Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 181)

plakát

Příběh služebnice - Série 1 (2017) (série) 

První polovina výtečná, skvěle zachycuje tísnivou hrůzu a nepochopitelnost při nástupu nesmyslné totality. Ale pak se seriál zlomí a je z něj příbeh manžela, příběh manželky velitele a dokonce příběh řidiče. Chyběl jenom příběh uklízečky. Ztracenou soustředěnost už seriál a ne a ne najít.

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Když ukazuje malost mocných, je výtečnou legrací. Není ale dost absurdní, aby se člověku chtělo smát při pohledu na historickou tíži.

plakát

Tiché místo (2018) 

Krásný nápad a jeho provedení, ale dílčí rozhodnutí v rámci hororu včetně nadužívání lekaček celkový dojem kazí.

plakát

Okouzlení (2017) 

Nízké hodnocení nechápu, filmovější film, abych pohledal. Film, který vyvolává touhu žít, objevovat, věřit a doufat. Možná není tak kontroverzní jako Haynesovo předchozí retro, které nahlíželo na lesbický vztah, ale hluší také nejsou častými hrdiny filmů. Nádherné prolínání dvou linii, které vizuálně maximálně čerpají ze svých epoch (dvacátá a sedmdesátá léta) a která postupně nacházejí nečekané styčné body. Závěrečnou vysvětlovačku, kterou by normální tvůrce sfoukl běžnou konverzací v knihkupectví, pojímá Wonderstruck výpravněji. Už tak je to film, který vypadá draze, obě epochy jsou zprostředkovány věrohodně vůči filmovým předchůdcům (hrozně bych si přál vidět celý němý film, z něhož jsme viděli jenom úryvek), a když se zdá, že peníze došli a filmaři sáhli k loutkové alternativě, je to milý odkaz na jádro filmu, navíc precizně zpracovaný. Brian Selznick, autor Huga, se zkrátka nezapře.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Bezradnost stylová i námětová a rituální poprava potenciálně výdělečné značky. S týmovkami je vždy problém, že upozaďují konflikt problémů jednotlivce, který se může vykrystalizovat v sólovém filmu, a úporně se hledá cestu, jak by mohly spolupracovat nekompatibilní persóny, což vede k tomu, že jde jenom o to, aby se hrdinové sešli a pomlátili. Ovšem i akci chybí nápad, zábavné momenty a dramatické zvraty. Tady se zkrátka mlátí do panáka, dokud není dost pomlácený. Scenáristická genialita zjevně nezná mezí. Potíž je i s nastavení situace - svět bez Supermana propadlý strachu a chaosu znázorňuje rozmlácený stánek s ovocem a jeden bezdomovec, ale také je problém s nastavení motivace padoucha - kdo je, k čemu mu je pokoření Země a co jsou jeho silné a slabé stránky? Hloupostí, které slouží jen k vyplnění chatrného nápadu je víc - jako Amazonky, které se snaží ujet záporákovi s magickou krychlí, ale přitom nemůžou jet dál, než kam sahá jejich pidiostrov. Nebo snaha o podtržení "optimističtějšího" tón s více "nadějí", který má znázorňovat kýčovitá motanice, kterou v závěru píše" Lois Laneová, ta údajné aspirantka na Pulitzera. Výsměch. A také tu máme dost možná nejhorší práci Dannyho Elfmana vůbec, která odráží celkovou bezradnost. Použití hudebního motivu Wonder Woman OK, ale opakování motivů pro původního Batmana a Supermana, kteří nemají s aktuálním ztvárněním žádnou vazbu, je smutný tvůrčí úpadek.

plakát

Dunkerk (2017) 

Čistě audiovizuální stránka by táhla hodnocení nahoru, ale celé je to bezkrevný boj s vlastnoručně komplikovanou strukturou, ve které jde o postavy až v poslední řadě. Z uměleckého hlediska nechápu rozhodnutí natočit asi jen 80 % materiálu na IMAX 70mm, a tedy mnohokrát nekoncepčně rušit při sledování změnou formátu na "horší".

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Je v tom vztahu Spider-Mana a Iron Mana skutečně paralela vztahu Sony a Marvelu? Protože tenhle pavoučí muž je tak lapený v marvelovské síti, že se sotva může hýbat. Vsazení do rámce středoškolské komedie by možná fungovalo lépe, kdyby se v tomto rámci skutečně něco dělo, ale film je spíš o tom, jak Peter nestíhá (viz. vlastně jenom jedna necelá scéna z plesu), což se ale dělo i předchozím Spider-Manům, takže inovace nula celá nula. A ještě mu pozornost krade padouch, byť skvělý.

plakát

Listopad (2017) 

Nápadité a cílevědomé, ale dojem kazí "historická" škrobenost, která bere filmu život.

plakát

Pátá loď (2017) 

Když film dokáže smysluplně vysvětlit určité chování, které se zdá nerozumné, je to zázrak.

plakát

Nádraží (2017) (seriál) 

První díly velmi zábavné a lepší než pozdější, a to i z toho důvodu, že bohužel seriál využívá koncept opakovaných vtipů, což ne vždy funguje, a tak scéně chybí aspoň moment překvapení, ale velká spousta scén byla skutečně parádní.