Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (415)

plakát

Gentlemani (2019) 

Pocitově pro mě momentálně asi nejlepší Ritchie vůbec. McConaughey, Hunnam (!), Farrell i Grant, který mě neskutečně překvapil.. Ti všichni (samozřejmě i díky úžasnýmu scénáři) poskládali a neuvěřitelně stylově odvyprávěli nejelegantnější odpočinkovou pecku posledních let. Takhle královsky jsem se v kině už dlouho nebavil.. 95%.

plakát

Escobar (2017) 

Pokud jste neviděli Narcos, může se Vám pravděpodobně zdát, že to není vůbec špatný a to především díky dvěma personám v hlavních rolích. Pokud se ale zajímáte o tohle téma a chtěli byste se něco dozvědět, určitě dejte přednost zmíněnému klenotu od Netflix v seriálovém formátu. Je povedenější ve všech směrech a především vykreslení atmosféry nejen v kolumbijských policejních složkách, ale taky v ulicích a životech běžných obyvatel je opravdu dechberoucí.Tento film bohužel nemá ani jednu ze zmíněných kvalit - 40%.

plakát

Rampage Ničitelé (2018) 

Tak pitomé, až je to milé :). Peyton si na nic nehraje a oproti San Andreas je tu poměrně dost (záměrně) vtipných scén. Za mě fajn a na velkém plátně dobře vypadající oddychovka - 70%.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Předlohu neznám, takže netuším, jak moc mohli/nemohli tvůrci hýbat s prostorem jednotlivých postav, nicméně mi těch hereckých es ve "vedlejších" rolích přišlo chvílemi líto. Například Penélope (i přes takovou stopáž!) vedle detektiva prostě nemá šanci vyniknout, což je škoda.. Každopádně vizuálně vytříbená one man show pana Branagha, který si celý film ukradl pro sebe a evidentně si to náramně užíval. Rád cestuji vlakem a touhle parádou bych se rád projel, takže možná lehce nadhodnocuji - 70%.

plakát

Sněhulák (2017) 

Nemám nic proti tomu, když chce někdo zfilmovat knihu.. Pokud má ale takové choutky, měl by to udělat s respektem k obsahu a především autorovi. Né jen převzít základní myšlenku a překopat bestseller v neatmosférickou slátaninu, která musí každého fanouška knihy nevyhnutelně nas*at. Fassiho mám rád a už jeho obsazení do role H. Holea bylo na pováženou (kvůli jeho vzezření, ne hereckému umu), ale to co se právě dostalo na plátna kin, se dá těžko nazvat povedenou adaptací. Je to vůbec ještě adaptace knihy, když ji scénáristi zjevně nečetli a vzali si z ní jen jméno detektiva a toho roztomilého sněhuláka z přebalu? To je totiž to jediné z knihy, co jsem ve filmu poznal. 20% za pěkná panoramata, ale ta dnes uvidíte v každém druhém severském krimi..

plakát

Wonder Woman (2017) 

Komiksy nečtu a samotná postava "zázračné ženy" mě nikdy nezajímala. O to větší je pro mě překvapení, že Wonder Women je překvapivě dost dobře koukatelnou záležitostí a to nejen díky krásné Gal Gadot. Stopáž je možná delší, než by se slušelo, ale na tohle jsme u komiksovek už zvyklí a nutno říct, že navzdory zmíněné stopáži je příběh odvyprávěn poměrně svižně. Ve finále tedy milé překvapení a pro mě zábavnější podívaná, než loňský zástupce DC Comics - 80%. SPOILER ALERT: úsměvným WTF momentem budiž odhalení boha války, resp. jeho představitele. Těžko můžete sledovat závěrečný fight s vážnou tváří, když největšího zloducha představuje jeden z nejsympatičtějších britských herců (a dokonce s knírkem!:)), kterého si většina diváků pravděpodobně stejně pamatuje hlavně jako Potterovského klaďase.

plakát

Sv. Jiří (2016) 

Poselství filmu je jasné, dokonce i důležité. Nicméně by bohatě stačilo všechno sestříhat na výmluvný kraťas, který by obsahoval úvodní a záveřečné titulky obsahující ona fakta. Skoro dvě hodiny, kde se hlavní hrdina ve svém osobním souboji s životem takřka nehne z místa, je ubíjejcí. Přitom z té rodinné linie šlo vytřískat mnohem víc, jen kdyby ji režisér a scénárista v jedné osobě jakkoli rozvinul - 40%.

plakát

Pasažéři (2016) 

Pro mě rozhodně zajímavější vesmírná jízda, než nové SW. Momentálně nejsympatičtější dvojka hollywoodu spolehlivě utáhne tuhle dvouhodinovou jednohubku a ani mi snad nevadilo, že poměr akce/romantiky hrál hodně ve prospěch toho druhého zmíněného... Taky bych si nechal líbit jedno vesmírné rande s Jenn :)) - 80%.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

S Teorií tygra možná nejsilnější adept na Českého lva. Prvotina R. Havlíka mě minula, druhý pokus chytl za srdce. V obou případech stál i za scénářem, takže doufám, že bude v tomhle směru pokračovat. Lidský příběh, bezvadná ústřední dvojice a přesně tolik "pohádkovosti", aby se na to pěkně koukalo a necukal Vám koutek jako u některých [júesej] (v dnešní době vlastně i tuzemských) rodinných filmů. Tohle mi sedlo - 80%.

plakát

Prázdniny v Provence (2016) 

Že film napsal stejný člověk, co Řachandu, jsem se dozvěděl až po projekci. Teď už mě tedy neudivuje absence jakéhokoli příběhu.. Narozdíl od Řachandy jsem se ale v tomhle případě poměrně dost smál a to především díky K. Hádkovi. Ten člověk je teď snad všude a jsem za to rád - 40%. Tento film leda v letńáku s lahví rosé v ruce ;).