Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (202)

plakát

Chlapectví (2014) 

Nechápu to všeobecné nadšení a pochvalné kritiky na tento snímek. Jak je trefně vystiženo v jedné recenzi, cituji : "Nutno poznamenat, že kdyby Chlapectví vznikalo jako normální film, nebylo by na něm moc co obdivovat. To nejzajímavější, tedy sledovat, jak se zub času v průběhu natáčení podepsal na jednotlivých hercích, by z něj totiž zmizelo a zůstal by jen příběh, který je až příliš normální a obvyklý na to, aby udržel divákovu pozornost dvě a tři čtvrtě hodiny." Snímek je pro mne spíše sociologickou studií odlišností výchovy dětí a života v Americe oproti reálu v Čechách.

plakát

Kámoši až na dno lahve (2013) 

Vcelku film, u kterého jsem se nenudil. Taková jednohubka na volnou chvíli, pokud člověk nečeká nějaký snímek s hlubokomyslným poselsvím, či komplikovaným dějem. Chování postav v tomto příběhu dovysvětluje záměr režisera v úmyslné improvizaci a jen v hrubých rysech načrtlém ději. Olivia Wilde je jasným tahounem, na Annu Kendrick zde v tomto filmu vidím převážně negativní hodnocení, ale mě se zdá, že takto hraje ve všech snímcích, co jsem s ní viděl. Oba jejich partnery J.M.Johnsona a Rona Livingstona jsem nějak míjel, v ničem jiném jsem je neviděl, ale alespoň Ron v tomto příběhu podal slušný výkon. Jenjsem čekal trochu jiný závěr, nicméně alkoholismus a povaha Kate mne na něj připravil předem.

plakát

Hany (2014) 

Mám rád filmy pro náročnějšího diváka, ale toto jsem nedal. Jen s největším vypětím sil jsem toto dílo dokoukal celé. Nebylo jediné postavy, ke které bych necítil averzi. Neustále jsem měl chuť vstoupit do filmového děje a většinu postav za jejich rozmluvy a chování bít do tváře. Nechápu, jak se podařilo přemluvit ke spolupráci Jitku Schneiderovou, Hanu Vágnerovou či Ondřeje Malého....

plakát

Smuteční slavnost (1969) 

Tento snímek si plně vychutná jen ten, kdo je dokonale seznámen s historickými událostmi oné doby, ve které se film odehrává. Viděl jsem ho poprvé cca v roce 2009 a nezanechal na mne takový dojem, jako nyní v roce 2014, kdy jsem si doplnil důkladně informace o kolektivizaci a způsobu likvidace rolnictva v bývalém Československu. Jeden z nejlepších a možná i nejlepší film o padesátých letech u nás.

plakát

Nenávist (1995) 

Tento film mne zaujal pouze po vizuální stránce, černobílá verze nevadila. Obyčejný život tří kriplů z pařížského ghetta. Potom jsem zjistil, že film jsem viděl cca 20 let po jeho vzniku a musel uznat, že je pořád aktuální a ani nijak nezestárnul. Tak to respekt.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Drsná autobiografie Bolka Polívky na svůj život v lokaci exekucí postiženém megalomanském zábavním parku - farmě. Jen to léčení ještě nenastoupil. Smutná podívaná a to mne mrzí, neboť první díl je pro mne po letech zrání absolutně přesný a pravdivý unikát své doby.

plakát

Vinaři (2014) (seriál) 

Podle prvního dílu mě to připadá jako placená reklama hrazená z dotací EU vesnic Pavlova a Zaječí pro větší propagaci moravského venkova před letošním vinobraním. Jediné, na co se dalo koukat, byly záběry Pálavské krajiny z letadla, či uliček vesnic při západu slunce. Další, co nás s manželkou udrželo u obrazovky, bylo vzájemné upozorňování na lokace, kde jsme byli a kam rádi jezdíme. Jinak děj je zatím příšerný, herecké obsazení vycucané z ostatních seriálů, doplněné o čtyři mladé tváře, pěkné kluky, aby i puberťačky měly na co koukat a dvě holky, z níž Anna Fialová byla obsazena dle mého pro její částečnou vizuální podobnost s Terezou Voříškovou, která zářila ve filmu Bobule. Určitou část diváků tento film získal, tak proč podobné téma ve stejných lokacích s pomalu stejnými herci nesežvejkat do seriálové podoby ? Mrzí mne účast Ondřeje Malého, kterého mám zaškatulkovaného v temných rolích nevypočitatelných figurek (sednul mi i ve Fair Play) a Pavla Lišky, který snad takovou roli nemá zapotřebí. Ostatní se jen šklebí, vypadávají z nich bodré hlášky o víně, Pražácích a hlavně napodobují moravské nářečí, až mne to jako tahá za uši a to Moravák nejsem. Postavy dopravních policistů jak přesazené z Troškových opusů.

plakát

Vítejte u Ch'tisů (2008) 

Tento film mne mile překvapil, ač jsem se v prvních minutách obával, že to bude nuda. Zcela zásadní vidím to, aby tento film byl sledován s českým výborným dabingem, protože v originálním znění s titulky nepochopíte ty drobné nuance v dialektu. Po dlouhé době příjemná komedie.

plakát

Sharknado 2 (2014) (TV film) 

Obsah filmu mi připadal tak šílený, že ač se podobným filmům snažím důsledně vyhýbat, v případě série Žralokonáda jsem udělal vyjímku a snímek shlédnul, ba dokonce si opatřil i druhý díl. Je to řádná oddechovka, člověk ani na sekundu nesmí řešit děj, logiku, herecké výkony a digitální efekty, jinak by nemohl sledovat tento výtvor déle než několik minut. Já jsem udělal tu chybu, že jsem viděl nejprve druhý díl, což byla chyba, neboť ten je alespoň zábavný v tom, že paroduje sám sebe a americké thrillery vůbec.O to větší utrpení byl poté první díl, který se navíc tváří jakoby vážně, což je na škodu věci. To už pak jen divák nevěřícně zírá, odkud ten žralok ještě muže vyskočit či vyplavat - z kanálu, potrubí, z předsíně, z okna........

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Popis děje mi připadal tak šílený, že ač se podobným filmům snažím důsledně vyhýbat, v případě série Žralokonáda jsem udělal vyjímku a snímek shlédnul, ba dokonce si opatřil i druhý díl. Je to řádná oddechovka, člověk ani na sekundu nesmí řešit děj, logiku, herecké výkony a kvalitu digitálnchí efektů, jinak by nemohl sledovat tento výtvor déle než několik minut. Já jsem udělal tu chybu, že jsem viděl nejprve druhý díl, neboť ten je alespoň zábavný v tom, že paroduje sám sebe a americké katastrofické filmy vůbec.O to větší utrpení byl poté shlédnutí prvního dílu, který se navíc tváří vážně, což je na škodu věci. To už pak jen divák nevěřícně zírá, odkud ten žralok ještě muže vyskočit či vyplavat - z kanálu, potrubí, z předsíně, z okna........