Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (50)

plakát

Sněžní andělé (2007) 

Sníh, mráz, smutek, post-rock, Rockwell, Angarano, ale i Beckinsale! To jsou atributy, ale zároveň i největší trumfy tohoto nezávislého snímku. Milovníci pomalejších, silných, nikam nespěchajících filmů si bezesporu přijdou na své! Další důkaz, že i v "modře" hodnocených filmech lze najít skutečný skvost. PS: Na závěr s Explosions in the Sky budu myslet ještě hodně dlouho.

plakát

Don's Plum Bar (2001) 

Tobey: ,,Čau Leo" ......Leo: ,,Ahooj Tobey, jak to šlape?"....Tobey: ,,Ale jo, dá se to, co ty?" ...... Leo:,, To víš, ti zkurvení akademici mě zase nenominovali za Rváčův deník, klasika."....,,Tobey: No jo, zmrdi. Ty, nechtěl bys semnou natočit takový filmeček? Bude tam ještě Kev, no víš, Connolly!" ......,, Leo: Coooo? ty jo ,nemám moc času,víš? Ozval se mi Cameron, něco prej s Titanicem nebo co!".... Tobey: ,, Neboj ,to je otázka pár hodin, sednem ke stolu, budem se bavit o hovnech a hotovo, šichta." Leo:,, Ty vole, kurva, budem se bavit aspoň o kurvách a šukání? " ....Tobey: ,,No přesně, to je ono! Pak až to za nějakých 5-6 let vyjde, tak to dáme k soudu, abychom tomu udělali nějakou reklamu!" ....Leo: .,,Super, to zní jako plán!" ....Tobey: ,,Tak jo, tak zítra v Dons Plum Baru!" .....Leo:,, A co scénář?" ....Tobey: .,Na ten sere pes!"

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Čekal jsem něco ve stylu Revolutionary Road a taky jsem to i dostal. ikdyž ne úplně. Snímky jsou si podobné v tématu vylíčení rozpadu jednoho vztahu, Blue Valentine ovšem k vyjádření katastrofy nebo vyvrcholení nepožívá SPOILER: smrt KONEC SPOILERU ani nic podobného. Vyvrcholení je spíše realističtějšího vyznění a to je jen dobře. Film je to jinak velice pomalý a s rozvahou buduje ono již zmíněné vyvrcholení a katastrofu. Herci jsou neskuteční. Již znám oscarové nominace a skutečnost, že Gosling nominován NEBYL ano opakuji NEBYL je pro mě přinejmenším nepochopitelná. To on táhl celý film. Ale co, já jsem jen malý pán. Moc jsem se na film těšil a musím říct, že zklamán rozhodně nejsem, právě naopak. Krása! Krása! Krása! Více takových!

plakát

Past (2010) 

Film, který si hraje na víc, než ve skutečnosti je. Skutečnou výpovědní hodnotu má skoro nulovou. Navíc jsem si bláhově myslel, že půjde alespoň o hereceký koncert. Ani to se ovšem nevyplnilo. De Niro již dnes nemá co nabídnou, Norton je jedninou světlou výjimkou a Jovovich? jedním slovem "slabota". Pro mě poněkud zklamání, jelikož jsem čekal mnohem víc. Jsem ale zvědav, jaká bude návštěvnost našich kin. Bude-li nějaká. Jediné, co se vyvedlo byla tajemná, minimalistická hudba. Doporučení jde jedině zarytým De Nirovým, popřípadě Nortonovým fanouškům.

plakát

Constantine (2005) 

Peter Stormare je ďábel!

plakát

Odsouzení (2010) 

Já nevím. Začátek byl skvělý, zahalen do až mrazivé atmosféry. Později se film začal dostávat do typických hollywoodských kolejí. Spousta " nečekaných" náhod, všichni šli hlavní hrdince na ruku. A ten konec - (možná SPOILER) no, klasika. Abych ale jen nehanil. Hilary Swank opět skvělá, ona kdyby měla zahrát, sakra, postel, tak ji zahraje líp než postel sama. Dále nevím, co musí Sam Rockwell ještě předvést, aby ho Akademie už konečně docenila. Zbytek obsazení je zde spíše do počtu. ( promiň Juliette). Každopádně mám rozporuplné pocity, takže zatím nehodnotím, jen komentuju. Počkám si na druhé zhlédnutí.

plakát

Špinavé ulice (1973) 

Johnny Boy (De Niro) je jedna z nejvtipnějších postav v historii kinematografie. Bez něj by film byl minimálně poloviční. Pro mě osobně jeden z nejlepších Scorseseho snímků. Dokonalé dialogy, herci, soundtrack. Nemám co vytknout, mohl bych se na to dívat pořád.

plakát

Piano (1993) 

Nesmírně silný, nádherný a také smutný film. Skvělá Holly Hunter, výborný Keitel, ale i Neil a Paquin(nevím, jestli byl její výkon na Oscara, ale budiž). Jeden z nejlepších hudebních doprovodů v novodobé kinematografii. Všem vřele, ale VŘELE doporučuji.

plakát

Fontána (2006) 

Pro mě nejlepší Aronofskyho( Aronofského) film. Z vizuálu vytřískal i přes omezený rozpočet maximum, z herců vytřískal víc než maximum. Hudba? Jeden z nejlepších soundtracků pod sluncem. Spojení Clinta Mansella s post-rockovými Mogwai dopadlo úžasně. Hudba se mi víc než dnes již profláknutý Requiemovský soundtrack. Co se týče myšlenky filmu a její provedení, tak jsem zcela učarován. Na ten film bych se mohl dívat pořád dokola! Další trestuhodné akademické opomenutí!

plakát

Město (2010) 

And the Oscar (Hopefully) goes to ............Jeremy Renner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!