Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)

Ukázněnost a síla jednotlivce, vítězí nad neschopností velké organizace. Mám v tom filmu rád i maličkosti, jako třeba, že pokud se objeví televize, tak tam jsou pouze kreslené seriály. Dlouhý záběr na Ghost dogovu tvář jedoucího autem a poslouchajícího řízný hip hop u azuje všechno. Mám vždycky pocit, že tomuhle citlivému zabijákovi rozumím.

Mladí muži poznávají svět

Mladí muži poznávají svět (1995)

Myslim, že tohle se povedlo a je škoda, že film zapadl. Ač jsem film viděl již před drahnou chvílí, tak pořád vidím obličej té holky jak říká no pušaješ. A to na otázku zda ve válce někoho zastřelila. Taky se člověk diví, jak se ve válce změní hodnoty a co všechno je odlišně důležité. Třeba, když knihy slouží jako palivo k vaření.

Tajuplný vlak

Tajuplný vlak (1989)

Je to už drahně let, kdy jsem tenhle film viděl poprvé. A hned jsem si musel položit otázku, kdo to natočil. od té doby mám Jarmusche v pamětio a těším se na další dílka. Ve filmu mne baví prolínání jednotlivých příběhů. Kdy nejprve slyšíme zvuky a v dalším příběhu se teprve vysvětlí. zároveň mne nadchla ležérnost děje, kdy se jakoby nic neděje a když se něco děje, tak strašně pomalu.

Revizoři

Revizoři (2003)

Příběh revizorů pro mne není zas tak důležitý. Spíš vnímám druhý plán filmu, kdy se Bulczu snaží dostat ze svých běsů a vystoupit z temného metra na světlo. Za pomoci bizardních postav, hlavně holky v medvědím kožíšku se mu to povede. Ta naděje na možnou změnu z toho přímo sálá. Jo a ty kostýmy jsou dokonalý.

Občan Havel

Občan Havel (2007)

No tak tomu říkám odvaha. Kdo z nás by se nechal natáčet po dobu 10 let? Já tedy asi ne. K tomu asi člověk musí být trochu exibicionista nebo Václav Havel. Takový pohled za kulisy se jen tak nevidí. Zvášť když osvětlí spoustu sovislostí. Myslím, že by se film měl stát pomůckou k tomu jak natočit dokument. Už po shlédnutí v kině byl pro mne favorit na Českého lva.

Kabinet doktora Caligariho

Kabinet doktora Caligariho (1920)

Viděl jsem v rámci P100. Film byl doplněn hudbou skupiny dva. Což mu dávalo docela zajímavý rozměr. Příběh je velmi jednoduchý a nijak moc zajímavý. Zajímavý je výtvarné spracování a hlavně kulisy. Celkově film působí kompaktně a patří k tomu nejlepšímu co bylo natočeno. Jako předchůdce všech hororů atd.

Černá kočka, bílý kocour

Černá kočka, bílý kocour (1998)

Je to tedy jízda, když si člověk uvědomí co se všechno může stát během několka dní. Prostě od začátku do konce našlapaný film, který můžu snad kdykoliv. Atmosféru určitě dotváří výborná hudba, bez které by to tak dobře nefungovalo.

Psycho

Psycho (1960)

Viděl jsme teď opět po delší době v projektu 100. A musím před Hitchcockem smeknout. I když jsem příběh znal a věděl co přijde dostával mne stále a stále. Při scénách, které každý zná se celé kino napětím chvělo. Vůbec nechápu jak mne takhle mohl vystrašit. Prostě paráda.