Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 991)

plakát

Nejsmrtelnější kořist (2013) 

Tam kde byla jednička zábavná svoji demencí, tam se dvojka snaží reflektovat to, že o chybách ví a snaží se to reflektovat. Viz. nebudu běhat bos, nevzetí si šortek z jedničky, či to, že u vybouchleho vojáka zůstal kus nohy v botě. Problém je v tom, že se tak snaží divákovi vrážet, že je nad věcí, že sama svoji nabubřelosti nevidí, že všude jinde dělá chyby ještě většího charakteru a to v době, která je již neakceptuje. Hlavní postava je sice pořád sympaťák, jedná hláška s úřadem práce je vtipná, ale jinak je to trapas. "Zombie" zaporák po kterým slintat mladá kočka, nepochopení tvůrců, co je to hacker a že skutečně nejezdí auťákem nikoho zachraňovat, ale sedí u počítače a spíše by nahackovali samotné kamerové vysílání. Zkrátka kravina, ale ne dost zábavná, aby si vysloužila odpad.

plakát

Smrtelná kořist (1987) 

Někdo viděl První krev a rozhodl se natočit poloamatérskou verzi, kde nic nedává smysl. Ale co je důležité, nedává to smysl zábavně, neřeší se, jestli měla postava před střihem čepici nebo ne, že hlavní postava běhá bosa a beze zbraně, přitom by si mohla vzít bouchačka a boty lidí, které zabila atd. Ale jako solidní výplach dobrý.

plakát

Playgirls (1995) 

Nechtělo se mi věřit, že je to až takový shit. Po shlédnutí musím uznat, že je tomu tak. Ale zkusím dát i tu dvojku, abych ji mohl ohodnotit 😂.

plakát

Return to Sleepaway Camp (2008) 

Už od začátku se tu extrémně šlape na pedál. Bohužel to tempo nejde udržet celý film. Navíc návrat původního režiséra byl krok špatným směrem, jelikož se snažil navazovat hlavně na svůj první díl. Že se vrátili některé postavy, to bylo fajn, ale jinak jeho snaha šla do háje, protože se tu tahá za kšandy s tím, jak byla jednička dobrá. Nebyla. A to dokazuje i scéna, kdy se "vtipně ha,ha" snaží "parodovat, jen na oko, jinak se bere vážně" právě poslední záběr že svého filmu. A to jsem se trapnosti propadal. Ale jinak komediální stránka dobrá.

plakát

Kemp hrůzy (1989) 

Dá se říct, že je to úplně stejně jak dvojka, ale ještě víc ujetý.

plakát

Tábor Sleepaway 2 (1988) 

Hodnocení je v rámci série, nikoli ve srovnání se slavnějšími filmy žánru. Musím říct, že po prvním filmu jsem se na pokračování dívat nechtěl. Pustil jsem si jen trailery a jak jsem byl překvapený, že jde o úplně jiný film. Spíš je to komedie a jednotlivé vraždy jsou humorné přibližně jako u Kennyho že South parku. Angela je zde úplně jiný charakter a všechno je tu tak nějak ujetý.

plakát

Letní tábor hrůzy (1983) 

Tento film je první, který jsem shlédnul díky knize o filmovém braku. Dal bych nejradši jednu hvězdu za nulovou atmosféru, dějový oblouk, který by vystačil tam na 15 minut, zbytek je vata o ničem a amatérský přístup ve všech směrech. Bohužel, jednu hvězdu mám pro filmy, které jsou na tom tak, že je utrpení je shlédnout. Závěrečný zvrat je nečekaný (v té době asi i šokující), ale strašně špatně udělaný. Víceméně je hned jasné, že nejde o jedno tělo, protože je postava úplně jinak tvarovaná. Ale víc nemůžu rozebírat kvůli spoilerům.

plakát

Jolt (2021) 

Potenciál tam je, dokonce je to i zábavné a na konci přijde překvápko. Ovšem brzy se vyčerpá to, že vidíme představu hlavní hrdinky a pak zjistíme, že jde pouze o představu. Trochu mi to v tomhle připomnělo Next s Cagem, ale ten byl přece jen o něco lepší.

plakát

Kouř (1990) 

To se mi to dobře sešlo, zrovna jsem dočetl knihu Niny Špitálníkové, která byla pro mě velkým přínosem a den na to jsem shlédnul dlouho odkládaný Kouř. Jelikož jsem znal předem pouze Je to fajn a Arnoštka, čekal jsem úplně něco jiného a nečetl žádné synopse. Nejdřív jsem si říkal, že se mi zamlouvá jistá výstřednost. Následně však k pocitům přibyl i pocit, jako bych četl nějakou hru Václava Havla. Říkal jsem si, že je to asi jen náhoda. Ovšem s postupem příběhu mi začalo docházet, že ten film je vskutku vrstevnatý, ukazuje principu předlistopadové reality. A závěrečné rozuzlení mi již zcela potvrdilo, že našeho prezidenta v jisté postavě skutečně vidím správně. Víceméně satiricky absurdní, místy i bizarní, podobenství s výbornou hudbou a rétorikou. Dlouho se mi nestalo, že jsem si pak musel pustit právě poetické části několikrát za sebou, neboť mají výborný text, režii i samotnou kameru. Chválil bych ještě dlouho. Ale musím ještě dodat, že Lucie Zedníčková je kočka.