Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 259)

plakát

Hitlerovy peníze (2020) (seriál) 

Jeden z mála "odlišných" pohledů na druhou světovou válku, jež se nezaobírá samotnou válkou jako takovou, či mapováním a ukázkou postupu na bojové frontě ani Adolfem Hitlerem, či jeho pohlaváři, ale ukazuje divákovi jinou stranu války, kde se hraje vysoká politika bankovního sektoru a ekonomiky z pohledu financování Třetí říše, kde je potřeba sehnat finance na zbrojení, volby i další aktivity s ní spojené. V dokumentu se podíváte v průběhu let na postup získávání finanční prostředků pro financování začátků dělnické strany (NSDAP) až po válečné reparace po ukončení II. světové války.

plakát

Krajinou domova (2014) (seriál) 

Kontrastně velice pěkně vyvedený dokument o krásách České Republiky s doprovodným komentářem a technologiemi na tzv. efekt, jako je použítí dronů, HDR i tagování objektů na záběru.

plakát

Národní klenoty (2012) (seriál) 

Vynikající dokument o krásách České Republiky v doprovodu Miroslava Táborského, který nenudí, poučí a každý díl, je tak akorát dlouhý svou stopáží.

plakát

Tajemství lesního potoka (2018) (TV film) 

Německý dokument o přírodě, který podrobně popisuje ekosystém a rozmanitost lesního potoka i s ohledem na ekologické dopady činnosti člověka, především s následky zemědělství (hnojiva a chemikálie). V dokumentu je ukázáno a popsáno mnoho forem života, od těch nejmenších až po ty největší, které spolu tvoří úžasný celek žijící v harmonii a přirozeném řádu již tisíce let a to nejen života pod vodou, ale i v její blízkosti.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Pásky z Nagana nejsou jen dokumentem o vítězství České Republiky v ledním hokeji na zimních olympijských hrách v Japonském Naganu roku 1998, ale i o síle národa vzdorovat těžkým časům, útlaku i touze po národní hrdosti a svobodě. Velký příběh v 73 minutách, který za to určitě stojí.

plakát

Příběhy z podzemí (2018) (TV film) 

Velmi zdařile natočený dokument plný informací a zajímavých záběrů nejen z podzemí, který divákovi během jednoho roku představí život krtka, ledňáčka i ježka na zahradě i mimo ni.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Neuvěřitelná 60 minutová řežba s perfektní choreografií.

plakát

Černé zlato (2018) (TV film) 

Velice zajímavý a cenný dokument mapující život havířů za komunistického režimu, který nebyl vůbec jednoduchý a mnohé to stálo život při plnění nesmyslných předsevzetí v extrémních podmínkách štol, které měli jen půl metru výšky. Černé zlato pojednává o tehdejším životě v nesmyslném a hloupém režimu, kde se kladl důraz na těžký průmysl, neefektivní ekonomiku a vykonstruované politické procesy.

plakát

Lesy naší Země (2018) 

Forests of Our Earth představuje ucelený dokument o lesích napříč celou naší planetou, jež provází doprovodný komentář, vysvetlující životní koloběh i fungování lesa po stránce fauny i flory. Velice povedené záběry přírody, slow-motion ukázky i doprovodné animace lesů i zvířat.

plakát

Štíty království českého (2008) (seriál) 

Naprosto perfektní dokumentární seriál o středověkých hradech českých luhů a hájů. Seriál pojednává v 10 kapitolách o českých hradech a životě na nich jakožto o symbolu moci, postavení, ale i jako o domovu a bezpečném útočišti v době nepokojů.