Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (174)

plakát

Mamas & Papas (2010) 

uf, co k tomu napsat. Další nepovedený pokus o psychologické drama v podání A.N. Celkově banální a plošné, sklouzávají do klišé. Téma celkem zásadní + čtyři různé úhly pohledu a zdálo by se, že je to námět na film jak víno, ale ejhle víno chutná jak starý hadr... kde se stala chyba?

plakát

Dva nula (2012) 

Je jedno komu fandim a jestli vůbec, o fotbalu to vlastně není, to je jen záminka... Koncept celého dokumnetu mě baví a skrze nehranou přirozenost zabíraných objektů vyplouvá na povrh celková vtipnost a lidovost této kratochvíle. Střih na mě působí trochu schématicky stejně jako výběr aktérů (vtipný děti, organizovaný kotel, tupý pořadatelé, ubohý vipky, komentující cizinci, uvažující intelektálové, trochu zbytečný televizní sporťáci...) a částečná předvídatelnost, celku nakonec ubírá. Naopak záběry na topoly nebo stolky s odpadky fungují v celku perfektně. Speciální bod pro Jiřího Peňáse za jeho úvahu, že nerozlišovat šálek na kávu a čaj je takové fotbalové...

plakát

The Art of Flight (2011) 

Trochu předimenzované patosem, ale proč ne. Je to jako by David Attenborough točili skejťákům videa. A posledních čtvrtinu už jsem se nudil, je prostě zábavnější jezdit, než se na ježdění dívat.

plakát

Čtyři v tom (2013) (seriál) 

Je to zajímavý a zábavný asi jako listovat bulvárem, tedy blíží se to spíš reality show než že by šlo o dokument... Protagonistky jsou vybrané opravdu různé a hodnotit je, mi samozřejmě nepřísluší. Dobrý je sledovat ty proměny v průběhu těch pár (pro ně zásadních) měsíců. A otázka na závěr: Do jaké z těch čtyř rodin byste se chtěli narodit, kdybyste museli...?

plakát

Holy Motors (2012) 

absence příběhu nevadí (vlastně proč by měl být film vždy o příběhu?) krátké ale výstižné dialogy, rozličné situace, které odkazují nejen na další filmy, perfektníé herecké výkony, kamera, střih a celková atmosféra, která mě na celou dobu připoutala k plátnu a i druhý den mě film nutí k přemýšlení. Mmch mi to připomělo jiný skvělý film "Hranice ovládání", který taky spousta lidí vůbec nepobrala.

plakát

Modrý tygr (2012) 

Pro mě celkem příjmené překvapení - nic světoborného, ale má to sympatickou poetiku a neambiciozní pojetí, což vlastně v současnosti na českém dětském filmu oceňuji. Schématický a místy nelogický příběh trochu pokulhává, ale (víceméně neokoukaní) herci a animace to celkem vyvažuje. Takže jo.

plakát

Trafačka – Chrám svobody (2011) 

Vyjádřím se spíš k tomu co jsem viděl, než jak to bylo natočené... V zásadě je to bohulibá činost, které fandím. Takových prostor by Praha (a nejen) snesla mnohem víc. Jenže... Blbost přinesená na podnosu samotnými aktéry je až dojemná... Snad jim to ani nepřeju. Exekutorská epizoda, kterak vyhodili chlapíka z bytu tu jednostarnnost skvěle vystihuje (tady díky autorum dokumnetu, že to nevystříhli). Kombinace hlouposti, ega a naivity Romana Týce, pana Kalába a pana Cimaly je smutná... Snad kromě Jakuba Nepraše IQ aktérů nepřesáhne stopáž dokumentu.

plakát

Barbar (2009) 

Něco mezi Vláčilem a Barbarem Conanem.