Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Rodinný

Oblíbené filmy (10)

Sluha dvou pánů

Sluha dvou pánů (2000)

Nahonil se jako pes, taky se párkrát seknul, ale najděte druhého, kdo by tohle dokázal! A už proto doufá, že mu to všichni promineme. :) .... Nádhera. V divadle jsem to viděla asi 5x, v televizi si to také furt pouštím a přesto mám vždy co dělat, abych se nepochcala když to řeknu na plnou pusu ;). hlavní hrdina, sluha Truffaldino je neobyčejně vtipný jak svoji mluvou, tak i výstupy. Je nemožné najít alespoň jeden sušší vtípek, který by si herec mohl odpustit a snad většina si tohoto sluhu oblíbí, už jen pro jeho hloupost a krásnou naivitu.

Výměna

Výměna (2008)

Toto nádherné drama, které poukazuje na zacházení americké policie ve 20. století je na nervydrásající. Snad nikdo si nedovede představit zmizení svého potomka, natož ještě tvrdě o něj bojovat, přestože policie ví, jaká je pravda. Angelina Jolie, coby vynervovaná a duší umírající matka zvládla svou roli bravůrně a to platí i o dalších hercích. Bála jsem se otevřeného konce a týdny přemýšlela, jak by film mohl dopadnout. Nejenže otevřený konec se konal, ale spolu s ním co se odehrávalo na konci, tak z toho jsem měla husí kůži a důvod nad čím přemýšlet ještě další týden. Báječné.

Kokain

Kokain (2001)

Tento film má silnou myšlenku a to ještě víc tím, že je to natočené podle skutečného "slavného" člověka George Junga. Ze začátku film působí trochu jako každý jiný laciný drogový film (ale to nejspíš vadí jen, když na to koukáte poprvé), potom se ale postupně dostáváte do děje a začíná to být citově i jinak "hustý". Nevím, u tohodle filmu mám takové výkyvy, pro mě byl moc dojemný, ta jeho dcerka a prostě vše kolem, ale na druhou stranu mě trošku štve, že většina lidí s ubrečenou tváří na konci filmu to zhodnotí slovy "chudák Jung". Ještě když tam píšou, že sedí do roku 2015... Moc krásný film, ale asi bychom si měli uvědomit, že jen hooodně výjimečně ve vězení sedí chudáci.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Bohužel je klišé mít v top 10 tento film, ale nemůžu si pomoct. Tom Hanks je prostě Forrest.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Krásný román od Jane Austen o lásce a hlavně o lidských předsudcích. Člověk ani nedokáže shodnotit, kdo koho hrál lépe, ovšem ti hlavní, Lizzie, Darcy, Bingley, Jane, Mr. & Mrs. Bannet, Lady C. a další byli naprosto skvělí a brali mi dech. Neumím říct, jestli je lepší kniha či film, ale přijde mi to velmi vyrovnané. Zřejmě ta kniha, ale je to opravdu vydařený film.

Cesta do hlubin študákovy duše

Cesta do hlubin študákovy duše (1939)

Geniální český film díky geniálnímu kvalitnímu humoru. Film pro několik generací. Hodně jsem se u toho příjemně nasmála. Žádný nucený děj, zápletka, odflinklý námět, nic takového.

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)

Neznám (a doufám, že nepoznám) člověka, kterému by byl tento film po shlédnutí lhostejný. Knihu jsem zatím bohužel nečetla, doufám, že to napravím.