Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Deníček (4)

Nářek nad oscarovými nominacemi 2013

Nadávat nad oscarovými nominacemi (a následnými celkovými výsledky) je sice každoroční tradice na všech možných webech, letos si ale neodpustím pár poznámek ani já.

 

Nejzjevnější překvapení je totální akademický fucking dramatu Rush. Ano, vím, o tom už bylo taky zanadáváno dostatečně, ale když jde o film, který okupuje nejvyšší příčky nejlepších filmů 2013, má potřebné "oscarové" parametry (na Glóbech pár nominací urval), tak si něco určitě zasloužil. Minimálně nominaci za nejlepší film (proč Akademie vynechala ono desaté místečko v nominaci možná právě na úkor Rush mi nejde do hlavy) a především nominaci na herecký výkona Daniela Brühla, protože on Laudu nehrál, on ho prožil.

 

Trošku mě zarazila absence Prisoners, o kterých se v souvilosti s nominacemi mluvilo už od premiéry. Já se na zhlednutí teprve chystám, takže zatím nemůžu posoudit.

 

V hlavních kategoriích mě naopak potěšila nominační žeň pro Gravitaci. Ten film si to zaslouží a upřímně doufám, že po té vší dřině si Cuarón odnese sošku za režii. Stejně tak potěšily nominace na všechny čtyři herce v American Hustle. Jak mě ten film celkem zklamal, tak po herecké stránce na něj byla radost koukat. A vůbec, těch hereckých výkonů se letos urodilo dost a dost.  Matthew McConaughey a Jared Leto si to dávali neskutečně a Leonardo DiCaprio s jeho Vlkem je pro mě největší favorit na sošku. Ještě mrknu na Kapitána Phillipse, ať můžu nadávat nad vynecháním Hankse. Ale jinak spokojenost.

 

Co si myslet o technických kategoriích, to nevím. Jsem sice rád za nadvládu Gravitace a byla by ostuda, kdyby většinu z nominací neproměnila, ale co mě naštvalo nejvíc, je vztyčený prostředníček pro Man of Steel. Ať už ten film byl jakýkoliv, technicky se jedná o špičku, a imho je to v těchto kategoriích (především vizuální efekty) letos jediný film, který může soupeřit s Gravitací. A ono nic! Stejně tak hudba - Zimmer na novém Supermanovi odvedl kus práce a výsledek je ten, že akademie vybrala pouze fádní hudební doprovody.

 

Tak jsem to ze sebe dostal a hned je líp :) Sledování přímého přenosu zatím plánuju, tak snad to dopadne.

Mass Effect vs. Film

Vyšel Mass Effect 3, takže na filmy mi nějak nezbývá času :) Ale to zase přijde. Ale i tak mám dojem, že Hollywood občas dostává od herního průmyslu pěkně na prdel.

Oscar 2011

A celkově k výhercům (a poraženým) v Oscarovém klání? Jsem docela rád, že jsem šel spát a neseděl do rána přilepený na obrazovce. Ne, že by se mi The Artist nelíbil, ale měl jsem jiné favority. A vzhledem k tomu, že jsem se vzteknul už při vyhlášení nominací, tak to dnes beru poměrně klidně:) Až na oscara za vizuální efekty... Opice ostrouhaly? WTF ???

Oscar 2011

Největší kočka na červeném koberci? Jednoznačně Jessica Chastain...

Oscar 2011