Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (44)

plakát

Lepší než my (2018) (seriál) 

Na seriál jsem narazil náhodou, když jsem brouzdal na Netflixu v sekci sci-fi. První díl jsem sledoval s očekáváním, co se bude dít, ale jak se děj vyvíjel v dalších dílech, tak jsem nakonec celý zbytek seriálu zkouknul natřikrát. Již dlouho jsem neviděl tak skvěle udělanou sci-fi s výbornými výkony herců.

plakát

Pumpaři od Zlaté podkovy (1978) 

Tento film jsem včera zase po dlouhé době shlédl v tv. Je obrázkem toho, co se dělo v socialistickém Československu. Říkávalo se tehdy, kdo šetří, má za tři a kdo krade, má za devět. Takže ve všech sférách se toto praktikovalo...Spíše jsem se těšil na herecké obsazení, které se povedlo. Nejlepší výkony Bartošky, Vinkláře, Lohniského i dalších mne opět pobavily...Dávám tři hvězdy, ale v té době byly natočeny i lepší filmy...

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

Členové divadla Sklep Šteindler a Vávra (ale i další Sklepáci) jsou stále ke koukání. Ať už v těchto scénkách nebo i v dalších akcích - Krkonošské pohádky, Výlet na Karlštejn, Na brigádě, dále jejich cestopisné pořady po různých zemích, nebo i Vávrovy toulky po architektuře našich měst... A nesmím zapomenout na divadelní představení Mlýny... Prostě u mne mají za pět (hvězd).

plakát

Dvojí svět hotelu Pacifik (1975) 

Tento film jsem viděl poprvé v roce 1976 v kině v Nýrsku, kde jsem byl na vojně. Tenkrát mi jeho obsah mnoho neříkal, jen jsem si pamatoval nejvíce výkony herců - R. Skamene, Č. Řandy, V. Lohniského, Romana Wilhelmiho (tohoto polského herce ze seriálu Čtyři z tanku a pes) a dalších. Děj filmu jsem si připomněl až téměř po 20 letech, kdy jsem pracoval jako číšník několik let v jednom velkém plzeňském hotelu a mnoho situací z filmu jsem zažil v jeho zdech. Je i zajímavé porovnat, jaké vztahy mezi hosty a číšníky byly tenkrát a jaké panují dnes. Některé situace nejsou ve filmu vymyšlené, protože co host, to jiná povaha. A tak po letech mám tento film ve své dvd filmotéce a občas si ho pouštím. Stojí za podívání a dávám čtyři hvězdy.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Úžasný film, s dějem, který mne vtáhl do příběhu od začátku až do konce. Vychutnal jsem si i krásné exteriéry a ve spojení s nádhernou hudbou a excelentními výkony herců jsem byl na konci naplněn diváckým nesmazatelným zážitkem. Leonardo Di Caprio je pan herec. Takže dávám pět hvězdiček.

plakát

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007) 

Klasické béčko. Hlavně mnoho temných scén, kdy se neví, kdo se s kým pere, zbytečné švenkování kamery. A divný, až rozpačitý závěr filmu. Dívat se na dalo, ale čekal jsem víc. Možná v kině byl snímek atraktivní pro dnešní děti jako střílečka, ale skalní fanoušek scifi si na tom vyláme všechny vetřelčí zuby... Takže za 2 hvězdičky.

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Tento film si doma pouštíme stále dokola... Viděl jsem jej snad asi 20x, ale stále si vychutnávám oblíbené hlášky typu: ..."víte, já čtu denní tisk," ..."to ti chválím, ale do práce se chodí hned na první pokus ..." ,"i kdybyste mne rozkrájeli na takovéhle nudličky, stejně mne do té školy nedostanete," "...jé ahoj tati, tady máš školní řád ..." ,"...náhodou jsem řekl číňan... (nebudu zde opakovat ostatní známé hlášky), no prostě kultovní komedie s úžasnou paletou vynikajících herců. Kdo zažil tato 70. léta, ví, že je to opravdu ze života, který tenkrát takhle probíhal...

plakát

Akta X – Akta 1: Neotevřená akta (1995) (video kompilace) 

Jako fanoušek scifi dávám tomuto filmu (a i většině dílů Akt X) to nejlepší hodnocení. Některé epizody seriálu spojené do filmů jsou opravdu dobrá podívaná (namátkou např. Tunguzka, Piper Maru nebo Syzygy). Nyní běží seriál v tv a jsem zvědav, jak to na konci s Mulderem a Scullyovou dopadne...

plakát

Závěť profesora Dowella (1984) 

Klasický, sovětský (kultovní) scifi film, podle románu Alexandra Běljajeva, má svoji dějovou kvalitu a na rozdíl od dnešních, většinou amerických scifi, plných střílení mimozemšťanů a děsivých katastrofických vizí, tento snímek nese dobové poselství - zneužití vynálezu proti lidstvu. Film jsem viděl kdysi v kině jako kluk a jsem moc rád, že se vydávají dvd s těmito na svoji dobu kvalitními díly.

plakát

Den trifidů (2009) (TV film) 

Kdysi jsem viděl původní zpracování tohoto románu z roku 1962 a byla to slátanina. Tento dvoudílný film z roku 2009 dopadl o poznání lépe. Jeho děj je posunut do dnešní doby a i když celkové zpracování odpovídá nízkorozpočtovým televizním možnostem, dalo se na to dívat. Ale kniha je holt kniha. Tak doporučuji nejdříve vidět film a pak si knihu přečíst a ne obráceně, aby divák nebyl zklamaný.

Ovládací panel

Fanklub

(1)