Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (44)

plakát

Lepší než my (2018) (seriál) 

Na seriál jsem narazil náhodou, když jsem brouzdal na Netflixu v sekci sci-fi. První díl jsem sledoval s očekáváním, co se bude dít, ale jak se děj vyvíjel v dalších dílech, tak jsem nakonec celý zbytek seriálu zkouknul natřikrát. Již dlouho jsem neviděl tak skvěle udělanou sci-fi s výbornými výkony herců.

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

Členové divadla Sklep Šteindler a Vávra (ale i další Sklepáci) jsou stále ke koukání. Ať už v těchto scénkách nebo i v dalších akcích - Krkonošské pohádky, Výlet na Karlštejn, Na brigádě, dále jejich cestopisné pořady po různých zemích, nebo i Vávrovy toulky po architektuře našich měst... A nesmím zapomenout na divadelní představení Mlýny... Prostě u mne mají za pět (hvězd).

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Úžasný film, s dějem, který mne vtáhl do příběhu od začátku až do konce. Vychutnal jsem si i krásné exteriéry a ve spojení s nádhernou hudbou a excelentními výkony herců jsem byl na konci naplněn diváckým nesmazatelným zážitkem. Leonardo Di Caprio je pan herec. Takže dávám pět hvězdiček.

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Tento film si doma pouštíme stále dokola... Viděl jsem jej snad asi 20x, ale stále si vychutnávám oblíbené hlášky typu: ..."víte, já čtu denní tisk," ..."to ti chválím, ale do práce se chodí hned na první pokus ..." ,"i kdybyste mne rozkrájeli na takovéhle nudličky, stejně mne do té školy nedostanete," "...jé ahoj tati, tady máš školní řád ..." ,"...náhodou jsem řekl číňan... (nebudu zde opakovat ostatní známé hlášky), no prostě kultovní komedie s úžasnou paletou vynikajících herců. Kdo zažil tato 70. léta, ví, že je to opravdu ze života, který tenkrát takhle probíhal...

plakát

Akta X – Akta 1: Neotevřená akta (1995) (video kompilace) 

Jako fanoušek scifi dávám tomuto filmu (a i většině dílů Akt X) to nejlepší hodnocení. Některé epizody seriálu spojené do filmů jsou opravdu dobrá podívaná (namátkou např. Tunguzka, Piper Maru nebo Syzygy). Nyní běží seriál v tv a jsem zvědav, jak to na konci s Mulderem a Scullyovou dopadne...

plakát

Šumná Plzeň (2004) (TV film) 

Projížďka městem piva, šumnou Plzní se skvělým a erudovaným architektem Davidem Vávrou. Turistické zajímavosti mého rodného města v kostce. Jeden díl z poznávacího cyklu o městech České republiky.

plakát

Na kometě (1970) 

Tento klasický "zemanovský" film určitě patří k tomu nejlepšímu, co Pan režisér natočil. Viděl jsem jej již několikrát jako malý kluk (řadím jej hned za Vynález zkázy) a nyní jej mám ve své filmové scifi sbírce a myslím, že na tehdejší dobu se povedly ohromující technické triky. Také herecké obsazení - F. Filipovský, Vl. Menšík, K. Effa a krásná Magda Vašáryová učinilo z tohoto filmu národní filmový skvost.

plakát

Planeta bouří (1962) 

Kultovní sovětská scifi podle románu Alexandra Kazanceva. Tyto snímky mají své určité kouzlo poplatné době 60. let (viz např. film Člověk obojživelník). Dnes by se točily jistě pomocí počítačových animací a celkový efekt by vyzněl jinak. Sběratelský film pro fanoušky scifi.

plakát

Vynález zkázy (1958) 

Klasika mistra triků konce 50. let Karla Zemana. Film podle románu J. Verna, plný obdivuhodných vynálezů a techniky spojený hranými a animovanými scénami jsem jako malý kluk miloval. Viděl jsem jej snad už dvacetkrát, ale rád si jej pustím i po jedenadvacáté. Tento film byl i oceněn na EXPU 1958. Patří do světové klasiky.

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Midsomer - báječné místo pro vrahy (i když je nakonec vždycky chytí) a hodně práce pro komisaře Barnabyho a jeho pomocníka... Konečně inteligentní seriál, kde se minimálně střílí a je třeba hodně přemýšlet, jak vypátrat vraha. Srovnatelné s komisařem Columbem. Hodně napětí a občas i úsměvné situace...