Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Biografie (4)

Naoko Jamada (režisérka / scenáristka)

07.09.2019

Naoko Yamada (山田 尚子) je japonská animátorka, televizní a seriálová režisérka. Narodila se v prefektuře Kyóto a už odmalička milovala kreslení. Ráda napodobovala své oblíbené anime postavy, především z Patlabor a Dragonball. Jako studentka ráda sportovala. Na základní škole chodila na volejbal a na střední byla členem tenisového… (více)

Christoph Ziegler (režisér)

18.10.2014

Projekt Vinterriket vznikl na přelomu let 1996/1997, kdy se Christoph Zielger rozhodl vytvořit něco originálního a nového. "Chtěl jsem dělat něco odlišného a originálního. Jsem velký fanda atmosférické a ambientní hudby a já měl tehdy spoustu nápadů, začal jsem tedy skládat několik skladeb, ale nebylo to ještě tak vážné.… (více)

Diogo Kalil (režisér)

08.02.2009

Diogo Kalil se narodil v Salvadoru (Brazílie) roku 1979. V roce 1999 obdržel první ocenění jako spolu-režisér krátkometrážního snímku. Po dvou letech na vysoké škole, se přestěhoval do São Paula, kde pracoval jako návrhář/animátor pro webovou agenturu "Zentropy PartnersThunder House", a pro časopis "Trip". Roku 2001 se Diogo… (více)

Luna Mijović (herečka)

08.02.2009

Luna Mijović (celým jménem Luna Zimić Mijović) je bosenská herečka. Narodila se v Sarajevu. Bydlela však i v Rusku nebo Slovinsku. Luna je dcera Amry Zimić a Vlastimira Mijoviće, novináře známých novin v Bosně "Oslobodenje". Má o 2 roky mladší sestru Danju.Debutovala ve snímku Jasmily Žbanić GRBAVICA (2006), který byl oceněn… (více)

Reklama