Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Ve stínu (2012) 

Překvapil, překvapil...

plakát

Malý okruh pozornosti (2011) (studentský film) 

Saharské písky s jinými herci a bohužel opět špatně napsaná rozhlasová hra převedená na plátno. Mrazí mě fakt, že česko má "odborníky", kteří tyto filmy vypichují a navíc je dávají na výroční DVD českých kraťasů. Není to tím, že by nic lepšího nebylo. Šíleně iritující!!!

plakát

Nevinnost (2011) 

Mno, trochu to zas něco vypovídá o kvalitě současné české konematografie. Čím zkušenější autor, tím víc experimentuje a tím víc mu to nevychází. Oba autoři si toho do filmu vymysleli hodně dobrého, škoda že z toho moc nedostali na papír a na plátně toho je ještě míň. 50%

plakát

Hanna (2011) 

Asi to mohl bejt slušnej akčňák, kterej by těžil - a vlastně těží - kredit z toho, že Jamesem Bondem je tentokrát netradičně malá holka. To by ovšem ústřední protivníky nesměly ztvárnit skvělé Ronan a Blanchett, které to celé posunuly o několi stupňů výš a Joe Wright už je nedohonil. Celý to chutná jako slaný kafe, který sice kvůli ústřednímu duu a výtečné hudbě dopijete, ale stejně si nakonec říkáte, jestli to mělo cenu dělat.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Film není bez chyb, ale je toho v něm nastřádáno toliko, ať už z člověčenství, pravdy anebo lásky, že se mu poprávu musí odpoustit, že to do sebe kompaktně nezapadá tak, jak by asi bylo zdrávo. Ale tohle Trojan věděl a stejně to tak natočil. Proč? Protože se může vybodnout na názory akademiků a do Občasnkého Průkazu vměstnal to, o čem se v žádných skriptech filmové teorie nedočtete. Fuck off PO UTA!!!

plakát

Ponurá neděle (2011) (studentský film) 

Snad jedna z nejlepších látek, kterou jsem na famo viděl. Vlastně možná nejlepší. Skvělej vizuál, bezvadná atmosféra - na to je Miky machr jak nikdo. O to víc mě ale mrzí, že dílko není doklepnuté po stavební stránce. Chybělo mi abych se dozvěděl trochu víc o ústřední dvojici, která občas na plátně nedělala nic směrodatného, ale byla to právě tato dvojice, která filmu měla udávat krok. Druhou věcí pro mě pak byla špatná orientace v časových rovinách. Občas jsem měl problém identifikovat co je minulost a co je představa. V tomhle ohledu nerozdal Miky karty příliš spravedlivě. Ale po středověkém pexesu se sudem v hlavní roli je Ponurá Neděle megarozčarování a krásný zážitek.

plakát

Legenda o sudu (2010) (studentský film) 

Film je pro mě bohužel sousled fotografií, z nichž na některých pozoruji zajímavý, či vtipný nápad, ale jinak mě i celek nechává naprosto chladným. Naopak, dost mě štve, že celou dobu pozorujeme jemnou propojenost všech fragmentů a čekáme, že ty nesmysly dosáhnou nějakého odpodstatnění, nebo rozuzlení. Prostě něčeho! A ono nic. Bohužel z mé strany neplatí, že Nesmysl X Nesmysl = Smysl. Ale zase lepší než pojišťovnou štěstí do oka :)

plakát

Revizoři (2003) 

Toto je pravá Maďarská pecka.