Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Kill Bill 2

Kill Bill 2 (2004)

Jestli Bůh existuje, tak je to Tarantino. Pro mě Kill Bill dvojka lepší a propracovanější než jednička a celkově nejoblíbenější film od něj. Hlášky za milion, skvělé scény, kamera, hudba, obsazení, tarantinovská ujetost,... Pokaždé to hltám a pokaždé si zgustnu. Dala bych 6*, kdybych mohla.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Alexandr Supertramp je jedna z mých nejoblíbenějších filmových postav. Úžasný Hirsch, krásná příroda Aljašky i Severní Ameriky, dokonalá Vedderova hudba (kterou jsem pasovala na první příčku v kategorii "Nejlepší soundtrack"), dobrodružství, emoce, magic bus,... Potlesk pro Seana Penna (a nejen pro něj). Tento snímek určitě patří do mých TOP 5, protože nikdy nepohrdnu se znovu podívat.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

První film o drogách, co jsem viděla ještě na VHS. Choose life. Choose a job. Choose a career... Miluju Rentona jako postavu, i Ewana jako představitele. I ostatní. I ten nezapomenutelný humor, scény, hlášky, hudbu,... Prostě klasika. Absolutně kultovní záležitost.

Americká krása

Americká krása (1999)

Americké kráse nelze po všech stránkách odepřít velkou kvalitu. Kdybych řekla, že jsem ji viděla třicetkrát, myslím si, že nebudu příliš přehánět. Je to už dlouhou dobu taková moje srdcovka a nese v sobě určitou nostalgickou hodnotu. Co určitě stojí za zmínku, je kvalitní hudba. A co se týče postav - nejradši mám Lestera, co by chtěl dobře vypadat nahej. "Moje žena i dcera si myslí, že jsem naprostý ubožák. Mají pravdu." A taky Rickyho, co si všechno nahrává na kazetu.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

"Jsme průměrný děti historie. Lidi, který jsou k ničemu. Nezažili jsme válku, velkou depresi. Naše válka je duchovní válka. Naše deprese je náš život." Výborný film, který výjimečně ani trochu nepokulhává za svou knižní předlohou. Konec dokonce převyšuje, jak sám Chuck Palahniuk s pokorou uznal. Tyler Durden je jedna z mých nejoblíbenějších filmových postav. Ať už je to kdokoliv. Marla velká turistka v podání Heleny Bonham Carter je taky výborná.

8. míle

8. míle (2002)

8. míle jistě není žádná perla mezi filmy, pro mě však má už celých těch X let od návštěvy kina nějaké zvláštní kouzlo, že ani chvíli neváhám a dávám 5*. Je to jeden z těch snímků, které jsem viděla nesčetněkrát a nikdy nepohrdnu se na něj znova podívat. Skvělý Eminem, skvělá Kim Basinger, skvělá Brittany Murphy. A závěrečný battle jedna z nejlepších scén vůbec. ,,I'm gonna turn around with a great smile, and walk my white ass back across 8 Mile."

Sám doma

Sám doma (1990)

"Namydlím si celý tělo od hlavy k patě toaletním mýdlem, namydlím si každej záhyb na těle, taky mezi prsty. A taky pupík, to sice nedělám, ale teď pro zábavu. Umeju si vlasy šamponem pro dospělý, pak použiju regenerační krém. Nemůžu najít kartáček na zuby, ale koupím si jinej až půjdu ven. S tím nebudou žádný problémy.” Nejoblíbenější vánoční film, nejoblíbenější rodinná komedie. Možná i nejoblíbenější komedie vůbec, kterou si už od malička v televizi nikdy nenechám ujít. A doufám, že to tak ještě dlouho bude. Vánoce bez Sám doma prostě nejsou Vánoce.

Hon

Hon (2012)

Žánrově ryzí, snad dokonalé. I přesto, že téma není úplně nové, je divákovi výtečně předložené. Atmosféra je bezchybná. Z filmu jde cítit, že mají filmaři lidskou povahu dobře přečtenou. Herecky naprosto vytříbené, stoprocentně uvěřitelné, silně emotivní. Hon mi stahoval žaludek, vtáhl mě do děje tak, jako by ani nebyl fikcí, a končeně, ač to nerada přiznávám - donutil mě utírat si slzy z tváře. Musím to teprve vstřebat. Jen se mi potvrdily dvě věci: 1. maloměsto je nejhorším místem k bydlení; 2. všichni lžou - i malé holčičky.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Kdo by to byl řekl, že po propadáku Taking Off se druhý Formanův film natočený za velkou louží stane takovým pokladem světové kinematografie. Spolu s ním na tom jistě mají zásluhu Jack Nicholson, Louise Fletcher nebo třeba beatník Kesey. Pro mě určitě nejlepší Formanův film a jeden z nejlepších filmů vůbec.

Thelma a Louise

Thelma a Louise (1991)

Můj nejoblíbenější film od Ridleyho Scotta, moje nejoblíbenější road movie. Dvě skvělé herečky v hlavních rolích, skvělý scénář, drama, výborná hudba, co chtít víc?

Ovládací panel
8. nej uživatel Německo
22 bodů