Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Pohádka
  • Horor

Recenze (252)

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Těchto filmů by mělo být v dnešní ne moc veselé době víc - ty prostě umí pohladit po duši a svým jednoduchým, ale inteligentním humorem si získat diváky napříč všemi generacemi...

plakát

Hrdý Budžes (2003) (divadelní záznam) 

Viděla jsem to podruhé v životě (poprvé asi před deseti lety) a úplně mě to odrovnalo. Jediné mě na tom mrzí - že jsem Báru Hrzánovou při jejím úžasném výkonu neviděla naživo. Helenko, máš jedničku podtrženou!

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Myslím, že tato pohádka si nezaslouží tak tvrdou kritiku. Samozřejmě, opakují a kombinují se v ní motivy z klasických pohádek, ale je v dnešní době jednoduché přinést nějaký "originální" pohádkový děj? A když se už o to někdo pokusí, většinou z toho vyjde bezduchý, překombinovaný splácanec, které s takovou oblibou poslední dobou točí pan Troška. Je pravda, že na můj vkus byla pohádka dost digitální, vyumělkovaná, zvlášť sídlo dvanácti měsíčků a měsíčci samotní mi úplně nesedli. Herci hráli ale dobře a atmosféra nebyla špatná. Tři hvězdičky.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Já jsem byla velmi mile překvapena - výborné herecké obsazení, netradiční, orginální zpracování a chytrý humor. Jedinečný Ivan Trojan perlil, celkově herci byli vybráni špičkově, Ondra Vetchý, Ivan Trojan, Jiří Dvořák - to je snad sama o sobě záruka kvalitní podívané - tedy až na nepřirozenou Haničku, tu bych vyměnila. Jsem moc ráda, že jsem na tuto pohádku úplně náhodou narazila, zvedla mi náladu a naladila mě předvánočně:-).

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

Po Životu a době soudce A. K. druhý český seriál, který mě velmi zaujal. Samozřejmě, že úroveň jednotlivých dílů kolísá, ale většina z nich je perfektní, ty lidská dramata mi hrají do noty. Jsem moc ráda, že český seriál ve své kvalitnější podobě ještě existuje. Velmi silné epizody: Pod hladinou, Druhý dech, Klukovina, Chromozom, Vedlejší příznaky.

plakát

Osmy (2014) (TV film) 

Asi před rokem mi obě osmy taky trhali...ten strach, co jsem měla, byl velký, skutečnost zdaleka nebyla tak hrozná...ale to je jen zlomek toho, co čeká Ivana Trojana během jednoho bláznivého dne. Byla to velice tragická doba a tvůrci ji pojali komediálně. Myslím si, že když to divák bere s nadsázkou, nemusí to být nutně zlehčování a zesměšňování útrap, které lidé toho času snášeli. Z mého hlediska se jedná o velmi povedený film, určený pro televizní obrazovky, v němž herecky perlí výborný Ivan Trojan. Zajímavý komentář: Radek99

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Jak jsem se na tuto komedii hodně těšila, tak jsem teď hodně zklamaná. Už jen proto, že je francouzská, jsem doufala, že bude mít v sobě něco víc, že přinese něco originálního, neotřelého a bude asi i víc "inteligentnější" než její americké sestřičky. Nic z toho se mi však nesplnilo, vše mi přišlo zvláštně nepřirozené, herci přehrávali a zároveň byli odtažití, ani k ústřednímu páru se ve mně nestačily vytvořit nějaké hlubší sympatie. Závěr byl také velice mdlý, celý film vyzněl značně povrchně a nedotaženě…Jak to tak po sobě čtu, připadá mi, že jsem pěkný „exot“, když jsem tak vysoce hodnocenému filmu dala tak nízké hodnocení, ale opravdu nevím, čím byl tak výjimečný (možná opravdu tím, že je evropský?). Francouzi se svou mentalitou třeba více ocení a pochopí, já ale dávám 40%.

plakát

Třináctá komnata (2004) 

Jeden z těch filmů, po jejichž dodívání si říkám, že asi nedokážu ocenit kvalitu. Je pro mě těžké si zamilovat film, ve kterém mi každá postava připadá plochá a žádná mi nepřirostla k srdci...

plakát

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál) 

Možná brzy komentovat, ale pro mě je tento seriál příjemným překvapením. Neviděla jsem Terapii a tak mě netrápí myšlenky, že Život a doba soudce A. K. něco opisuje. Život a doba soudce A. K. je originální, neotřelé dílko s komorní a lehce depresivní atmosférou. Adam Klos je nesmírně charizmatický, strašně se mi líbí, jak o životě přemýšlí, jak vnitřně hodnotí každý jednotlivý výstup v soudní síni, jak hledá pravdu, jak je v tom všem lidském pachtění docela čistým člověkem a jak se snaží objevit smysl své existence. A vlastně i představitel A. K., herec David Švehlík, mi velmi imponuje. Chtěl se stát knězem (a přijde mi, že mu to česká média v různých narážkách a poťouchlých otázkách velice rádi připomínají), nakonec si vybral jinou cestu, ale svým tichým, skromným a milým projevem by mohl být pro některé naše celebrity vzorem. Velice povedené jsou scény ze soudní síně, připadá mi, že všichni zúčastnění hrají vždy na dvě stě procent a je to velmi poutavé, ať už se jedná o spor matky a otce o svěření dítěte do péče či autorská práva. Soudce A. K. má také problémy se vztahy, v tom vidím malinko trhlinu, zatímco Zuzaně Norisové její roli věřím, Jitka Čvančarová je taková nijaká a celkově je vztahová rovina tak zvláštně nedotažená, zvláště terapie u Čvančarové mi nějak nesedly. Adam řeší i problémy s rodiči, na které je poměrně dost citově navázán - i tato rovina se mi líbí - dobře reflektuje dnešní dobu, kdy dnešní svobodní třicátníci až čtyřicátníci jsou stále velmi citově a někdy i materiálně semknuti s rodiči. Zváženo a sečteno - konečně zase mohu říct, že mě nějaký český seriál zaujal a potěšil mou duši. 24.11. - tak tohle si zaslouží pokračování, protože nevyřešenější už to být nemůže - a těším se na něj!

plakát

Svědkyně (1991) (TV film) 

Musím říct, že mě docela překvapilo tak vysoké hodnocení, je ale nesporné, že film nese hlubší myšlenku. A Jiřina Bohdalová je opravdu paní herečka, to si člověk uvědomí vždycky, když si ji na plátně připomene. 60%.