Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

naprosto dokonala zalezitost s uchvatnou muzikou, hereckym obsazenim, velmi zajimavym prostredim a zpusobem natoceni... proste luxus...... ps: "black hawk down.. i say again ... we´ve got a black hawk down !! "

Věc

Věc (1982)

Co bych vám tak řekl o "Věci". Osobně považuji filmy z let osmdesátých za jedny z nejlepších vůbec. V té době tak "naivně", avšak tak dobře a honosně natočený snímek, na který se vždy rád znovu podívám. Kdo ho neviděl, má co dohánět. .-) Jinak pro mě nejlepší Carpenterův film.

Obchodník se smrtí

Obchodník se smrtí (2005)

Něco vskutku tak neuvěřitelného a na druhou stranu tak v současnosti naprosto reálného, že si říkám, že jsem moc rád za to, kde žiju, co dělám, co vyznávám a v co věřím. Ten Ethanův boj s větrnými mlýny, to je prostě něco. Souvztažně mě napadá, ... kdo spasí všechny konflikty na zemi ???

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Zanrova nevyhranenost Ridleyho Scotta je uzasna, kdyz vzpomenete na precizni filmy jako Vetrelec, Cerny jestrab sestrelen, Gladiator, Hannibal, Americky gangster, Labyrint lzi nebo mnou oblibene Neviditelne deti. A u Dobreho rocniku tomu neni jinak. Pekne prostredi, hudba a ty herecke vykony. Russel zahral roli naprosto dokonale se sympatii sobe vlastni, stejne tak jako Marion. Vzdalene se to cele podoba nasim Bobulim, ktere jsou taky moc nadherne. Takze kdyz se sejde toto vsechno dohromady, nejde dat mene nez ***** nebo 90% chcete-li. =) Jen tak dal, Ridley, jen tak dal.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

"Od pana doktora z Bubenče nemohou být kyselé" =))DD Pelíšky jsou dle mého názoru pozlacený křišťál české kinematografie. Pro mě už jen asi proto, že patřím ke květinové alternativě, nikoliv však v rodině důstojníka lidové armády ...=) Anebo jinak. Podívejte se na to hvězdné obsazení. Myslim, ze uzivatelka KevSpa to vystihla vice nez dokonale.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Těžko najít slova z této galaxie. Ale zkusím to: úchvatné, odvážné, emotivní, podivuhodné, oslovující, prostě jedním slovem DOKONALÉ.

Nenávist

Nenávist (2004)

Povím vám to asi takto. Ne, že bych byl zrovna milovníkem či bůhví jakým znalcem hororového žánru, ale tento film je naprosto dokonalý. K dosažení napětí vždy nemusí téci hektolitry krve a v tomto případě to platí dle mého názoru trojnásob. Tento film je po stránce slušného obsazení, prostředí, bezchybné kamery, precizního střihu a hlavně velmi dokonalého zvuku, něco, co si budu ještě strašně dlouho pamatovat. Ještě tři dny po zkouknutí Nenávisti jsem musel doma skoro i za bílého dne svítit. A to raději nezmiňuji mou cestu na toaletu půl hodiny po půlnoci, den po mé "premiéře". Když jsem se s kamarádem v hospodě bavil ne dlouho po tom, co jsem to viděl, na "její" téma, šel mi upřímně mráz po zádech. A ten známý zvuk z filmu " aaaaaaaaaaaa", ten slyšet někde v tmavém průchodu, tak nevím, co bych udělal dříve. Zkrátka a dobře: japonci se překonali. Neplatí to však v pokračování tohoto hororu. Tam už mně to přišlo lehce úsměvné. Rozhodně dávám ***** +