Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Grimm (2011) (seriál) 

Super nápad, který zůstal nevyužitý. Osobně jsem dost trpěla úrovní triků. Monstra nejsou strašidelná, ale vlivem laciné animace prostě směšná. I kostýmy by nejspíš vypadaly lépe. Nedokázala jsem seriál brát vážně. Postavy také pokulhávají. Nick je zoufale nemastný neslaný, jeho teta mi byla spíš protivná. Jediný koukatelný je Nickův vtipný parťák. Pokud se někdy budu hodně nudit, tak dám seriálu druhou šanci.

plakát

Lovci trolů: Příběhy z Arkádie (2016) (seriál) 

Překrásný pohádkový seriál, který se nebojí potěšit i dospělé a nesklouzává do infantilnosti. Postavy jsou promyšlené, sympatické a po skončení třetí série jsem se s nimi loučila těžce. Jediné, co mi kazí zážitek, je pro mě neukončený konec. Konec třetí série jakoby vyloženě vybízel k pokračování, které nebude.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Nemohu si pomoct, ale oproti většině se mi Vzkaz v láhvi nelíbil. Většina filmu je náhánění hlavního záporáka, který disponuje téměř nadliskými schopnostmi a dokáže utéct komukoliv včetně policejního vrtulníku... Chybělo mi vyšetřování, tentokrát detektivové na vše přijdou téměř okamžitě a dost jim pomáhá pouhá náhoda. Celý film na mě díky přehnanosti antihrdiny nepůsobil reálně a při závěrečné bitce už jsme se regulérně smáli.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Scénaristům už nestačili nudní dinosauři, takže se sáhlo po mutantech, ruské mafii, slovinských překupnících zbraní a honičkách s dinosaury na střeše dráculova hradu. Dívat se na to dalo, je to rodinný film, kde zcela chybí krev, aby si film užili všichni. Děsivé scény s dinosaury budí spíš pobavení - třeba bitka raptora a mutanta, zatímco hlavní hrdina to sleduje z postele schovaný pod peřinou. Škoda dobrého tématu.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

S každou další sérií se TB stává o něco víc fantasmagorickým a začíná se stávat seriálem typu: jedna věc se vyřeší, ale nutně se minimálně dvě další musí pokazit, aby diváci měli na co koukat. Neustále přibývají další postavy, přičemž žádná není kladná - každý je nějakým způsobem vadný a každá nová postava znamená jediné: problém. V každém díle vám ale aspoň jednou ukáží nahou ženu, aby se neřeklo. Asi už se dívám jen ze setrvačnosti, tématu je škoda. Pokud série budou přibývat, očekávám téma jako přílet mimozemšťanů a jednorožce v blízkém lese.

plakát

Sofie První (2013) (seriál) 

Příjemný pohádkový seriál s kýčovitou zápletkou. Sofia je princezna a seriál je přehlídkou věcí ze snů všech dětí, od létajících koní, disney princezen, šatů, šperků, obřích dortů atd. Animace je krásná, postavy jsou roztomilé, dobro vždy zvítězí. Hlavní dějová linie sice je, že Sofia je princezna s nevyčerpatelnou finanční zásobou a můžete si být jistí, že všechno vždy vyhraje a vždy bude nejlepší, ale i tak se u seriálu někdo hodně snažil. Některé díly jsou výrazně horší než jiné, ale seriál má opravdu krásné písničky (alespon v originálním znění) a i děj má své světlé chvilky. Mám podezření, že Sofia vznikla hlavně kvůli dopňkovému prodeji, ale dívá se na to hezky a jako pohádka pro nejmenší je to opravdu nadstandardní.

plakát

U Konce světa (2013) 

První polovina filmu je úžasná, zábavná a zaslouží si 4*. Někde v polovině se ale film zvrtne a popravdě pro mě bylo utrpení ho dokoukat, spíš už jsem se modlila, aby film skončil a aby skončil rychle. Po svižném začátku totiž nastoupí ta část, která nutí přemýšlet, zda jsou hlavní postavy sjeté, a kdy začnou lézt na nervy. Chápu, kam asi tvůrci směřovali, ale film by si zasloužil trošku lepší zápletku. Zpětně si říkám, že mi to za shlédnutí nestálo.

plakát

Země zítřka (2015) 

Filmů, které by mě od prvních pěti minut téměř uspávaly, je opravdu málo. Námět je asi dobrý, ale dost nevyužitý. Film je založený na žvanění, postavy jsou nudné a ploché. A taky už mám trošičku dost Disney géniů - tj člověk, případně dítě, je během minuty schopné pochopit cokoli a zkonstruovat cokoliv. Vizuálně nádherná Tomorrowland, která ale stejně moc prostoru nakonec nedostane. No je to za poslední roky snad první film, u kterého jsem si četla emaily.

plakát

Totally spies ! Le film (2009) 

Přestože je zápletka vyloženě přitažená za vlasy, fakt dobře jsem se bavila :D kresba je moc hezká, vtipy jsou povedené. Zajímalo by mě, jestli prapodivná dějová linie byla záměr, nebo to bylo míněno vážně.

plakát

Špionky (2001) (seriál) 

Když to porovnám se seriály typu Winx, tak je to scenáristická perla s reálnou anatomií postav :D je to oddechová zábava, ale díly jsou hodně podobné a člověk musí zavřít oči nad vychytávkami jako třeba tornádo ve spreji na vlasy :D ale postavy jsou vážně fajn a kresba též