Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (415)

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

C. Eastwood & T. Hanks jsou mistři svého řemesla, které vyhledávám takřka celý svůj filmový život a i tentokrát to byla sázka na jistotu. Scény z řízeného přistání na řece (nikoli havárie!:) disponují v obrovskou dávkou napětí a nepříjemného pocitu, i když už vlastně víme, jak to celé dopadne. Zároveň film dobře nastíní okolnosti vyšetřování podobných nehod a vlastně i psych. dopad na množství lidí, kteří v letadle neseděli. IMAX plátno asi nebude úplnou nutností, ale samozřejmě přidává na zážitku a doporučuji jej navštívit - 80%.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

První svého druhu ? Palce hore za odvahu. Film je zajímavé vidět, ať už jste zarytí pařani, nebo jste jen ve školních letech o nějakou tu gamesu občas zakopli. I když jsou pocity z filmu spíše pozitivní, je dobře, že není delší. Po nějaké hodině likvidování "neschopných" protivníků se totiž dostavuje lehká letargie (a rozhodně to nebude nedostatečnou vynalézavostí typů usmrcení). Půlhvězdu navrch za několik povedených vtipů a spoustu trefně vybraných songů v čele s "Don't stop me now", kterou jsme mohli slyšet už v traileru - 70%.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Jedna zářivá za Táňu, druhá za kostýmy. Předabování němčiny byl otřesný nápad a působí dosti rušivě, místy dokonce směšně (ostatně jako vždycky). Ale není se asi čemu divit, když se v dnešní době předabovává i slovenština (WTF?!). Ona zkratka by se taky dala použít v souvislosti s několika scénami ve filmu a nejvíc mě v hlavě asi straší ta krbová, tedy orgasmická pasáž v plamenech - 40%. Paradoxně mě zklamání z "velkofilmu" ještě víc navnadilo na dokument od paní Třeštíkové, kde se nepochybně dozvíme něco mnohem zajímavějšího ze života této slavné herečky a dost možná i výpravnější formou.

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Obdobné zklamání jako Legendy zločinu. I zde by slušela o půl hodiny kratší stopáž, i zde jsou náznaky nesoucí punc old school gangsterek. I zde to celé drží pohromadě pouze Depp (ve druhém případě to byl Hardy), ale jinak nemá Black Mass co říct. Byl jsem nesmírně rád, že uvidím Deppa v "normální" roli a dokonce na oblíbené téma, ale jedna zajímavá postava na dvě hodiny nemastné/neslané kriminálky je málo - 60% a jasným králem podzimu zůstává hypnotické veledílo.

plakát

V hlavě (2015) 

Gejzír nápaditosti v každém detailu. Jeden z nejmilejších animáků, které jsem viděl - 90%.

plakát

Spectre (2015) 

Nejslabší bondovka a co víc, bohužel i Mendesův film všeobecně. Atmosféra se Skyfallu ani nepřibližuje, Monicy je tu pohříchu málo, angažování Christopha Waltze coby (hlavního!) padoucha absolutně nevyužité a 24 hodin po zhlédnutí si nejsem schopen vybavit ani jednu zajímavou akční scénu. Odešla spolu s "M" z bondovek i veškerá kreativita ? 55%.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Yop, jdu si vyměnit trencle. Loňský rok měl The Conjuring, letošek má tohle. Zase nic převratného ani nového. Přesto pochybuji, že mě něco do silvestra vyděsí víc. Derrickson měl i tentokrát k ruce osvědčeného skladatele, který s ním má na svědomí dvě předchozí laskominy (The Exorcism of Emily Rose , Sinister) a opět hraje přesně na tu strunu, na kterou slyším. Výsledný mix + městské části New Yorku za deště tvoří atmosféru připomínající Resurrection, nebo Se7en. Závěr trošku pokulhává, nicméně bezmála 2 hodiny nepříjemného pocitu v břiše to nepřebije. Wan má konečně rovnocenného soupeře na poli strachu.. Palec hore ! - 90%.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Po rutinní Vzpouře strojů a sterilním Salvationu, který měl s Terminátorem pramálo společného, jsem za Arnieho comeback velmi vděčný. Obsahuje spoustu odkazů na druhý (nejlepší!) díl a vlastně je tu i celková provázanost s původní sérií, což je možná ještě lepší. Taky je potřeba říct, že jsem si předem nevyplácal všechny akční sekvence v trailerech, což bohužel dělá víc a víc lidí a pak si stěžují, že ve filmu vlastně nic není. Netuším, jestli jsem seděl ve stejném sálu, jako většina zde nespokojených, ale jedno je jisté. V několika momentech jsem se v sedačce IMAXU vrátil zpět do puberty, kdy jsem na T-1000 zíral s otevřenou pusou a to si cením. I když Camerona už nikdo nepřekoná, měl ve svém kratičkém review pravdu - HE IS BACK :). A jelikož se dají očekávat velmi nízká hodnocení od jisté sféry místních "kritiků", lehce nadhodnotím - 85%.

plakát

Život je život (2015) 

Příjemná česká parodie na britské bondovky a možná i na samu sebe. Hlavní dvojice Vetchý-Stašová baví po celou dobu (především teda Vetchý a jeho grimasy). Prolínání mezi dvěma rovinami, ve kterých se příběh odehrává, je překvapivě nenásilné a jediné, co mi přišlo ve filmu navíc, bylo pár hlášek paní Pokorné v závěru filmu. Taková ta česká oddychovka, u které jednou do roka člověk rád vypne mozek.. 70%. Vyšlete rodiče do kina ;). Právě oni budou pravděpodobně cílovkou a to bez ohledu na to, jestli mají/nemají rádi 007.