Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (161)

plakát

Laputa: Nebeský zámek (1986) 

Film mě o svých kvalitách přesvědčil i po druhém shlédnutí. Hned po Mononoke hime je pro mě Laputa nejlepší animák od Miyazakiho. Výborná animace, hudební doprovod, scénář, to hlavně dělá Laputu výborným filmem. Nemám co vytknout. Někdy bych to chtěl vidět na velkém plátně, jako ostatně všechny Miyazakiho filmy. Hodnocení 95%.

plakát

Osvícení (1980) 

Po druhém zhlédnutí o jednu hvězdu snižuji hodnocení. Hlavně proto, že jsem nedávno četl knihu, takže jsem byl na podruhé ovlivněn předlohou, která nad filmem vítězí na plné čáře. Ale i tak jde o velice vydařené filmové zpracování podle knihy od S. Kinga. Budu se muset ještě časem podívat na druhé filmové zpracování, které by prý mělo být věrnější předloze. Hodnocení 85%.

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Tak takovou jízdu jsem po druhém díle opravdu nečekal. Film si skoro po celou dobu drží výborné tempo a zábavnost. Z mého pohledu dokonce překonal i výbornou jedničku. K plnému hodnocení chybělo opravdu málo. Zatím nejlepší animáč roku 2012. Hodnocení 85%.

plakát

Chata v horách (2012) 

První 2/3 filmu to byla taková průměrná podívaná, ale už od začátku to vypadalo místy slibněji, takže jsem rád, že alespoň v poslední třetině film ukázal svou zajímavou a zábavnou stránku. Za poslední dva, možná i tři roky je to nejpovedenější horor, co jsem viděl. Hodnocení 75%.

plakát

Lov na Gluma (2009) 

Na toto jsem se chtěl podívat už dlouho. Člověk by neřekl, že to může být až tak vydařený fanouškovský film. Ten souboj Aragorna se skřety byl vážně povedený. Lov na Gluma si určitě zaslouží svoji dávku pozornosti, těžko se mi na tak dobře odvedené práci hledají chyby, takže se o to raději ani nebudu dál pokoušet. Hodnocení 75%.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Ale jo, těch pět hvězd tomu prostě musím dát. Trilogie Pána Prstenů je moje srdcovka, takže jsem po dalším příběhu ze středozemě prahnul skoro deset let. Některé scény byly naprosto dokonalé, u mě jasně vede ta s Glumem a hádankami, naopak něco bych raději vynechal, třeba scéna s těma mega obrama byla zbytečná a až moc přehnaná. Ale většina scén je prostě povedených, celkem se vydařil i dabing, který byl kvůli 3D nutnost, ale víc bych si to určitě užil v originále. Takže plánuju co nejdříve další projekce. Viděno na půlnoční premiéře v Cinestar Pardubice. Hodnocení 90%.

plakát

Česko Slovensko má talent 3 (2012) (pořad) 

Mě tohle sledovat prostě baví! Nemůžu si pomoct, už teď se těším na další řadu. Stále je co sledovat, stále je po třech letech mnoho výborných talentů a určitě jich v dalších řadách ještě mnoho bude. Na moderátory už jsem si zvykl. Ve velkém třesku zase velké množství výborných talentů nepostoupilo. O to víc mě pak překvapilo, že se do semifinále dostal Patrovič. Od samého začátku byl pro mě jasným favoritem Alex Dowis, ten to skutečně dotáhl daleko. Výborný byli ale i třeba JumboChicks a Teulis.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Dnes jsem viděl film už cca. potřetí, chvíli po tom, co jsem si přečetl poprvé knihu. Film se drží celkem věrně předlohy, má dobré herecké obsazení, místama je děj napínavý a zajímavý, dobrá hudba dotváří správnou atmosféru. Co víc si přát? Je mi záhadou, proč film u tolika lidí neuspěl a drží si tu průměrné hodnocení okolo 60%, to mě filmy s takovouto tématikou baví. Hodnotím stejně jako knihu → Hodnocení 85%.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Po druhém shlédnutí zvyšuji přece jenom hodnocení na plný počet, je to téměř dokonalá anime pohádka s prvky fantasy. Prostě se na to strašně pěkně dívá, nejen díky té výborně zpracované animaci, ale i příběh má velice zajímavé téma. Podruhé jsem si film pustil v originálním znění s titulky a přece jenom se mi to v originále líbí o něco více, i když je český dabing vydařený. Soundtrack je také pěkný. Mezi mé oblíbené písně patří: The Name of Life Piano a One Summer's Day. Hodnocení 90%.

plakát

Carrie (1976) 

No, dopadlo to lépe než většina Kingových adaptací, ale furt to není tak dobré jak jsem očekával nebo spíš doufal. Z knihy si převzali vlastně jen hlavní zápletku a to ostatní co v knize je (minulost, články z novin, rozhovory), bylo prostě vynecháno. Takové věci se nejspíš těžko dají zfilmovat. Proto prostě film nemůže dosáhnout kvalit knihy. A ta úprava závěru ve filmu se jim taky moc nepovedla, v knize se mi to líbilo více. Hodnocení 70%.