Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (257)

plakát

Dny zrady II. (1973) 

Neskutečně dlouhé (1. + 2. díl dohromady), vlastně i přes zobrazované dramatické události docela nuda, oproti Osvobození Prahy je zde pouze lehký ideologický závoj, hudba výborná, někteří herci velmi podobní svým historickým předobrazům, jiní vůbe, pro mne jakožto milovníka historie - těžké zklamání.

plakát

Dny zrady I. (1973) 

Neskutečně dlouhé (1. + 2. díl dohromady), vlastně i přes zobrazované dramatické události docela nuda, oproti Osvobození Prahy je zde pouze lehký ideologický závoj, hudba výborná, někteří herci velmi podobní svým historickým předobrazům, jiní vůbe, pro mne jakožto milovníka historie - těžké zklamání.

plakát

Smrt císaře a krále Karla IV. (1978) (TV film) 

S historickou věrností si autoři příliš hlavu nelámali. Také mi vadil příliš dělnicko-rolnický pohled na věc. Ovšem vidět velkého krále a císaře na konci cesty bylo zajímavé. Stejně jako česká hercká špička v hlavních rolí. Nejvíc mi asi utkvěl Oldřich Kaiser jako budoucí slabý a nejistý král a kaiser Václav IV.

plakát

Pád orlů (1989) odpad!

Neuvěřitelně špatné - herecky, filmařsky, o scénáři ani nemluvě. Nesmyslné scény, naprosto scestné jednání většiny postav. Tragicky použitá hudba. Spolu s Tucet špinavců 2 nejubožejší válečný film co jsem kdy viděl.

plakát

Nový svět (2006) 

MffKV2007 - Pro mne nejlepší film letošních (07) Var. Ne že bych ihned při projekci omdléval blahem, to ne, tenhle filmový zážitek ve mně dozrával postupně. Stále se mi cpal do hlavy a nutil přemýšlet až mne dovedl k této recenzi. Příběh je přímočaře jednoduchý (viz. Nogard), žádné velké překvapení, herci v našich krajích vesměs neznámí. Jeho síla je jinde. Velmi nenásilně a s velkou dávkou humoru vyzvedává takové hodnoty jako láska, rodina, lidskost, naděje. A k tomu ještě výborná instrumentální hudba a dvě naprosto skvělé pecky Feeling Good a Sinnerman od Niny Simone. Všem moc doporučuji.

plakát

Šťastné míle (2007) 

MffKV 2007 - Ano, dobrodružné i dramatické to jistě bylo, ale pro mne zůstává tenhle film čistou komedií. Jak může být boj o život v autralské poušti vtipný? Režisér Rowland to dokázal, když po poušti rozestavil figurky kambodžských a iráckých utečenců, indonéských rybářů a australských záložáků, kteří se vzájemně potkávají, hledají, utíkají od sebe a to vše s laskavým humorem a pochopením pro jednotlivce a jejich různé kultury.

plakát

Léto '04 (2006) 

MffKV 2007 - V hlavní roli sice moje oblíbená Martina Gedeck, ale jinak nepříliš zajímavé rodinné drama s pár překvapivými momenty a pravzvláštním koncem. Naprosto zjevná inspirace novozélandským filmem Déšť z roku 2001.

plakát

Lovečtí psi (2007) 

MffKV2007 - V žádném případě nejde o film o pejscích. Je to celkem nudné drama o rodinné krizi, odcizení, městských lidech na vesnici, teenage lásce atd. Záběry na pochmurnou krajinu jsou nesmyslně dlouhé, konverzace hlavního hrdiny s jeho hluchoněmou přítelkyní na spádu taky nepřidala a 86 minut se mi zdálo spíše jako 186 minut. Potěšila snad jen scéna štědrovečerní večeře s hosty - to byla opravsu síla.

plakát

Sága rodu Forsytů (2002) (seriál) 

Naprosto úžasný seriál na kterém jsem našel pouze jednu chybičku a to odfláknutou práci maskérů. Stoprocentně se shodnu s ostatními, že seriál ovládla postava Soamese Forsytha. Při své chladnosti neskutečně živá postava, kterou jednu chvíli milujete, druhou nenávidíte. Klobouk dolů před Damienem Lewisem, který prakticky současně (nebo těsně po sobě) zvládnul tak rozdílné postavy jako byl major Winters z Bratrstva neohrožených a Soames Forsyth. Well done.

plakát

Naprosto osvětleno (2005) 

Ke knížce Naprosto osvětleno mě přivedla informace, že v Čechách se točí podle ní film s Elijahem Woodem. Kniha je sice složitě napsaná, nečte se moc dobře, ale je výborná. a taky dle mého nezfilmovatelná (což se ovšem tvrdilo o mnoha knihách - Pán prstenů atd). Scénarista a režisér Liev Schreiber (jinak můj oblíbený herec) si zvolil jednu cestu (a jelikož autor knížky Jonathan Safran Foer se mihnul i ve filmu, tak předpokládal, že ji schválil), ale mně se nelíbila a to co bylo na knize nejsilnější ve filmu chybí. Např. historie Trachimbrodu (tvoří cca polovinu knihy), změna příběhu dědečka, vývoj postavy průvodce Alexe atd. Přesto všechno to bylo zvláštním pomalým způsobem koukatelné, Eugen Hutz výborný a Elijah Wood nevadil.

Ovládací panel
3 body