Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 991)

plakát

Dokonalá vražda (1998) 

Andrew Davis natočil filmy jako Uprchlík, Protiúder či Nico, které mám výš, než dokonalou vraždu. Ale nechybělo mnoho, jen jsem doufal v nějaký závěrečný zvrat, který vše bohužel nedostavil.

plakát

Nico - víc než zákon (1988) 

Dlouho předtím, než se zjistilo, jaký je Seagal hovado vznikl Nico a udělal z něj star. Víc, než zákon je jedna z jeho topovek, ale Přepadení mám pořád radši.

plakát

Vesmírná jednotka (1996) odpad!

Čtvrtý leprechaun už je tak špatný, že stojí za to ho vidět a to i v případě, že neznáte předchozí díly. Stejně jde opět o něco, co zcela ignoruje poznatky v prequelech. Star wars, Alien, Star trek (původní seriál), Gremlins a další. Pokud neznáte tyto filmy a chcete si je dohnat, pusťte si tento film. Nejde jen o parodii na zmíněné kousky, ale o parodii na svoji vlastní sérii.

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

První díl mě dost navnadil, mohlo by jít o ten druh thrilleru, kde si do konce nejste jisti. Ano, vím, že je to inspirováno skutečnou událostí, ale i tak se to mohlo udělat zábavně. Po celou dobu jsem necítil žádné skutečné emoce, zvlášť od hlavních dvou detektivek. Nejen, že jde o nejvíc stereotypní charaktery z buddy movies, ale jsou zahrány tak neskutečně bez jakéhokoli umu, jen znuděná a nasraná. K tomu se pojí druhá věc, která značně strhává na uvěřitelnosti a to, že všichni muži, kteří se tam objeví jsou hajzlové, v lepším případě (detektivové) totální ignoranti a neumětelové. Jediné dvě mužské postavy jsou tu vykresleny pozitivněji jsou černošský agent (tam je to dáno barvou pleti) a muž detektivky, který je však karikaturně submisivní postavičkou. Ženy jsou tu však ve všech postavách glorifikovány. Celý život hlásám, že jsme si všichni rovni (na základě pohlaví, rasy či víry), ale v posledních letech je nám čím dál více cpáno něco, co není realitě zdánlivě podobné a to často ubírá na kvalitě.

plakát

Bullet Train (2022) 

At se jde John Wick vycpat. Prvni dil me sice bavil (možná i proto, že ho tocil stejný reziser jako Bullet train), ale pak uz to byla jen do sebe zahleděná onanie. Bullet train je jiná divočina. Postavy maji sebereflexe, Pittův beruška dostává často na držku, ale vzdycky to nejak oglosuje, akce je přehledná a dve hodiny to pozornost udrží v pohodě. Vim, ze je to adaptace knihy, ale pokračování bych si klidně dal.

plakát

Skřet v Las Vegas (1995) 

U dvojky jsem si stěžoval na návaznost, tentokrát musím říct druhou neřest, kterou u hororových sérií nemám rád. A tím je to, že v prvním díle se nedá záporák zničit a zjistí se, že je jen jeden ultimativní způsob. V dalších dílech se pak zjistí, že je vždycky jiný způsob. Tohle mi vadilo u série Draculy s Christopherem Lee, např, zneškodnění padoucha s pomoci tekoucí vody je fakt mimo. A stejně je to i tady. A to nemluvím o dalším odchýlení od předchozích dílů s tím, že tentokrát skřet všechno rýmuje. Humor občas funguje, ale na scénu leštěn bot z jedničky to nemá.

plakát

Leprechaun 2 (1994) 

U hororových sérií mi vadí, když filmy nenavazují, zvlášť pokud se snažíte vytvořit nějakou kultovní postavu. A přesně touto vadou trpí i Leprechaun. U malých vrahounů je tohle výborně řešené u Chuckyho, kde je znát, že za ním stále stojí jeho duchovní otec, který si ho piplá. U Davisova skřítka je znát, že jde spíš o udržení značky/vyždímání ještě nějakých peněz. Ale i tak je to někde lehce kolem průměru.

plakát

Skřítek (1993) 

První a celkem vtipná jednohubka, zhruba něco jako první Critters.

plakát

V exekuci (2023) (seriál) 

Řekl bych, že jde o nevyvážený dokument, sice nám ukazuje různé nástrahy finančních služeb, na druhou stranu nám předkládá tábory lidí, kteří spadli do exekuce právem/neprávem. Problém je v tom, že samotné protagonisty obhajuje i v tom prvním případě. Paní, která kvůli bývalému manželovi měla přijít o dům přeci nelze srovnávat s tím, že jiná paní zadluží svojí dceru a ještě jí neřekne, že nesplácí, takže je dcera v hajzlu. A s tím jsem měl problém, stejně jako s tím, že někdy neví, že si musí platit zdravotní. Co mi dělalo však ještě větší potíž bylo samotné přiživení mýtu exekutorů. Opravdu to není tak, že exekutor vydá příkaz a jde si k vám domů a všechno si vezme. Vždy je dlužník dlouhodobě informován o tom, že byl na něj vydaný příkaz, exekutor byl soudem určený a první snahy jsou formou domluvy a splátkového kalendáře. Když toto ignorujete, pak je něco špatně u vás a je třeba dále postupovat v mezích zákona.

plakát

Willow (2022) (seriál) 

Největší chyba je, že seriál nevznikl jako film, protože to je to, co potřebuje nejvíc - prokrátit. Nový hrdinové mě nijak nevzali, zvlášť bych vyškrtl princeznu a zbojnici, které jsou tu jen, aby splňovaly hollywoodské kvóty. Jinak si myslím, že příběh dobře navazuje na film a je velká škoda, že jsme se nemohli setkat s Madmartiganem, protože jeho náhradník je vlastně jeho kopií, ale méně charismatickou. A co se musí hlavně pochválit, to je Warwick Davis, který si návrat ke své životní roli viditelně užívá a dělá co se dá, aby pozvedl seriál výše. O to víc je mi líto, že byl po první sérii ukončen. Víc rolí pro tohohle herce, protože má co nabídnout.