Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení skladatelé (10)

John Williams

Za Star Wars nejvíc, ale Williams dokázal, že je génius v mnoha dalších filmech. V těch posledních se sice už malinko opakuje, ale já to rád nazývám "jasným rukopisem". Ty jeho oblíbený zvrhlý žestě jsou prostě znát :-)

Howard Shore

Williams je génius, ale nejlepší soundtrack všech dob osobně připisuju tomuhle ne zrovna známýmu týpkovi. Pán Prestenů byl nebyl možná ani z půlky tak dobrej, nebýt podmalován Shoreovou podmanivou a strhující hudbou. Téma Hobitů, Rohanu a Gondoru se na mě silně hudebně podepsala.

Michael Nyman

Tento pán, aniž by si to mohl tehdy uvědomit, složil hudbu na můj pohřeb. Až poputuju pod zem, bude k tomu hrát srdcervoucí The Departure ze soundtracku ke Gattace.

Danny Elfman

Dvorní skladatel Tima Burtona a pro mnohé především autor znělky k Simpsonovým. Eflman je člověk s velkou fantazií a jeho soundtracky mě vždycky moc baví.

James Horner

Málokdo ví, že tenhle týpek nejméně ve 4 filmech použil naprosto identickou znělku (Willow, Trója, Nepřítel před branami a Avatar). Hudba je jiná, ale v každým soudntracku se objevuje jeden stejnej kraťounkej motiv. Že by to Horner dělal schválně jako svůj trademark?

Clint Mansell

Je vrchol trapnosti vyznávat ho jen za Requiem. Já samozřejmě trapnej nebudu a napíšu něco jinýho :D Ne, jasně že Requiem mu už nikdo neodpáře, takže nemá cenu to řešit. Mansell ale napsal psoustu dalších skvělejch sountracků, mně osobně nejvíc uhranul Moon.

Hans Zimmer

Skladatelský matador, jehož hudbu jste už určitě někde slyšel a určitě se vám líbila, takže nemá cenu protestovat, sem patří ;)

Patrick Doyle

Na Williamse ve čtvrtém Potterovi navázal více než dobře a za to zaslouží nějaké to uznání. Fajn bylo i Zrození planety opic ;)