Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 259)

plakát

S kuchařem kolem světa (2007) (seriál) 

Trošku rozpačité cestování za chutěmi celého světa s "okouzlujícím" Fredem Chesneau, kterej toho víc nakecá než uvaří, přesto po cestopisné stránce zajímavé. Začínám tomuto kulinářskému seriálu přicházet na chuť . . .

plakát

Zlato: Dějiny jedné posedlosti (2003) (seriál) 

Více než výmluvný dokument, který divákovi představí ze všech úhlů krásy i nebezpečí zlata, od starověku až po moderní dobu. Zlato které bylo po staletí pro člověka nejcennějším kovem a zaručovalo jistotu měny, umění i ekonomiky celkově, ale je i nebezpečným vlastnictví, kvůli kterému se vedly války a lidé se dopouštěli neuvěřitelných zvěrstev.

plakát

Z popelnice do lednice? (2010) 

Nesmyslné plýtvání od sběru či výroby, až po prodej produktů, které kvůli krátké expirační době putují do kontejnerů. I přestože jsou potraviny stále čerstvé, "kvalita supermarketu", standardizované či vizuální potraviny i zákony EU, to vše rozhoduje o tom zda-li se potraviny vyhodí a nebo putují do supermarketu k prodeji, kde díky kratší expirační době po zakoupení produkt jednoduše vyhodíme a jdeme koupit nový.

plakát

Šmejdi (2013) 

Je radost být důchodcem v Čechách a užívat si krás a výhod splátkového kalendáře, za mnohdy nefunkční a předražené produkty prapodivného původu a pofidérní kvality. Tenhle dokument mi hnul žlučí.

plakát

TPB AFK - Příběh the pirate bay (2013) 

Nádherná ukázka chamtivosti a hrabivosti korporací, ale i neskutečné soudní komedie, politické frašky a podplácení v marné snaze vypnout servery TPB. Aneb IT NERDs před soudem. Je smutné vidět, jak se manýry z "jů-es-ej" praktikují i v Evropě.

plakát

Věra 68 (2012) 

I po tolika letech od olympiád, na kterých Věra Čáslavská zářila má i teď sledování záběrů a poslech rozhlasových záznamů z té doby obrovsky silnou atmosféru, nejen díky výkonům naší gymnastky, ale i díky těžké době "soudruhů".

plakát

Pět dní v epicentru (2011) (TV film) 

Zajímavý dokument s hutnou atmosférou, díky záběrům na tiché, zemětřesením zničené město. Rozhovory s policisty během pěti dlouhých úmorných dnů, ale i ukázka záchranných a bezpečnostních prací v částech města, kde hrozí zhroucení poničených budov, rabování nebo hledání přeživších.

plakát

Gypsy Spirit 2013 (2013) (pořad) 

Na udílení cen není po filmové ani dokumentární stránce nic zajímavého. Pouze ukázka papaláštví i když možná s pravdivým oceněním za přínosy sociálním "menšinám" této země, významným zasloužilým aktérům daného roku.

plakát

Ženy na cestách (2010) (pořad) odpad!

Ponořte se i vy do tajů mezinárodní ostudy a šíleného pištění, dvou vesnických buranek. Přirovnal bych to k sledování dokumentu o seriálu Ulice, přesto se dá z tohoto "dokumentu" i něco málo dozvědět, díky doprovodnému komentáři. 10 %