Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Je to druhý díl, ten prostě musí být horší jak jednička! To bych si ale musel pamatovat, o čem úvodní díl vůbec byl, že ano... Takže takhle - reinkarnace Planety opic se povedla i v tomto případě ;-)

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Sex, drogy, rodeo. Chytit HIV/AIDS z tohohle? Jak překvapivé... Nejen, že vás zabíjí smrtelná nemoc, ale ještě vám pod nohy hází klacky U.S. Food and Drug Administration. Idyla. Leonardo DiCaprio by si toho Oscara už fakt zasloužil, ale s ohledem na výkon, který zde předvedl Matthew McConaughey, nemůže proti letošní volbě nikdo nic namítat. A že tu hraje i Jared Leto jsem zjistil prakticky až z titulků :-D

plakát

Taková je Anglie (2006) 

Falklandy, vláda Železné Lady, život na hnusném předměstí kdesi v hnusné Anglii - toť výchozí pozice tohoto filmu. Chceš se dostat ze svrabu? Vyhol si hlavu, nasaď martensky a pozvedni vlajku. Nadávej na Pákistánce, válku, všechny, kdo jsou proti tobě. A je jedno, že máš teprve 12 roků. Protože tihle skinheadi 'nejsou' rasisti, pošukové a vymleté hlavy. Ne ne, tohle jsou "nacionalisti"... Akcent opravdu řízný, pro ránu nejdou daleko, ale večer spí se svým medvídkem z dětství. Punk, 2tone ska - to je hudba jejich života. Fakt dobrý film, byť pokulhává v otázce psychologie postav. A pozor - trvalé je tu mnohem více, než je únosné pro jeden večerní film ;-)

plakát

Tenkrát na Phuketu (2011) 

Severské filmy obecně hodně těží ze specifického prostředí kde se odehrávají. Jelikož se tato švédská komedie odehrává v Thajsku, přišlo mi, že ztratila hodně ze svého kouzla, které mohla jinak mít. Takhle to bylo přinejlepším průměrné. Ale rozhodně ne špatné.

plakát

Železná srdce (2014) 

Jo! Konečně film, kde tank z druhé světové vypadá jako tank z druhé světové. Akce - miliónová, herci - skvělí, příběh - americká klasika. Nebýt samotného závěru/vrcholu, jehož myšlenka (na rozdíl od provedení) byla jak z pomocné školy, hodnocení by mohlo být lepší, takhle hodně dobrých 80%.

plakát

Battle Royale (2000) 

Má reakce asi nebyla z nejvhodnějších, ale já se většinou filmu prosmál. Chápu, proč byli z 'originálních Hunger Games' dokonce i v Chobotni...Japonsku šokování, ale prostě mi to nedalo. Protože to fakt je zábavný film. Kde mi opravdu chyběla nějaká psychologie postav, tudíž se vše stalo ještě vtipnější. A protože jsem to hned na začátku celé nějak špatně pochopil, byl jsem velmi roztrpčen, že moje favoritka Mitsuko to nedotáhla až do vítězného konce :-/

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Kdo neviděl původní Fargo, měl by tak urychleně učinit. A pak plynule přejít k jeho seriálovému zobrazení. Nejde o stejný příběh, podobné jsou ale kulisy (Minessota je fakt konec světa...) a samozřejmě i nálada a zápletka - typicky Coenovská, tedy: kdo umře poslední, je baba. První díl zdařile navodí atmosféru, poté tempo mírně zpomalí, ale někdy od šestého dílu je to jednoduše dechberoucí zážitek. A to především kvůli hlavním postavám - Billy Bob Thornton v úloze vraha Lorne Malva je vážně hnusný a policistce Solversonové v podání Allison Tolman jednoduše držíte palce, nade všemi ale ční Martin Freeman. Jeho Lester Nygaard je postava, která projde až neuvěřitelnou charakterovou proměnou a vy jen zíráte, čeho může být člověk schopen, aby si zachránil krk...... Rada na závěr - jste pod pantoflem, nedaří se vám, ze života se stala rutina? Zabijte manželku.

plakát

Liga snů (2009) (seriál) 

Parta kámošů organizuje fantu NFL, ve které je hlavní cenou mystický Shiva Bowl. To ale vlastně ani není tak podstané, důležitá je ta zábava okolo - a že je jí fakt hodně! ;-) A hraje tu Jon Lajoie, if you know what i mean :-p

plakát

Zátah 2 (2014) 

První díl byl naprosto bezprecedentní mlátičkou - vyvyražďovačkou, tudíž má očekávání u dvojky byla značně vysoká. Naneštěstí i zde se potvrdilo, že málokterý druhý díl překoná ten první. Důvod je prostý - tvůrci se snažili dělat umění a okolo chlápků s mačetami vystavili příběh ála Skrytá identita (resp. Volavka, ale tu já neviděl), který se ale pro množství jmen stal naprosto nepřehledným hned na samém počátku. Věčná škoda, protože když už dojde na akci, nemáte ani čas dýchat. Zkrátka jsem čekal něco jiného, jednička byla non-stop akcí což dvojka nesplňuje ani trochu. Pokud si ale budete tohoto vědomi, nemůžete být zklamáni.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Vše při starém, CA je stále s přehledem nejslabší článek celých Avengers a to tu měl k ruce dokonce Scarlett Johansson. Je sice hezké, že každý ze superhrdinů je pojímaný jinak, ale vedle hi-tech Iron Mana nebo prostě cool Thora nemá CA co nabídnout. Navíc se tu moc kecá - naprosto o ničem, málo bojuje a hlavní záporák absolutně ničím nevyniká. Někteří vychvalují příběh-zápletku (prý reakce Hollywoodu na Snowdena, LOL), ale jelikož jsem viděl Agents of S.H.I.E.L.D., nebyl jsem moc překvapen. Resp. byl, protože mi unikala časová návaznost, ale to je stejně jedno, protože těch filmů s Avengery bylo už tolik, že si to jde jen stěží pamatovat. Největší šok je ale stejně těch 80% v hodnocení.