonkurenční!

plakát

Hokejový zázrak (2004) 

Hokejový fanoušci, doporučuji shlédnout tento film. Předloha? Skutečný zázrak na OH v podání amerických hokejistů, kdy neznámá jména porazila "NEPORAZITELNOU" ruskou mašinu a získala zlato. Kurt Russell ztvárnil legendárního kouče Herba Brookse, je potřeba dodat, že to byl fantastický výkon. Celý film byl předvídatelný, ale skvělí.. Again, again, again..Mike Eruzione. Who do you play for? I play for United states of America!

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Nooo...wau. Klaním se dvojici autorů scénáře v podání "bažantů" Matt Damon+Ben Affleck. Samozřejmě že si střihli i hlavní role. Damon v roli matematického génia, který opovrhuje svým talentem a radši se poflakuje se svými kumpány ( Ben Affleck byl jedním z nich). A Robin Williams? Neméně skvělé představení jako v podání Damona a Afflecka. Role psychologa mu byla jako šitá na míru.. Více takových filmů!

plakát

Legenda o slavném návratu (2000) 

Vynikajicí počin režiséra Roberta Redforda. Nepochybně i proto, že měl šťastnou ruku při obsazování hlavních rolí v čele s Mattem Damonem, Willem Smithem (zde mi Will Smith ukázal, že umí i jiné role, než jen ty s bouchačkou v ruce) a Charlize Theron. Film Legenda o slavném návratu je filmem, který Vás pohladí na srdci a nemusíte být fanouškem filmů se sportovní tématikou.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Vybrušený diamant mezi filmy, aspoň dle mého osobního žebříčku filmů. Do této doby byl nejlepším filmem s vězeňskou tématikou Motýlek, pak se základy otřásli se 7-mi stupňovou hodnotou. Film, který Vám nedovolí opustit kanape. Film o touze člověka (Tim Robbins) naplnit spravedlnost a získat zpět ukradenou svobodu. Úžasné, skvělé, dechberoucí..prostě nepopsatelný filmový zážitek!