Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 782)

plakát

Výheň (2020) 

Tam, kde jiskří jantarové pláně, plameny, je líheň medových "rakviček." Pálí střelné prachy. Jejich střet zpopelní žeň úžehů, hněvy. Až rozptyl zažene člověka k člověku.

plakát

Zábava, zábava (2018) 

Na stále plné skleničky, pardon, lahve. Dennodenně. Permanentní domácí, venkovní výbava. Zbavte se vazby na barový "pitný režim," než vás zalkne ona hlavní, hltavá, pilná zlodějka motoriky, vědomí vnitřního děje. Ztratíte sebe. Štamgastky života u výčepu, co (ne)mají mok "ve voku." Života, který (do nich) protéká přes rty, přisátými u hrdla.

plakát

Vojna a mír (1956) 

Prapory polní i volány salonní. Na oji spolu vlají. Polibky ojíněné májem i karmínem. Amor ale, nikoliv s Arésem, jen s Amorem tvoří rýmy.

plakát

Václava Kašpara den pátý (1985) (TV film) 

Vykazuje vpád "jinších" hodnot. Stavební kámen pro eden družiny bosých. Přítomné chalupáře něžných bouří. Paty, špičky pro zítřky u jednoho stolu.

plakát

Radim Vizváry - tichu rozumím (2023) (TV film) 

Výzvy ryzí múzy. Umí. Němý úžas nad tím bytím. Korunním princem Deburauovým. Akrobacií  aristokrata "tváření se" pod mandlovo-stříbrnými nánosy.

plakát

KaprKód (2022) 

Ze zamlženého sousoší. Doklad, poklad. Sólokapr. Vlny všední, sváteční. "Repráky" ód po/proti proudu rudých vod.

plakát

Bakaláři - Pleš (1980) (epizoda) 

Přesila lysin na minutku oslepí její smysly, ale nelamte vařečku nad příslušnicí cechu laskonkových čepic. Nad kuchařinkou, která zanechává jen tu nejlepší šlépěj. Pokrmy zajišťuje ples jazyků.

plakát

Frida Kahlo (2023) (seriál) 

S kreditem štětce, který se jen rozplývá na paletě. Vtahující, lákavý gróf, grif, pohlazený tepajícími prameny. Nirvány, zpěvy paní Flóry s ornamentálním plédem, "havajskou" čelenkou múzy. Květnaté fontány, čarodějné kaskády. Potáhla, kladla na plátna. Červánkové oharky. Botanicko - faunský cop. Pomerančovo-fíkové aroma mekky. Impresionistický kaleidoskop férií  krajinek "zdaleka."

plakát

Hranice lásky (2022) 

Když se sbíhají sliny na polibky s jinou, s jiným. Domácí menu lože, co bylo považováno za klasiku, proloží minutkami man jinak, jinde. Švédským stolem, který jak komu pomůže. Ale celá tahle "road-movie" za styky architektů doteků za... cizími dveřmi. V tomhle koření vsuvek, roztažených křídel, úryvků Erósových trylků, důvěrných delikates, bylo mnoho pepře, mnoho soli. Zapomněli, že veškeré vášně v popředí, v prostředí Amadeů aktivit na s.. Všechno, co zapaluje, vzrušuje tělo, není dobré na, když zruší se samo srdce.