Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Nejmrazivější film, který jsem viděl poprvé ve svých 17 letech! Tu noc jsem nemohl usnout! Naprostý děs, který se mi vracel, kdykoli jsem si vybavil obličej posedlé Regan... herecké výkony, vzrůstající dusivá atmosféra, doprovodná hudba a hlas posedlé Regan mě spolu s neuvěřitelnými efekty (třesoucí se postelí, lezení po schodech, otáčení hlavy o 360 stupňů, masturbování s krucifixem i samotného vymítání) naprosto ovlivnily v tom, abych toto mistrovské dílo mohl označit za to nejděsivější, co mě v dějinách kinematografie potkalo!!!

Vymítač ďábla III

Vymítač ďábla III (1990)

Jak známo, druhý díl Vymítače ďábla, byl opravdu slabou kaší oproti mistrovskému originálu! A dal by se označit i za zcela zbytečné pokračování... Třetí díl však již navazuje na díl první, kde ďábel přebývá v těle otce Karase, který po svém obětavém činu, kdy převtělil ďábla z Regan na svou osobu a poté vyskočil z okna a kutálel se po dlouhém schodišti se po 15 letech komatu, probouzí ke svým další brutálním činům! Za začátku tedy není jasné, zda-li je to opravdu on nebo jen nebezpečný psychopat uvězněný v cele, avšak sám později vyzradí svůj počin o ozdravení skoro mrtvého těla otce Karase, kterému ovšem nikdo nechce věřit! Atmosféra je zde opět velmi tíživá, naprosto šokující momenty zde nechybí a samotná scéna vymítání je opravdu děsivá stejně jako oči ďábla ve svém novém těle! Úctyhodné pokračování... 90%

V moci ďábla

V moci ďábla (2005)

Když už jsem si myslel, že po mistrovkém Vymítači ďábla (1973) mě už nic nepřekvapí, tak musím uznat, že příběh o Emily mě překvapil až dost! Už když jsem si na zadní straně dvd obalu přečetl "Tak děsivé jako Vymítač ďábla a navíc se silným duchovním poselstvím" neodkládal jsem zkouknutí filmu ani na chvíli... ve filmu se střídají silné momenty (neuvěřitelné křeče a výraz v obličeji posedlé dívky) s těmi oddechovými, které přecházejí do soudní síně, kde se řeší provinění kněze vůči Emily, který údajně zakázal léčbu formou léků a prosadil metodu klasického vymítání, při němž však došlo k smrti dívky. Určitě musí vidět, každý příznivec žánru! Druhý film u kterého jsem cítil strach, opravdový strach!

Přichází Satan!

Přichází Satan! (1976)

Film často srovnávaný s Vymítačem ďábla, v souboji mezi nejzdařilejšími satanistickými horory světové kinematografie! Zlo, které vystupuje v tomto hororu v podobě malého Damiena je opravdu na vysoké úrovni a společně s úžasnou hudbou a osudy v něm hrajících herců se dá označit za naprosto bravurní kousek, který však mě osobně neděsil až tak jako The Exorcist! V mém žebříčku The Omen 85 %

Damien

Damien (1978)

Pokračování Omena potvrdilo kvality silného zážitku z prvního dílu! I zde můžeme očekávat zlo působící již dospívajícím Damienem, který s naprosto fantastickým dějem je hrdým následovníkem prvního dílu!

Dotek Medúzy

Dotek Medúzy (1978)

Dokonalá podívaná v čele s výborným Richardem Burtonem, kterému z počátku nelze uvěřit, že dokáže silou myšlenek (či vůle) způsobit katastrofu neuvěřitelných následků! Už jeho děsivý pohled dokazuje, čeho všeho je vlastně schopen! Samotný konec je poté vyvrcholením tohoto mistrovského díla. Něco takového (s tak úžasnou atmosférou) se již bohužel v dnešní době netočí, jak se tu již zmínila celá řada uživatelů... A proto hurá zpátky do 80. let !

Osvícení

Osvícení (1980)

Není těžké uvěřit, že člověk uzavřený v osamoceném velkém prostoru na relativně dlouhou dobu dokáže zešílet! Naprosto přesvědčivě to i dokázal Jack Nicholson... a to se zprvu chlubil, že odloučení se od okolního světa v odlehlém horském hotelu se svou rodinou mu nebude dělat sebemenší problém:-) 80 %

Stigmata

Stigmata (1999)

Další skvělý horor / thriller z ďáblovo dílny, který v mnoha momentech velice zapůsobí!!! Zejména pak rytí nehty do zdi a změna hlasu hlavní hrdinky, která musí čelit naprostým mukám a ptá se sama sebe: proč zrovna já?!

Sentinel

Sentinel (1977)

Film se rozjíždí velmi pomalým tempem, nastěhování se do nového domu, vítání se zvláštními nájemníky až do naprosto působivého závěru, kdy posledních 10 minut filmu je naprostou lahůdkou i vysvětlením!

Amityville 2: Posedlost

Amityville 2: Posedlost (1982)

Po spíše podprůměrné jedničce je dvojka velkým zvratem k lepšímu! Ze strašidelného domu a posedlosti je tu vyčerpáno opravdu maximum! A měl jsem tu i pocit strachu z hlavního posedlého záporáka a i vymítání knězem na konci filmu bylo naprosto působivé a vůbec to filmu neubralo na kráse!!! ba naopak 90%