Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (204)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Šílené jak má být :-)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Sledovat pětiminutovou CGI bitvu u Gettysburgu, kde zmateně pobíhá pár stomatologických průserů na mě bylo opravdu moc... Snad se Rufus příště upíše něčemu duchaplnějšímu..

plakát

Absurda (2007) 

Díky Davide. Dvě minuty jedinečné atmosféry, kterou nikdo kromě tebe neumí. A teď prosím se zamysli nad celovečerním filmem :). Tvůj vášnivý fanoušek.

plakát

Amer (2009) 

Vizuálně i zvukově geniální. Jako ukázka zručných dovedností režisérského dua působivé, ale na celovečerák zbytečně zdlouhavé a nezáživné. První část z dětsví hrdinky je jedna z nejatmosféričtějších záležitostí, se kterými jsem se kdy setkal. O to více mě zamrzelo, že zbytek filmu už se nesl v takovém nijakém duchu. Inspirace Lynchem zjevná. Jako první celovečerák nadějného režijního dua to ujde. Příště chci Mulholland po Belgicku.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

První řada, ve mně zatím nechala dost rozporuplné pocity. Ze začátku se vše slušně rozbíhá a vše je příjemně zahaleno rouškou tajemství. Problém nastává, že čím více tu roušku odkrývám, tím méně mě vlastně zajímá co se pod ní nakonec skrývá.... A nakonec mě to stejně nechalo chladným.. Ale jestli na něco opravdu nezapomenu, tak na to jak duchové vedly normální život. ( Jedly, pily, uklízeli... Už jsem jen čekal, kdy se některý z nich ráno sebere a pujde na šichtu, i když to tam vlastně víceméně také bylo :))) ) Druhá řada nedokázala vytěžit z onoho originálnějšího tématu nic co by jsme neviděli. Snad třetí už konečně ukáže něco jiného.

plakát

Americký sniper (2014) 

Kdyby to nebylo skrz na skrz protkané tak stupidně americkým patriotismem, byl by z toho jeden z nejlepších válečných filmů poslední doby. Eastwood sice je stále mistr vypravěč, ale už by se mohl tématicky trošku pohnout dál... Poslední dobou je z něj moc cítit, jaký je to hrdý Američan.

plakát

Andaluský pes (1929) 

Kéž by se tak Dálí někdy potkal s Lynchem..

plakát

Assassin (2015) 

Obrazy bez uhrančivosti a báseň bez nálady. Až mě samotného štve, že takhle dobře natočenej film, ve mně nevyvolal jediný pocit.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Na místo zážitku sahající až za hranice verbálna, o kterém jsem už při první zmínce kolem tohoto filmu slyšel, jsem dostal silně nadprůměrný oku lahodící mainstream.. Čekal jsem, že to bude více osudovější, a že ona návaznost dá dohromady větší boom.. Ale né stop, nebudu nad tím takhle přemýšlet. Rozhodně jeden z nejlepších filmů roku..... S odstupem času hvězdičku ubírám, protože to zase taková sláva není. Poroučím se.