Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (32)

plakát

Light & Magic (2022) (seriál) 

Kdysi jsem dostal životopis George Lucase od Briana Jay Jonese. Přečetl jsem to doslova během pár dnů, během kterých jsem si googlil jednotlivá jména, situace, o kterých se v knize píše. Díky tomuhle dokumentu už to není třeba, je tam vše a vlastně mnohem více. Krásné vzpomínání na těžké nejisté začátky, úspěchy, na posouvání nejen filmových efektů, ale i technologických možností a mnohé překvapivé informace, co vše vlastně ILM ovlivnilo a co díky němu vzniklo.

plakát

Light & Magic - Myslím, že jsem našel své lidi (2022) (epizoda) 

Představení Johna Knolla a toho, co za nápad díky ILM, kde pracoval, dostal a spolu se svým bratrem pak zrealizoval, je pro mě MINDBLOWING a de facto můžu říct, že ILM/Lucasovi vděčím za pracovní nástroj.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Jakožto čerstvý otec 4 měsíčního prcka musím dát 5* a doporučit všem rodičům a hlavně taky chytrákům, co si myslí, že mateřská dovolená je fakt dovolená:) Chemie mezi Mádlem a Voříškovou skvěle funguje a díky dynamice jejich vztahu v kombinaci s poznáváním, jaká že ta "dovolená" v režii otce vlastně je, má film dobré tempo a dokáže skvěle bavit a místy i dojmout.

plakát

Síla (2021) 

Forma dokumentu je skvělá, drží krásně pohromadě, je poutavá, ovšem obsah je jeden velký chaos. Rozjede se tam několik témat, některé sledujeme povrchově, jiné více do hloubky. Nějak se to mezi sebou pere, asi jako v hlavním aktérovi dokumentu, který o sobě říká, jaký je feminista a genderman bijící se za práva žen na jedné straně, ale na druhé straně sledující svoji bývalou přítelkyni, které nepřeje nový vztah s někým jiným. Spíš než dokument o užívání steroidů bych to popsal jako dokument o krizi mužství jednoho filmového kritika a ta by zasloužila mnohem detailnější zpracování.

plakát

Zátopek (2021) 

Filmařsky velmi povedené sportovní drama, kde Václav Neužil skvěle vystihuje Zátopkův entusiasmus pro běh a život včetně jeho naivity vůči dění v tehdejším ČSSR.

plakát

Šeptej (1996) 

Střet naivního světa a představ mladé holky z venkova se zrychleným světem Prahy 90.let, který je plný nově nabité svobody a možností, jak si ten mladý život užít a ne jen žít. Ondříčkův vynikající debut se skvělou hudbou od Colorfactory a povedeným castingem všech hlavních i vedlejších rolí.

plakát

Yesterday (2019) 

Nejslabší Boyle, nejslabší Curtis a bohužel nevyužitý potenciál písní The Beatles. 2* za námět 1* za Lily James.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

"The king is dead, long live the king!" platilo už po Spiderman: Paralelní světy a platí to dál. Pixar vedle těchto animáků začíná být slušně old school a Sony by z tohoto nového svěžího přístupu k animaci měla co nejvíce vytřískat. U Rodinky na baterky se to naštěstí podařilo vrchovatě. Opět skvělá výtvarná stránka a příběh obsahující aktuální témata naší doby.

plakát

Duše (2020) 

Kdo umí, ten umí. Pixar opět ukazuje genialitu ve svém oboru. Dospelejší téma mi vůbec nevadí, naopak bych uvítal více podobných filmů.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Můj “guilty pleasure” seriál no.1! Skvělá Alyson Hannigan, ostatní casting taky fajn a chemie mezi postavami funguje celých sedm sériíí obstojně. Jak už zde někdo dobře poznamenal, je to seriál o dospívání, hledání svěho místa ve světě plného různých nástrah. Viděno nedávno po třetí a i s odstupem času (poprvé viděno někdy v r.1999?) mě to stále bavilo. 1.série ***** pilotní díl hned zostra nastaví téma, zbylé mu sekundují a hlavní linka příběhu tak nezapadá… 2.série ***** absolutní vrchol, super twisty a herecké výkony všech postav, tady je vidět jak dospívání bolí… 3. série **** dobře zvolený záporák a skvěle zpracované téma rivality… 4.série*** tak trochu nevyužitý potenciál hlavního záporaka a přesunu postav na vysokou školu a zapojení armády, nicméně finále série za to stojí… 5. série *** jakoby scénáristům docházely nápady, podivné přidání další pro Buffy důležité postavy a trochu na pěst hlavní záporák, naštěstí je tu zase jeden zajímavý twist, ale i tak tuhle sérii jsem spíš odzíval… 6.série **** v téhle sérii mi přijde, že seriál některými prvky sám sebe paroduje (hlavně kostýmy), je to škoda, místy horší než béčkové horory, avšak vše tu zachraňuje skvělá Alyson Hanigan a její postava Willow, která se potýká se závislostí, další velké téma dospívání 7.série ***** seríál je zpátky v sedle, má skvělý tempo, vše směřuje k velkému finále a záporáci nejsou žadný ořezávátka, konec seriálu epickej:)