Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (257)

plakát

Kapitán Kloss (1968) (seriál) 

Velmi, velmi naivní, jak příběhem, tak režií, ale přece jenom dosti zábavné. Logicky poplatné době, ovšem ne takovým stylem jako náš major Zeman. A ještě jedna maličkost: špatný casting esesáků a gestapáků (soudím podle prvních dvou dílů, ale jako Němci nevypadají ani náhodou).

plakát

Krystal Method (2004) 

Péčko s nejlepším soundtrackem. Pozor SPOILER: ano, většinou to skončí výstřikem.

plakát

Chico (2001) 

Právě jsem dočetl politologickou knihu o Balkánu, takže mi snímek akorát přišel vhod. Hlavně ten dokumentaristický styl. Ale jinak si myslím, že si režisérka ukousla příliš velké sousto a film se jí jaksi rozpliznul po rukama a celkové vyznění je nijaké. Chybu herce v hlavní roli bych v tom neviděl.

plakát

Million Dollar Hotel (2000) odpad!

Mám velmi rád Bona a U2. Role Mela Gibsona byla zajímavá, Stormare byl skvělý................, ale přesto mi to přišlo naprosto nezajímavé, ztráta času a po hodině jsem vypnul. Takže bez hvězdiček.

plakát

Rozvod po francouzsku (2003) 

Vlastně se mi to docelo líbilo, moje nejoblíbenější Naomi v hlavní roli, ale přesto to byl nejhorší film co jsem od Ivoryho viděl. Proč? Na konverzačku nebyl scénář až zas tak dobrý, komedie to nebyla vůbec (já se tedy nesmál) a na drama to bylo příliš pozvolné a málo dramatické. Škoda.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Podle recenzí a hodnocení vidím, že chyba bude zřejmě na mé straně, ale vysvětlete mi prosím, co je na tom vtipného. Za 5 minut jakéhokoli dílu Červeného trpaslíka se pobavím více než tady. PS. Knihu jsem nečetl.

plakát

Dům s tichým barem (2000) 

Malý a milý, nezávislý film, který jakoby mimochodem řeší problém rasismu v New Yorku 50-tých let. A to na konkrétním případě domu se dvěma rodinami (jak správně říká originální název filmu). Atmosféra je velmi příjemná, hodina čtyřicet celkem uteče, Michael Rispoli si střihnul podobnou roli jako v Summer of Sam a Kelly Macdonald je 5 let po Trainspottingu stále krásná a ostatní herci i režisér jsou opravdu, ale opravdu neznámí.

plakát

Zelený svět (1996) 

Chca, nechca, musím proti proudu. Tímto filmem jsem naprosto zbytečně ztratil dvě hodiny. Všechno co je tu k vidění, jsme viděli už mockrát jinde a lépe, klišé by se daly nabírat lopatou (looser na vzestupu, dávný soupeř, společná láska, rozhodující míček...) a zajímavěji by se dal natočit i film o gorodkách. Costner velmi necharismatický, Russo sakra nesympatická, záporák nezáporný (a to prosím nesnáší důchodce, děti a psy). Kdo chce romantiku ze sportovního prostředí ať si dá Wimbledon a kdo film o golfu tak Legendu o velkém návratu. Jedna hvězda za pásovce. Howg. Omluva Golfistovi - jsi sice u mně v TOP9, ale tady se neshodneme.

plakát

Velká rána (2004) 

Já to nechápu. Elmore Leonard píše takové skvělé knížky a všechny adaptace (samozřejmě kromě Quentina a Jackie Brown) stojí ta prd. Tentokráte se velký zašmodrchanec odehrává na Havaji, hrají tam docela hvězdy a když to dokoukáte, řeknete si ...hm... a radši zapomenete.

plakát

Past na rosomáka (2002) 

Tak nějak si představuju dobrý nezávislý film. Za málo peněz, hodně zábavy. Stačí mít dobrý nápad a z toho vytvořit slušný scénář a pak si vystačíte s minimálními náklady. Herce to chce neznámé nebo skoro neznámé, ale hlavně levné. Tohle všechno + hitovky z osmdesátých let a výborná/ný komedie/rodinný/drama/thriller (ČSFD má pravdu) je tu. Více takových filmů na ČT2.