Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (1 722)

plakát

Čung_E (2023) 

Sledoval jsem v očekávání, zda se v Asii konečně podařilo udělat dobrý science fiction film - stále tomu něco schází. Má to výbornou myšlenku a vymyšlený svět, má to výborně ztvárněné roboty, emocionálně mě to však nebralo a jedna postava mě celkem vadila (přesto že jsem následně pochopil proč je taková, jaká je). Možná by nebylo zlé, kdyby se jednou našel režisér a scénárista, kteří udělají scifi bez tradičních korejských emocí. Čistě akci.

plakát

Dívka a moře (2023) 

Představitelka hlavní role mohla být méně hezká (až příliš občas kamerou tlačili na její vzhled, až příliš využívali detailní záběry na tvář) a mohla působit mladší. Jinak nemám výhrady. Film o moři a plachtění, který udržel naše Prťata u monitoru celou dobu. A podle skutečné události, což mám rád. Celkem doporučuji.

plakát

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série) 

Viděno v rámci přípravy na návštěvu Vídně, Albertiny a Kapucínské krypty, ve které jsou Habsburkové pochováváni. Líbilo se mi a tématem jsem nějakou dobu žil.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Zábavné, příjemné, fajn a odlišné i tím, že nás ke sledování postrčilo jedno z Prťat (14), kterému se to líbilo :).

plakát

Alchymie duše - 빛과 그림자 (2022) (série) 

Velmi jsem se těšil na druhou sérii, nakonec cítím zklamání. Nebudu ani spolerovat, když řeknu, že se vyměnila hlavní ženská hrdinka. Ne proto, že by předešlá dostala ze seriálu vyhazov, evidentně to bylo ve scénáři a vzhledem k tomu, že se jedná o příběh, kde duše mohou obsadit nová těla, má to i logiku (evidentně i proto se druhá série vysílala 4 měsíce po první, přestože se jedná jen o 10 epizod). Jenže i když to má logiku a novou ženskou hrdinku jsme v první sérii viděli, nesedí to. Což je paradox, protože jsem si v první sérii na hlavní hrdinku dost dlouho zvykal a přál si, aby v její roli pokračovalo předešlé tělo, nakonec jsem si však zamiloval její charakter a nyní mi schází. Darmo, že vše okolo bylo dál fajn a smysluplné - nová hlavní hrdinka byla sice krásnější, ale ne tak dobrá. Až do konce mě to nepřešlo :(.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Velmi váhám, jak Princeznu zakletou v čase ohodnotit. Na jednu stranu na můj vkus až příliš současné, s občas nedotaženým scénářem a viditelným dabingem, na druhou stranu svěží, solidně udělané a od jiných pohádek odlišné (a ano, dělali to se srdcem). Nápad časové smyčky je sice nepůvodní, mě se však zřejmě ještě dlouho neokouká. Příjemně cynická a chladná princezna, zajímavá alchynistka, trochu dřevěný, přestože pochopitelný princ. Možná se v budoucnu podívám ještě jednou a jsem zvědavý na dvojku.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Od filmu jsem očekával spíš méně. Jákla jako režiséra neznám. Velmi však oceňuji snahu vytvořit i v zahraničí koukatelný snímek, označený Made in Czech Republic (což naši tvůrci povětšině neumí). Protože film dosahuje na zahraničních streamovacích platformách dobré výsledky, toto se daří a čtvrtá hvězdička pak je za úspěšnou propagaci osobnosti české historie. ■ K filmu: Děj sáhl do období, ve kterém se o Janu Žižkovi skoro nic neví, proto mohli tvůrci popustit uzdu své fantazie a na pozadí historie vytvořit příběh, který když nic jiné, působí realisticky. Ano, existují mnohem výraznější historické trháky a jáklova vize roku 1402 se spíš zařadí mezi "menší" filmy, to však nevadí. Pravděpodobně budu chtít, aby to viděl i zbytek rodiny. Za mě 71 %.

plakát

Jeho temné esence - Série 3 (2022) (série) 

Knihy neznám a netušil jsem co se bude dít (a nečetl obsah série na ČSFD), takže ve mě třetí série His Dark Materials zapůsobila velmi silně. Pozoruhodně temné uzavření celé ságy, které ve mě zarezonovalo víc, než obě předešlé série. Mám chuť si pustit celý seriál ještě jednou.

plakát

Pomsta druhých (2022) (seriál) 

Připadne mi, jako kdyby byli tvůrci po natočení 11 dílů nuceni drasticky uzavřít seriál jednou epizodou a hledali dějové kotrmelce, které to umožní. Navíc na mě poslední čtvrthodina působí ve více věcech nelogicky, což je škoda, protože až do té doby drželi Revenge of Others moji pozornost.

plakát

Close to Love (2022) 

"Kdy přišla chvíle, ve které jsem to prohrál?" ■ Nikdy jsem okolo dívek dlouho nepřešlapoval a když přeskočila jiskra, jednal jsem rychle, proto s hlavním hrdinou tohoto filmu ne zcela spolucítím (na druhou stranu, udělal jsem spoustu jiných chyb, takže mu nemám co vyčítat). ■ Close to Love je malý, nenápadný, ale příjemně udělaný film, ve kterém se hned v úvodu dozvíme, že dlouholetý přátelský vztah do manželství nedospěje. Sledujeme dvojici, která se miluje, ale vždy se stane něco, co jí zabrání pokročit dál ke skutečné lásce. Citlivě natočený slice of life, ve kterém se mi líbila kamera a občasné záběry z dálky vyzněly sympaticky intimně.