Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené filmy (7)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Tenhle film miluju - Audrey Tautou a myšlenka upozornit, že krásno je všude kolem nás, jen si toho musí člověk chtít všimnout... Amélie je osůbka, která si dokáže všímat maličkostí a dokáže tím ovlivnit pozitivně své okolí... ;) Amélie se svými činy pokouší pomoci okolí, až trošku zapomíná na sebe samu... ale i ona zjistí, že je někdo v jejím životě... (soundtrack: překrásný - francouzská hudba se svým kouzlem - Yann Tiersen - smekám před klavírními skladbičkami :) )

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Hmm... co kdyby existovala možnost vrátit se ve svých vzpomínkách k nějaké události a dokázat ji změnit... co kdyby nám to mozek umožňoval... co vše tím můžeme ovlivnit?... Velmi zajímavě natočený, postupně odkrývající skutečnosti, které se vám postupně spojují v jeden příběh složený z různých paralelních rovin... aneb jak zachránit milovanou osobu od útrap reálného života?

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Film, který už jsem viděla možná více než sedmkrát, ale má stále co nabídnout: nenápadná kritika dnešní společnosti (drogy, právníci (lawyers - liars), umělecká díla, sex...) zobrazená očima mladíka Neila, jež se střetne s chlapíkem (O. W. Grant), jenž každému plní jedno přání... mladík má však neobvyklé - chce znát odpovědi... což pana Granta zaujme a tak ho na chvíli doprovází a ukazuje mu, jak se dá krásně pohrávat s lidskou myslí... ;) Neil postupně zjišťuje, že si též může více věřit a že může též sám mnoho dokázat... Originální film, který mohu jen doporučit :)

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

K-Pax: malá planetka vzdálená naší planetě Zemi... co když se však vyskytne na Zemi člověk (cizinec), který tvrdí, že je odtamtud... dobrá, pokládejme ho za blázna... dostane se do psychiatrické léčebny, kde ho však na pravidelná sezení dostane doktor, který se ho snaží pochopit... naštěstí... postupně doktor zjišťuje, že možná opravdu není blázen... cizinec začne ovlivňovat myšlení lidí v léčebně a doktorovi dochází, že tu možná na Zemi je cizinec za nějakým hlubším smyslem... Možná ho pochopím, až si přečtu knižní předlohu... Každopádně doporučuji - jednak díky hereckému obsazení a jednak díky té myšlence o někom, kdo není odsud... ;) (soundtrack: velmi příjemná hudba - Ed Shearmur)

Melodie mého srdce

Melodie mého srdce (2007)

"Hudba je všude kolem nás, jediné, co musíte udělat, je poslouchat..." ...když jsem si tenhle film pustila poprvé, jen jsem zkoušela, jestli jde... ale musela jsem se dodívat do konce... od té doby ho doporučuju jakémukoliv (ne)hudebnímu nadšenci - very special hraní na kytaru, varhanní skladba, ta myšlenka... ;) Překrásný film o hledání, naději, lásce, hudbě... :) (soundtrack: Mark Mancina - orchestrální doprovod)

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Jeden z mých top filmů - John Nash, velký matematik (moje vášeň je též matematika, ačkoliv se jí teď bohužel nevěnuji), a přes svou chorobu neskutečný člověk, který se jí nenechal pohltit... Beautiful =) Překrásný soundtrack - James Horner. Další komentář po další projekci...

Vůně ženy

Vůně ženy (1992)

Velmi zajímavý film, který doufám někdy uvidím do konce... Střet vyzrálého slepého důstojníka Franka a mladého nezkušeného chudého studenta Charlese, který je rád za svá stipendia, obklopen bohatými kamarádíčky a neví, jak se má zachovat... Důstojník Frank postupně Charlesovi ukazuje kouzlo ženy, její specifickou vůni, společnost... Charles naoplátku Frankovi ukazuje, že je i přes slepotu a další důvod stále žít :) Zbytek, až uvidím konec na vlastní oči a nejen z vyprávění... (PS: kdybych si zatančila tango s Al Pacinem, asi by se mi to taky hodně líbilo... ;) ) hudba: Thomas Newman Oprava po dokončeném shlédnutí: takovýto tip filmů mám zkrátka velmi ráda, smekám nad čestností, odvahou, snahou hájit pravdu za každou cenu a snad to někdy taky dokážu plně - více takových lidí a bylo by lépe =)