Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (160)

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Čas "1h 55min 26sek" = geniální momentka !!! Jinak poctivá mainstreamovka, která jé plná amerických klišé -> avšak budiž jí odpuštěno díky H. Jackmanovi a jejímu příjemnému zpracování.

plakát

Drive (2011) 

Atmosférický požitek, hypnotický a artový snímek, který nenechá filmové fajnšmekry lpící na detailech ani na vteřinu v klidu!

plakát

Moneyball (2011) 

Sportovní film bez sportovních klišé? JDE TO! + Brad Pitt si do svého hereckého portfolia může připsat geniální roli a rozšířit tak škatulku svých životních rolí = netřeba se více rozepisovat ...

plakát

Šťastný Nový rok (2011) odpad!

Dvě věty: za 1.) "Láska nebeská" nepřekonána" ... za 2.) émerický debilismus nezná mezí!

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Neurazí avšak ani nepotěší! Standardní problém většiny komerčně úspěšných filmů a jejich následných pokračování se projevuje i v příběhu pana Holmese aneb "pojďme do druhého dílu narvat všeho více -> lokalit, výbuchů, zápletek, atd.". Nic proti této logické úvazue nemám, ale nepřestane mě fascinovat neustále se opakující skutečnost, kdy se - nejspíše z tradice - zapomíná na děj a ucelenost příběhu. V porovnání s prvním dílem to zde drhne už od první scény, slovní přestřelky mezi Holmesem a Watsonem jsou chabé, Downey zde jede na půl plynu a neustálé zpomalování každého kroku všech postav též na atraktivnosti nepřidá. Na druhou stranu potěší aspoň malé % kvalitních vtipů, postava profesora Moriartyho a temnější atmosféra -> ovšem to celý snímek nezachrání = věčná škoda.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Zbožňuji Paříž, její atmosféru a pokud k tomu přimícháme ingredience typu: bohémská poetika uměleckých mistrů, hrátky s časem, stylový soundtrack = dostane se nám nádherného, upřímného, milého, chytrého a inteligentního filmového zážitku!

plakát

Rozsudek smrti (2007) 

James Wan, ve spolupráci s excelentním Kevinem Baconem a brilantním hudebním podkresem Charlieho Clousera, natočil vynikající thriller (leč místy béčkový) s efektní akc, silným drnkáním na fungování lidské psychiky a zejména pak člověka donutí k zamyšlení nad proběhnuvším filmovým momentem.

plakát

Fighter (2010) 

Za normálních okolností by tento průměrný snímek spadnul do dějin zapomnění. On však v sobě ukrývá jednu zásadní okolnost, která mu to nedovolí, která je proti, která zasadí ten správný úder, která pobaví, která zaujme, která vyčnívá - tato okolnost nese jméno Christian Bale !!!

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Clint měl, má a vždy bude mít koule, kterým se jen tak nikdo nepřiblíží! Natočit snímek, jenž dává zaběhnutému systému "vše dobře dopadne" tak tvrdé direkty, jimiž jej dostane až finálnímu stavu v podobě K.O. + si za něj odnést sošku nejcennější? Mistře, klaním se!

plakát

Warrior (2011) 

Oceňuji snahu tvůrců šikovně maskovat tunu otřepaných klišé formou nezávislého filmu. Avšak stěžejní klišé, resp. mou obavu vynoříc se společně s počátečním hypem, se jim vyvrátit nepovedlo. Každému, kdo snímek viděl, je jasné, že jediným skutečným válečníkem je Tom Hardy !!! I když toho moc nenamluví, krade si celý film pro sebe a jeho závěrečné obměkčení buvolí povahy mě nadmíru zklamalo! Kdyby v závěrečném souboji svého pokrevního bratra umlátil - rázem by finiš snímku dostal diametrálně odlišnou psychologickou podobu, kterou by šel proti mainstreamu a všem zaběhnutým kolejím! Ovšem chápu studio po komerční stránce a jeho strachu o navrácení investovaných prostředků. Na druhou stranu však díky těmto snímkům člověk zpětně docení majstrštyk v podobě "Million Dollar Baby"! Horší 4* (= 75%) a film roku? Rozhodně ne.