Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (156)

plakát

Ještě jedno jaro (2022) 

Velmi přesně natočený dokument o epidemii pravých neštovic. Zpětně člověk musí ocenit jugoslávské státní zdravotnictví. Ale k samotnému filmu. Pomalu ubíhající roztřesené záběry nejsou pro každého, ale na druhou stranu jste přímo u toho. Hudební/zvuková stránka filmu je místy velmi nepříjemná a zvyšuje celkovou temnou atmosféru. Doporučuju vidět i z toho důvodu, že nyní (červenec 2022) se do Evropy vrací virus opičích neštovic a film přesně zachycuje rychlost šíření této choroby i její hrozivé nebezpečí.

plakát

Musíte se přijet podívat (2022) odpad!

Nemusíte se přijet podívat. Nemusíte ani tento film vidět. Tvůrci tvrdí, že je to film. Není. Po pěti minutách jsem chtěl odejít a po další půl hodině jsem usnul, ikdyž k tomu běžně potřebuju prášky na spaní. Ocenění porotou MFF KV absolutně nechápu.

plakát

Nadějné léto (2022) 

Forma, která na plné čáře zvítězila nad obsahem. Film stojí vidět pouze kvůli výborné kameře a skvělým záběrům. Íránské reálie, které nejsou vysvětleny, ovšem komplikují pochopení filmu a mohou řadě divákům unikat. Celý film divák jen tuší, co se na plátně děje a proč na sebe postavy křičí a rozčilují se. Motivace hlavních hrdinů je nejasné a spousta věcí zůstává nezodpovězených. Ocenění festivalovou porotou absolutně nechápu, protože řada jiných filmů na MFF KV byla daleko srozumitelnějších a jejich motivy obecně přenositelnější.

plakát

V prach se navrátíš (2022) 

Love story z chudého čínského venkova, kde i přes snahu čínské vlády stále žijí lidé od sklizně ke sklizni. Velmi přesné herecké výkony a krásně napsaná hlavní postava. Železňák (čtvrtý bratr) je trochu introvert, ale pracant, který vyznává férovost a dodržování slibů. Jeho obdivuhodná vytrvalost táhne dopředu celý film, jeho hendikepovanou ženu i vozík s oslíkem. Střed chudého světa hlavního hrdiny je konfrontován s přezíravým postojem místního zbohatlíka i čínské vlády, která o osudech lidí rozhoduje od stolu.

plakát

Pět ďáblů (2022) 

Mysteriózní film, aneb jaké je vidět svět očima malého dítěte. Vizuálně podmanivá podívaná s originálním scénářem.

plakát

Amerika (2022) 

Režisér Cukráře přichází s dalším milostným trojúhelníkem, ale tentokrát bez gay tématiky. Kromě kvalitních herců musím ocenit hudbu, vizuální stránku filmu, krásu izraelské přírody a především střih. Režisér přesně ví, kdy má film posunout dál, aby nezačala nuda. Film vznikal v české koprodukci, která ovšem zahrnovala pouze postprodukci - hudbu, zvukové efekty, barevné korekce obrazu.

plakát

Kousek nebe (2022) 

Když jsem se po třech hodinách filmu podíval na hodiny, zjistil jsem, že uběhla pouze hodina. Film jede v pomalém až téměř dokumentárním tempu, ale právě to zachycení obyčejného života ve švýcarských Alpách z něj činí zajímavý snímek. Film táhne také herecký výkon hlavní hrdinky.

plakát

Hrdinové dělnické třídy (2022) 

Drsná srbská černá komedie o souboji líných stavebních dělníků s podvodnou realitní společností. Kromě mladého manželského páru v jednom záběru tento film neobsahuje žádnou kladnou postavu. Film nemilosrdně kritizuje srbskou společnost včetně církve a televizního zpravodajství. Humor je velmi brutální a pro každého asi není. Za mne však 70 %

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Scénář lepší tento seriál potřeboval by.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Jako hororová parodie to funguje a přiznejme si, Sam Raimi horory umí. Spíš je otázka, jestli film funguje jako součást MCU. Dneska už pomocí triků je možné vytvořit jakýkoliv vesmír a pokud máte rozpočet Marvel Studios, tak se nemusíte moc omezovat co do filmu ještě přidáte. Film tak působí jako směs všech možných utržků a odkazů až skoro připomíná filmové parodie z 90. let, ale ty byly vtipné právě nedostatkem v rozpočtu.